Τι μπορεί να συμβεί στο δέρμα μας εάν τρώμε κάθε μέρα καρύδια

Τι μπορεί να συμβεί στο δέρμα μας εάν τρώμε κάθε μέρα καρύδια

Αν υποφέρεις από μαύρους κύκλους, θαμπά μαλλιά και δέρμα και θέλεις να αποφύγεις την πρόωρη γήρανση, διάβασε κάτι που σε αφορά.

Η κατανάλωση μόνο μισού φλιτζανιού καρύδια καθημερινά μπορεί να μειώσει τα επίπεδα χοληστερόλης και να ωφελήσει τη συνολική μας υγεία. Εκτός όμως από το ότι κρατούν την καρδιά μας “χαρούμενη”, τα καρύδια είναι μια αληθινή υπερτροφή για το δέρμα μας. Τα καρύδια είναι γεμάτα με βιταμίνες και απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, γεγονός που τα καθιστά απαραίτητα για φυσικά λαμπερό και νεανικό δέρμα.

Εμείς, επειδή λατρεύουμε τα καρύδια για την υπέροχη γεύση τους, ερευνήσαμε τα πιο βασικά στοιχεία για το πώς αυτό το τραγανό σνακ μπορεί να προάγει την υγεία και την ομορφιά του δέρματός μας.

1. Μπορούν να αποτρέψουν την πρόωρη γήρανση
Τα καρύδια έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά από οποιονδήποτε άλλο ξηρό καρπό. Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν το δέρμα μας από περιβαλλοντικές βλάβες, όπως η έκθεση στον ήλιο. Η κατανάλωση μερικών καρυδιών την ημέρα μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του δέρματός μας από τη φωτογήρανση και να το βοηθήσει να φαίνεται νεότερο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Τα καρύδια είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη Β, η οποία μπορεί να μειώσει τη μελάγχρωση του δέρματος και να βοηθήσει το σώμα μας να παράγει υγιή νέα κύτταρα του δέρματος.

2. Διατηρούν το δέρμα μας ενυδατωμένο
Τα καρύδια προσφέρουν περισσότερα υγιεινά ωμέγα-3 λιπαρά από οποιονδήποτε άλλο ξηρό καρπό. Η λήψη αρκετών ωμέγα-3 είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία του δέρματός μας, επειδή βοηθά στην εξισορρόπηση της παραγωγής λιπαρότητας, στην αποβολή των τοξινών και στην προστασία της υγρασίας που χρειάζεται το δέρμα για να παραμείνει λείο και χωρίς ρυτίδες. Η προσθήκη καρυδιών στη διατροφή μας είναι ένας εύκολος και νόστιμος τρόπος για να βοηθήσετε το δέρμα μας να φαίνεται και να είναι πιο απαλό και απόλυτα ενυδατωμένο.

3. Μπορούν να αποτρέψουν τους ερεθισμούς
Η προσθήκη μερικών καρυδιών στο πρωινό μας εκτός από το ότι θα το κάνει πιο θρεπτικό, μπορεί επίσης να βοηθήσει να προσέξουμε το δέρμα σας “από μέσα”. Τα υγιή λίπη στα καρύδια καταπραΰνουν τους ερεθισμούς και μπορούν ακόμη και να θεραπεύσουν ορισμένες δερματικές παθήσεις, όπως η δερματίτιδα. Ορισμένα ιχνοστοιχεία που περιέχουν βοηθούν στην καταπολέμηση της φλεγμονής από μέσα προς τα έξω, βοηθώντας το δέρμα μας να παραμείνει λαμπερό και απαλλαγμένο από ακμή.

4. Μπορούν να μειώσει τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες στα μάτια
Όταν ξυπνάμε με μαύρους κύκλους ή πρησμένα μάτια, φυσικά και είναι κάτι άβολο και ψάχνουμε άμεσες λύσεις, όπως παγάκια, προκειμένου να μην φαινόμαστε κουρασμένες. Αλλά όπως αποδεικνύεται, η κατανάλωση μιας χούφτας καρύδια μπορεί να έχει παρόμοιο αποτέλεσμα με το πάγο. Ειδικότερα, τα καρύδια περιέχουν βιταμίνη Ε, η οποία έχει αποδειχθεί ότι μειώνει σημαντικά τους μαύρους κύκλους

5. Φωτίζουν το δέρμα μας
Αυτό που τρώμε επηρεάζει το δέρμα μας και καμία πούδρα προσώπου ή foundation δεν θα το κάνει να φαίνεται όμορφο αν το έντερο μας δεν είναι υγιές. Η κατανάλωση καρυδιών θρέφει το έντερο και προάγει τα υγιή βακτήρια, τα οποία είναι απίστευτα σημαντικά για την πέψη και τη συνολική υγεία. Αυτό, με τη σειρά του, θα βελτιώσει το δέρμα από μέσα προς τα έξω, καθιστώντας το φυσικά λαμπερό.

6. Είναι καλά για το τριχωτό της κεφαλής μας
Η προσθήκη καρυδιών στα γεύματά μας θα ωφελήσει επίσης το δέρμα στο τριχωτό της κεφαλής μας. Τα αντιοξειδωτικά και τα υγιή λιπαρά οξέα στα καρύδια μπορούν να βοηθήσουν στην τόνωση των τριχοθυλακίων, κάνοντας τα μαλλιά μας πιο λαμπερά και πιο ογκώδη. Η κατανάλωση καρυδιών μπορεί επίσης να κάνει το τριχωτό της κεφαλής μας πιο υγιές, κάτι που θα μας βοηθήσει να κρατήσουμε μακριά την πιτυρίδα και τον κνησμό.

www.shape.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr