Δίαιτα: Πώς να «ξεκολλήσετε» τη ζυγαριά, όταν σταματάει η απώλεια βάρους

Δίαιτα: Πώς να «ξεκολλήσετε» τη ζυγαριά, όταν σταματάει η απώλεια βάρους

Μετά από μερικούς μήνες δίαιτας και απώλειας βάρους, διαπιστώνετε ότι δεν χάνετε πια βάρος. Που μπορεί να οφείλεται αυτό και πως μπορείτε να βοηθήσετε τον οργανισμό σας.

Όποιος έχει προσπαθήσει να χάσει τα περιττά του κιλά, γνωρίζει καλά πως έρχεται κάποια στιγμή που η απώλεια βάρους σταματάει, σαν να αντιδρά ο οργανισμός στην μειωμένη πρόσληψη τροφής.

Το σημείο αυτό είναι κομβικό, για τους ειδικούς. Αν ξεπεραστεί και η προσπάθεια συνεχιστεί, τελικά θα καταφέρετε να χάσετε το πλεονάζον βάρος. Αρκεί να έχετε την κατάλληλη βοήθεια.

Προτού υποθέσετε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα, θέστε στον εαυτό σας μερικά σημαντικά ερωτήματα. «Αισθάνεστε καλύτερα; Τα ρούχα εφαρμόζουν καλύτερα στο σώμα σας; Μήπως χάνετε πόντους αλλά όχι κιλά, επειδή το βάρος των μυών είναι πλέον μεγαλύτερο από πριν, παρότι το σωματικό λίπος σας έχει λιγοστέψει;

Μήπως συνεχίζεται η απώλεια βάρους, αλλά με βραδύτερο ρυθμό;», αναφέρει ο κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος Ευμένης Π. Καραφυλλίδης, Διευθυντής του Διαιτολογικού Τμήματος στο Metropolitan General.

Ίσως αυτό που χρειάζεστε είναι να επιμείνετε, κάνοντας μικρές τροποποιήσεις στο ημερήσιο διαιτολόγιο και την καθημερινότητά σας, προσθέτει. Και παραθέτει χρήσιμες συμβουλές για να ενεργοποιήσετε εκ νέου την απώλεια βάρους.

Τι να δοκιμάσετε
Μειώστε την ποσότητα των υδατανθράκων που καταναλώνετε καθημερινά κατά 5 έως 10 γραμμάρια (όχι περισσότερο)
Αυξήστε ταυτοχρόνως την ποσότητα του λίπους που προσλαμβάνετε και μειώστε την πρωτεΐνη
Προσέξτε τους «κρυφούς» υδατάνθρακες. Περιέχονται σε επεξεργασμένα τρόφιμα, αλλά και σε ορισμένα φάρμακα (περιέχουν ζάχαρη). Εντοπίστε τους και απομακρυνθείτε από αυτούς. Για τα φάρμακα, συμβουλευθείτε πρώτα τον γιατρό σας.
Αυξήστε τα επίπεδα της σωματικής δραστηριότητάς σας.
Εξετάστε την πιθανότητα αντικατάστασης της φαρμακευτικής αγωγής που ήδη λαμβάνετε και η οποία μπορεί να επηρεάζει τον μεταβολισμό σας. Οι ορμονικές θεραπείες και η λήψη ορισμένων αντικαταθλιπτικών μπορεί να παρεμποδίσουν την απώλεια βάρους. Ρωτήστε τον γιατρό σας, αν μπορεί να σας αλλάξει αγωγή.
Να πίνετε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια νερό κάθε ημέρα.
Μείνετε μακριά από την απερίσκεπτη κατανάλωση τεχνητών γλυκαντικών, τυριών και τη λήψη συμπληρωματικής πρωτεΐνης.

Iatropedia.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

 

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr