Το δοκιμασμένο trick για να κρατάνε περισσότερο οι μπούκλες σου – χωρίς τη χρήση λακ

Το δοκιμασμένο trick για να κρατάνε περισσότερο οι μπούκλες σου – χωρίς τη χρήση λακ

Γίνεται να κρατήσουν οι μπούκλες χωρίς λακ ή άλλα προϊόντα styling; Κι όμως, γίνεται.

ΓΡΑΦΕΙ: ΣΟΦΙΑ ΙΩΑΝΝΟΥ

Aν έχεις φυσικά ίσια ή σπαστά μαλλιά, είναι πολύ πιθανόν να θαυμάζεις και να θες να αντιγράφεις τα σγουρά ή με έντονες μπούκλες μαλλιά. Τι γίνεται όμως με το κράτημα ενός πιο wavy χτενίσματος; Αν είναι και για σένα πονεμένη ιστορία, συνέχισε να διαβάζεις.

Η αλήθεια είναι ότι αν δεν έχεις από φυσικού σου σγουρά μαλλιά, και επιχειρήσεις να κάνεις μπούκλες τα μαλλιά σου, το πιο πιθανό είναι να χαλάσουν ή να “πέσουν” μέσα στις επόμενες ώρες – ανάλογα φυσικά και με τον τύπο των μαλλιών σου αλλά και το βάρος – μάκρος τους. Τι κάνουν οι κομμωτές για να κρατάνε σταθερό το χτένισμά μας, κάθε φορά που επισκεπτόμαστε το κομμωτήριο;

 

Η (πικρή) αλήθεια είναι ότι ένα χτένισμα θα μείνει σταθερό για περισσότερη ώρα μόνο αν έχει χρησιμοποιηθεί θερμότητα για να δημιουργηθεί. Φυσικά, παίζουν και άλλοι παράγοντες ρόλο, όπως και τα προϊόντα styling που έχουν εφαρμοστεί. Όμως, όση λακ και αφρό και να βάλεις, το πιο πιθανό είναι ότι οι ονειρεμένες μπούκλες που έχεις αποκτήσει για παράδειγμα με πλεξουδάκια (χωρίς θερμότητα δηλαδή), δεν θα παραμείνουν ακμαίες για πολύ.

Το μυστικό των ειδικών
Αυτό που κάνουν όλοι οι hairstylists στα χτενίσματα με μπούκλες είναι το εξής: Αφού περάσουν την κάθε τούφα με το ψαλίδι για να πάρει την επιθυμητή φόρμα, την τυλίγουν στην κορυφή του κεφαλιού σε σχήμα σαλιγκαριού (στερεώνοντάς τη με τσιμπιδάκια) και την αφήνουν να κρυώσει για λίγα λεπτά. Μέχρι να τελειώσουν με όλο το κεφάλι, οι τούφες έχουν προλάβει να σταθούν και να πάρουν την τελική τους φόρμα, έτσι δεν χρειάζεται να τις ψεκάσεις καν με λακ ή άλλο προϊόν styling – η θερμότητα έχει κάνει ήδη τη δουλειά της. Τουλάχιστον για τις περισσότερες περιπτώσεις μαλλιών.

Extra tip: Σε περίπτωση που δεν έχεις τον χρόνο να ακολουθήσεις την παραπάνω διαδικασία, μπορείς να κρατάς στα δάχτυλά σου τυλιγμένη την τούφα για λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι να κρυώσει.

Το Instagram video που αποδεικνύει γιατί είναι απαραίτητα τα heat protecting sprays μαλλιών

Πολυ σημαντικό tip: Μην ξεχάσεις να περάσεις με ένα θερμοπροστατευτικό προϊόν (κρέμα ή σπρέι) τα μαλλιά σου πριν το styling, έτσι ώστε να τα προστατεύσεις από τις υψηλές θερμοκρασίες των εργαλείων.

www.missbloom.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

 

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

Osilift Serum Σύσφιξης Λείανσης Σε Πρόσωπο Και Σώμα.

Δηλητήριο φιδιού-Σέρουμ άμεσου αποτελέσματος. Ελιξίριο φυσικού μπότοξ.

Ορός χαβιαριού. Serum σε τιμή γνωριμίας!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr