Γιατί το λάδι μαύρου κύμινου δεν έχει όμοιο του.Συνταγές ελιξιρίων. Αλαβάστρινο δέρμα κ.α. οφέλη.

Γιατί το λάδι μαύρου κύμινου δεν έχει όμοιο του.Συνταγές ελιξιρίων. Αλαβάστρινο δέρμα κ.α. οφέλη.

ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΛΑΔΙΟΥ  ΜΑΥΡΟΥ ΚΥΜΙΝΟΥ

Το έλαιο μεταφοράς σπόρων μαύρου κύμινου είναι ψυχρής έκθλιψης από τους σπόρους του άνθους .

Παραδοσιακά, το έλαιο μαύρου κύμινου χρησιμοποιείται για τις διεγερτικές, θερμαντικές και τονωτικές του ιδιότητες καθώς και για την εναρμονιστική του δράση στη διάθεση.

Χρησιμοποιούμενο τοπικά, το έλαιο μεταφοράς σπόρων μαύρου κύμινου φημίζεται ότι ενυδατώνει, καταπραΰνει, λειαίνει και θρέφει το δέρμα, αντιμετωπίζει μυκητιασικές λοιμώξεις και κηλίδες και προάγει την αποκατάσταση και την ανάπλαση του δέρματος, διευκολύνοντας έτσι μια πιο λεία, καθαρή και φωτεινότερη επιδερμίδα. Είναι γνωστό ότι παρουσιάζει τα ίδια αποτελέσματα όταν εφαρμόζεται στα μαλλιά.

Χρησιμοποιείται ιατρικά, το έλαιο μεταφοράς σπόρων μαύρου κύμινου εξαλείφει τα επιβλαβή τοπικά βακτήρια, διεγείρει μια ισχυρή ανοσολογική απόκριση, διευκολύνει τη διαδικασία επούλωσης του δέρματος και ανακουφίζει από μυϊκούς πόνους και πόνους στις αρθρώσεις.

Όταν διαχέεται, το έλαιο μεταφοράς σπόρων μαύρου κύμινου ενισχύει και υποστηρίζει την υγεία του αναπνευστικού και του πεπτικού συστήματος.

ΙΣΤΟΡΙΑ ΧΡΗΣΗΣ ΛΑΔΙΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΚΥΜΙΝΟΥ
Το έλαιο μεταφοράς σπόρων μαύρου κύμινου προέρχεται από τους σπόρους του βοτάνου Nigella sativa , πιο γνωστό ως Άνθος Μάραθου. Είναι επίσης κοινώς γνωστό με διάφορα άλλα ονόματα, όπως Black Oil, Baraka, Fitch Oil, Kalajira Oil, Kalonji Oil και Love in a Mist, για να αναφέρουμε μόνο μερικά.

Για περισσότερα από 3000 χρόνια, οι σπόροι κύμινου και το λάδι που παράγουν χρησιμοποιούνται τόσο σε καλλυντικές, φαρμακευτικές και μαγειρικές εφαρμογές. Χρησιμοποιήθηκαν ως φυτικά φάρμακα, καρυκεύματα και θεραπείες για πόνους και τοπικούς ερεθισμούς, συμπεριλαμβανομένων δαγκωμάτων, πληγών, φλεγμονών και εξανθημάτων.

Σύμφωνα με ιστορικές πηγές, πιστεύεται ότι το λάδι από σπόρους μαύρου κύμινου χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τους Ασσύριους της αρχαίας Αιγύπτου, όπου χρησιμοποιήθηκε από διάσημες βασιλικές προσωπικότητες, όπως η Κλεοπάτρα και η Νεφερτίτη, οι οποίες το χρησιμοποιούσαν στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας τους, για να ομορφύνουν στα λουτρά

Στην Ινδία και τη Μέση Ανατολή, οι σπόροι μαύρου κύμινου – οι οποίοι έχουν μια πικρή και πικάντικη γεύση που μπορεί να παρομοιαστεί με ένα μείγμα μαύρου πιπεριού, κρεμμυδιού και ρίγανης – έχουν ψηθεί ξηρά και έχουν χρησιμοποιηθεί ως μπαχαρικό και γευστικό παράγοντα στα λαχανικά. όσπρια, ψωμί, κάρυ και τυρί κορδόνι.

Στην Αγιουρβέδα, το λάδι από σπόρους μαύρου κύμινου έχει χρησιμοποιηθεί σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών, κυρίως για τις διεγερτικές, θερμαντικές και τονωτικές του ιδιότητες καθώς και για την ανυψωτική του δράση στη διάθεση.

Παραδοσιακά, χρησιμοποιήθηκε για την αντιμετώπιση παθήσεων υγείας όπως η ανορεξία, τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα και οι γυναικολογικές παθήσεις. Πιστεύεται επίσης ότι είναι ευεργετικό για την τόνωση της όρεξης και του μεταβολισμού, για την ανακούφιση των νευρολογικών διαταραχών, για την ενίσχυση της αρνητικής ιδιοσυγκρασίας και για την προώθηση της αρμονίας στο σώμα και το μυαλό.

Σύμφωνα με ιστορικές καταγραφές Ελλήνων γιατρών τον 1οαιώνα, χρησιμοποίησαν σπόρους μαύρου κύμινου για να αντιμετωπίσουν πονόδοντους, πονοκεφάλους, ρινική συμφόρηση και εντερικά σκουλήκια. Λόγω της ενισχυτικής ιδιότητας του ελαίου από σπόρους μαύρου κύμινου, γιατροί όπως ο Ιπποκράτης το συνταγογραφούσαν σε ασθενείς που εμφάνιζαν γενική ασθένεια και αδυναμία. Άλλοι αρχαίοι Έλληνες το χρησιμοποιούσαν για να τονώσουν την έναρξη της εμμήνου ρύσεως και να αυξήσουν την παραγωγή γάλακτος στις γυναίκες. Στο «The Book of Healing», ο συγγραφέας και γιατρός Ibn Sina, γνωστός και ως Avicenna, αναγνώρισε το Μαύρο Κύμινο με θεραπευτικές ικανότητες, επαινώντας τον για τις τονωτικές, διεγερτικές και προληπτικές του ιδιότητες. Το βιβλίο μιλά για τους σπόρους ως παράγοντες για την τόνωση της ενέργειας και την ανακούφιση της αδυναμίας, της εξάντλησης, της θλίψης και των συναισθημάτων αποθάρρυνσης. Επιπλέον, ενέκρινε τη θεραπευτική εφαρμογή των σπόρων μαύρου κύμινου για την αντιμετώπιση και καταπραϋντικά συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος.
ΟΦΕΛΗ ΛΑΔΙΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΚΥΜΙΝΟΥ
Τα κύρια χημικά συστατικά του ελαίου μεταφοράς σπόρων μαύρου κύμινου είναι το παλμιτικό οξύ, το στεατικό οξύ, το ελαϊκό οξύ και το λινελαϊκό οξύ.

Το ΠΑΜΙΤΙΚΟ ΟΞΥ είναι γνωστό ότι:

Έχει μαλακτικές ιδιότητες
Μαλακώνει τα μαλλιά χωρίς να  αφήνει λιπαρά ή κολλώδη υπολείμματα
Είναι το πιο κοινό κορεσμένο λιπαρό οξύ

Το ΣΤΕΑΤΙΚΟ ΟΞΥ είναι γνωστό ότι:

Έχει καθαριστικές ιδιότητες που εξαλείφουν τη βρωμιά, τον ιδρώτα και το υπερβολικό σμήγμα από τα μαλλιά και το δέρμα
Είναι ένας ιδανικός γαλακτωματοποιητής που δεσμεύει νερό και λάδι
Βοηθάει  τα προϊόντα να παραμείνουν ισχυρά όταν αποθηκεύονται για μεγάλες χρονικές περιόδους
Περιποιείται και προστατεύει τα μαλλιά από τη φθορά χωρίς να μειώνει τη λάμψη τους ή να τα βαραίνει.
Έχει εξαιρετικές καθαριστικές ιδιότητες
Μαλακώνει το δέρμα

Τα ΕΛΑΙΙΚΑ ΟΞΕΑ (ΩΜΕΓΑ-9) είναι γνωστά ως εξής:

Διατηρούν την απαλότητα, την ελαστικότητα και τη λάμψη του δέρματος και των μαλλιών
Διεγείρουν την ανάπτυξη παχύτερων, μακρύτερων και ισχυρότερων τριχών
Μειώνουν την εμφάνιση της γήρανσης, όπως τις πρόωρες ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές
Εξαλείφουν την πιτυρίδα και υποστηρίζουν την ανάπτυξη των μαλλιών
Ενισχύουν την ανοσία
Επιδεικνύουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες
Αποτρέπουν τη φλεγμονή των αρθρώσεων, τη δυσκαμψία και τον πόνο

Τα ΛΙΝΟΛΕΪΚΑ ΟΞΕΑ (ΩΜΕΓΑ-6) είναι γνωστά ως εξής:

Ενυδατώνουν τα μαλλιά και προωθούν την ανάπτυξή τους
Διευκολύνουν την επούλωση των πληγών
Είναι ένας αποτελεσματικός γαλακτωματοποιητής στη σύνθεση σαπουνιών και λαδιών που στεγνώνουν γρήγορα
Επιδεικνύουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες
Καταπραΰνουν την ακμή και μειώνουν τις πιθανότητες μελλοντικών εξάρσεων
Προωθουν τη διατήρηση της υγρασίας στο δέρμα και τα μαλλιά
Είναι ευεργετικά για χρήση σε δέρμα με τάση ακμής
Βοηθούν στην επιβράδυνση της εμφάνισης της γήρανσης διατηρώντας την ελαστικότητα και την απαλότητα του δέρματος

Χρησιμοποιούμενο καλλυντικά ή τοπικά γενικά, το έλαιο μαύρου κύμινου φημίζεται ότι αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις μυκητιάσεις, τη ζύμη και τη μούχλα με τις αντιμυκητιακές του ιδιότητες.

Η αντιοξειδωτική του δράση είναι γνωστό ότι προάγει την εξάλειψη των επιβλαβών ελεύθερων ριζών από το δέρμα, μειώνοντας έτσι την εμφάνιση ρυτίδων, λεπτών γραμμών, μαύρων κηλίδων και άλλων κηλίδων, επιδεικνύοντας έτσι αναζωογονητικό και αναζωογονητικό αποτέλεσμα.

Πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και λιπαρά οξέα, το έλαιο από σπόρους μαύρου κύμινου προσφέρει απαλή αλλά βαθιά θρεπτική υγρασία που απορροφάται εύκολα στο δέρμα, αφήνοντάς το απαλό, ενυδατωμένο και τρέφεται με λαμπερή όψη. Η μαλακτική του ποιότητα το καθιστά ευεργετικό ακόμα και για το πιο ευαίσθητο δέρμα και οι συσφιγκτικές και αναπλαστικές του ιδιότητες είναι γνωστό ότι μειώνουν την πιθανότητα εμφάνισης ουλών από πληγές. Όταν εφαρμόζεται στα μαλλιά, το έλαιο από σπόρους μαύρου κύμινου είναι γνωστό ότι παρουσιάζει τα ίδια υποστηρικτικά αποτελέσματα, προάγοντας έτσι την ανάπτυξη ισχυρότερων και λείων μαλλιών.

Χρησιμοποιημένο ιατρικά, το έλαιο μαύρου κύμινου λειτουργεί ως αντισηπτικός και αντιβακτηριδιακός παράγοντας που εξαλείφει τα επιβλαβή τοπικά βακτήρια ενώ αποτρέπει τη μελλοντική ανάπτυξή τους, αποδεικνύοντας έτσι ότι διεγείρει μια ισχυρή ανοσολογική απόκριση. Με αντιφλεγμονώδεις και καταπραϋντικές ιδιότητες, καταπραΰνει το δέρμα και διευκολύνει τη διαδικασία επούλωσής του για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά καταστάσεις όπως το έκζεμα και η ψωρίαση. Οι αναλγητικές του ιδιότητες το καθιστούν ιδανικό για τη μείωση των ταλαιπωριών των ρευματισμών.

Το λάδι από σπόρους μαύρου κύμινου μπορεί επίσης να διαχυθεί σε έναν ατμοποιητή και, όταν διαχέεται, φημίζεται ότι ενισχύει και υποστηρίζει την υγεία του αναπνευστικού συστήματος. Πιστεύεται ότι έχει την ισχύ να ανακουφίσει τα συμπτώματα του άσθματος και της βρογχίτιδας. Λόγω της αντικαρκινικής του ιδιότητας, η οποία ενισχύει την πέψη και μειώνει ενοχλήσεις όπως πόνο στο στομάχι, φούσκωμα και αέρια, πιστεύεται ότι ανακουφίζει από τις γαστρεντερικές διαταραχές.

Όπως απεικονίζεται, το έλαιο μεταφοράς σπόρων μαύρου κύμινου φημίζεται ότι έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες. Τα ακόλουθα υπογραμμίζουν τα πολλά οφέλη του και τα είδη δραστηριότητας που πιστεύεται ότι παρουσιάζει:

ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟ: Αντιοξειδωτικό, Ενυδατικό, Αρωματικό, Αποσμητικό, Διεγερτικό.
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ: Αναλγητικό, Αντιβακτηριακό, Αντιφλεγμονώδες, Αντιμυκητιακό, Διουρητικό, Αντισπασμωδικό, Αντιιικό, Βρογχοδιασταλτικό, Ηπατοπροστατευτικό, Υποτασικό, Γαλακταγωγό, Εμμηναγωγό, Ρινοπροστατευτικό, Ανοσο-ενισχυτικό, Ενισχυτικό ανοσοποιητικού, Αντιϊσταμινικό, Αντιπηκτικό, Θερμογονικό, Ανθρακούχο, Ορεκτικό, Πεπτικό, Αφριστικό, Πυρετό, Διεγερτικό, Αποχρεμπτικό.

ΧΡΗΣΕΙΣ ΛΑΔΙΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΚΥΜΙΝΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΛΙΞΙΡΙΩΝ.
Χρησιμοποιείται σε καλλυντικές και τοπικές εφαρμογές, το λάδι μαύρου κύμινου μπορεί να εφαρμοστεί απευθείας στις προτιμώμενες περιοχές του δέρματος για ενυδάτωση, για να καταπραΰνει την ακμή, τα εγκαύματα και άλλες ανεπιθύμητες κηλίδες και να μειώσει την εμφάνιση των σημαδιών γήρανσης, όπως οι λεπτές γραμμές. . Εναλλακτικά, 2 σταγόνες έλαιο μεταφοράς σπόρων μαύρου κύμινου μπορούν να προστεθούν σε μια κανονική, προπαρασκευασμένη κρέμα προσώπου προσωπικής προτίμησης. Η εφαρμογή μιας ενυδατικής κρέμας με αυτό το λάδι είναι επίσης γνωστό ότι αντιμετωπίζει μύκητες και δερματικές λοιμώξεις.

Για μια ενυδατική κρέμα που προσφέρει τα πρόσθετα οφέλη πολλών άλλων ελαίων πλούσιων σε θρεπτικά συστατικά, συνδυάστε τα ακόλουθα συστατικά σε ένα σκούρο, καθαρό σταγονόμετρο 105 ml (3,5 oz.): 30 ml (1 oz.) Jojoba  Oil, 30 ml (1 ουγκιές) Έλαιο μεταφοράς γλυκού αμυγδάλου, 20 ml (0,7 oz.) έλαιο μεταφοράς μποράγκου, 15 ml (0,5 oz.) έλαιο μεταφοράς αγριοτριανταφυλλιάς, 9 ml (0,3 oz.) Έλαιο μεταφοράς σπόρων μαύρου κύμινου και 6 ml (0,02 oz.). ) Υγρό βιταμίνης Ε.

Καλύψτε το μπουκάλι και ανακινήστε το απαλά για να βεβαιωθείτε ότι όλα τα λάδια έχουν αναμειχθεί καλά. Πριν εφαρμόσετε αυτό το μείγμα, καθαρίστε το πρόσωπο και στεγνώστε το, αφήνοντάς το ελαφρώς υγρό στην αφή. Στη συνέχεια, ζεστάνετε 6-8 σταγόνες από αυτό το ελιξίριο τρίβοντας αυτήν την ποσότητα ανάμεσα στις παλάμες και, στη συνέχεια, κάντε απαλό μασάζ στο πρόσωπο και το λαιμό χρησιμοποιώντας ελαφριές κινήσεις με ανοδική κίνηση. Αποφύγετε την εφαρμογή του μείγματος γύρω από την περιοχή των ματιών.

Για μια θρεπτική, προστατευτική μάσκα προσώπου με λάδι μαύρου κύμινου που λειτουργεί ως απολεπιστικό scrub για να απομακρύνει το νεκρό δέρμα, ξεκινήστε καθαρίζοντας το πρόσωπο με ένα απαλό πλύσιμο προσώπου και βεβαιωθείτε ότι έχουν αφαιρεθεί όλα τα ίχνη μακιγιάζ.

Στη συνέχεια, ανακατέψτε 1 κ.σ. Έλαιο μεταφοράς μαύρου κύμινου, 3 κ.σ. Ωμό βιολογικό μέλι και 3 κ.σ. Λεπτοτριμμένο απολεπιστικό κέλυφος βερίκοκου σε μικρό πιάτο ή μπολ. Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλα για να εφαρμόσετε τη μάσκα, λειάνοντας απαλά 1 κ.γ. από το μείγμα (αυτή η συνταγή αποδίδει περίπου 7 κουταλιές της σούπας) στο πρόσωπο και το λαιμό με κυκλικές κινήσεις. Αφού μουλιάσει η μάσκα στο δέρμα για 10 λεπτά, κάντε μασάζ βαθύτερα στο δέρμα ενώ ξεπλένετε με ζεστό νερό. Στεγνώστε το δέρμα και μετά ενυδατώστε με 1-2 σταγόνες έλαιο μεταφοράς σπόρων μαύρου κύμινου. Αυτή η μάσκα είναι γνωστό ότι καθαρίζει το δέρμα, μειώνει την εμφάνιση των κηλίδων,

Για μια διεγερτική και μαλακτική μάσκα μαλλιών που φημίζεται ότι θρέφει τα μαλλιά και ενισχύει την ανάπτυξή τους ενώ καταπραΰνει το τριχωτό της κεφαλής,

ρίξτε πρώτα 2 κουταλιές της σούπας. έλαιο μεταφοράς σπόρων μαύρου κύμινου στις παλάμες των χεριών και τρίψτε τα μεταξύ τους για να ζεσταθεί το λάδι. Στη συνέχεια, κάντε μασάζ σε όλο το τριχωτό της κεφαλής με αυτήν την ποσότητα λαδιού, εστιάζοντας ιδιαίτερα στις περιοχές που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη απώλεια μαλλιών. Μόλις γίνει μασάζ με το λάδι σε ολόκληρο το τριχωτό της κεφαλής, απλώστε το λάδι πάνω από τα νήματα μέχρι τις άκρες. Αφήστε τη μάσκα μαλλιών να δράσει για 30-60 λεπτά και μετά μπορείτε να την ξεπλύνετε με ένα κανονικό σαμπουάν.

Αυτή η μάσκα είναι γνωστό ότι ενισχύει και υποστηρίζει την υγεία του τριχωτού της κεφαλής, μειώνει την τριχόπτωση, εξαλείφει την πιτυρίδα, αποτρέπει την ξηρότητα, εξισορροπεί την παραγωγή λιπαρότητας του τριχωτού της κεφαλής, μειώνει το φριζάρισμα, προστατεύει τα νήματα από τη φθορά και εμποδίζει τα μαλλιά να χάσουν τη μελάγχρωση τους. επιβραδύνοντας έτσι τη διαδικασία γκριζαρίσματος. Αυτό το σχήμα μπορεί να επαναληφθεί 2-3 φορές την εβδομάδα.

Χρησιμοποιείται σε ιατρικές εφαρμογές, το έλαιο μαύρου κύμινου φημίζεται ότι είναι ευεργετικό για ένα ευρύ φάσμα παθήσεων και καταστάσεων, αλλά είναι περισσότερο γνωστό για την ικανότητά του να ανακουφίζει από πόνους στις αρθρώσεις, μυϊκούς πόνους, μώλωπες και συμπτώματα ρευματισμών.

Για ένα απλό αλλά αποτελεσματικά επανορθωτικό μασάζ που επιδιορθώνει τη βλάβη του δέρματος και μειώνει τον αποχρωματισμό του δέρματος που προκαλείται από μώλωπες, κάντε απαλό μασάζ 60 ml (2 oz.) έλαιο μεταφοράς σπόρων μαύρου κύμινου στις πληγείσες περιοχές, εστιάζοντας ιδιαίτερα στους μώλωπες και τον ανομοιόμορφο τόνο του δέρματος. Αυτό μπορεί να επαναληφθεί 2-3 φορές την ημέρα μέχρι να εξαλειφθεί ο πόνος και η φλεγμονή και το χρώμα να επανέλθει στο φυσιολογικό.

Αυτό φημίζεται επίσης ότι είναι ευεργετικό για το έκζεμα και την ακμή. Επιπλέον, ενεργοποιεί τους κουρασμένους μύες, ενισχύει το ανοσοποιητικό, μειώνει τη δυσκαμψία, διευκολύνει τα πεπτικά προβλήματα, προάγει την αποβολή των σωματικών τοξινών.

Για μια συνταγή διάχυσης που είναι γνωστό ότι παρέχει ανακούφιση από τη ρινική συμφόρηση, τον πονόλαιμο, τον πονοκέφαλο και άλλα συμπτώματα κρυολογήματος,

διαχέετε 2 σταγόνες έλαιο μεταφοράς σπόρων μαύρου κύμινου. Το ανακουφιστικό του άρωμα είναι γνωστό ότι μειώνει τη νευρική ένταση και τον λήθαργο. Για να ενισχυθούν τα αποτελέσματα αυτού του σχήματος εισπνοής ατμού, 2 σταγόνες ελαίου μπορούν επίσης να γίνουν μασάζ στις πληγείσες περιοχές, όπως ο λαιμός και το στήθος, για να ανακουφιστούν οι πόνοι, να καθαρίσουν την αναπνευστική οδό και να καταπραΰνουν τον ερεθισμό.

ΕΝΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΕΛΑΙΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΚΥΜΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥΣ

Βοτανική ονομασία: Nigella sativa

Μέθοδος Εκχύλισης και Μέρος Φυτών: Ψυχρή έκθλιψη από σπόρους

Χώρα προέλευσης: Ισραήλ

 

Είναι ανοιχτό πορτοκαλί χρώμα
Αποπνέει ένα άρωμα που χαρακτηρίζεται ως ελαφρώς ξηρό, μουχλιασμένο, ελαφρώς πικάντικο και ξυλώδες
Πλούσιο σε χαλκό, κάλιο, σελήνιο, ψευδάργυρο και βιταμίνες Α, Β και C

Διεισδύει στο δέρμα με μέση ταχύτητα, αφήνοντας ένα ελαφρώς λιπαρό υπόλειμμα στην επιφάνεια του δέρματος
Έχει προστατευτικές, δυναμωτικές, καταπραϋντικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες
Ενυδατώνει το ξεραμένο δέρμα
Καταπραΰνει το ερεθισμένο δέρμα για να το διατηρείτε ήρεμο
Αντιμετωπίζει την πτώση των μαλλιών ενισχύοντας τις τρίχες

ΛΑΔΙ ΦΟΡΕΑΣ ΣΠΟΡΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΚΥΜΙΝΟΥ – ΕΞΕΥΓΙΣΜΕΝΟ

Βοτανική ονομασία: Nigella sativa

Μέθοδος Εκχύλισης και Μέρος Φυτών: Ψυχρή έκθλιψη από σπόρους

Χώρα προέλευσης: Ινδία

Είναι σκούρο πορτοκαλί στην εμφάνιση
Αποπνέει ένα ήπιο άρωμα που είναι ξυλώδες, γήινο, γλυκό και ελαφρώς πικάντικο
Είναι πλούσιο σε χαλκό, κάλιο, σελήνιο, ψευδάργυρο και βιταμίνες Α, Β και C
Έχουν άρωμα μεσαίο ιξώδες
Διεισδύει στο δέρμα με μέση ταχύτητα, αφήνοντας ένα ελαφρώς λιπαρό υπόλειμμα στην επιφάνεια του δέρματος
Επιδεικνύει προστατευτικές, δυναμωτικές, καταπραϋντικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες
Ενυδατώνει το ξεραμένο δέρμα
Καταπραΰνει το ερεθισμένο δέρμα για να το διατηρείτε ήρεμο
Αντιμετωπίζει την πτώση των μαλλιών ενισχύοντας την τρίχα
Ταιριάζει καλύτερα για χρήση σε σκευάσματα που ενισχύουν την υγεία του δέρματος και των μαλλιών

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΛΑΔΙΟ ΦΟΡΕΑΣ ΜΑΥΡΟΥ ΚΥΜΙΝΟΥ

Βοτανική ονομασία: Nigella sativa L.

Μέθοδος Εκχύλισης και Μέρος Φυτών: Ψυχρή έκθλιψη από σπόρους

Χώρα προέλευσης: Ισραήλ

Χρωματικά κυμαίνονται από ανοιχτό κεχριμπαρένιο με ελαφρώς πρασινωπή απόχρωση έως σκούρο πορτοκαλί
Αποπνέουν ένα χαρακτηριστικό άρωμα μούχλας με μια ήπια πικάντικη απόχρωση
Έχουν μεσαίο ιξώδες
Διεισδύει στο δέρμα με μέση ταχύτητα, αφήνοντας ένα ελαφρώς λιπαρό υπόλειμμα στην επιφάνεια του δέρματος
Επιδεικνύουν προστατευτικές, δυναμωτικές, καταπραϋντικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες
Ενυδατώνουντο ξεραμένο δέρμα
Καταπραΰνουν το ερεθισμένο δέρμα για να το διατηρείτε ήρεμο
Αντιμετωπίζουν  την πτώση των μαλλιών ενισχύοντας την τρίχα
Κατάλληλο για χρήση σε σκευάσματα που απαιτούν βιολογικά συστατικά

ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΛΑΔΙΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΚΥΜΙΝΟΥ
 Είναι επιτακτική ανάγκη να συμβουλευτείτε έναν ιατρό πριν χρησιμοποιήσετε αυτό το λάδι για θεραπευτικούς σκοπούς. Συνιστάται ιδιαίτερα στις έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες να μην χρησιμοποιούν το έλαιο μεταφοράς σπόρων μαύρου κύμινου χωρίς την ιατρική συμβουλή γιατρού, καθώς μπορεί να έχει επίδραση σε ορισμένες εκκρίσεις ορμονών και δεν είναι σαφές εάν αυτές οι επιδράσεις μπορούν να μεταφερθούν σε μωρά σε αυτά τα στάδια ανάπτυξης. Το λάδι πρέπει πάντα να φυλάσσεται σε χώρο που δεν είναι προσβάσιμος για παιδιά, ειδικά για άτομα κάτω των 7 ετών.

Όσοι πάσχουν από τις ακόλουθες καταστάσεις υγείας συνιστάται να συμβουλεύονται γιατρό: καρκίνο, παθήσεις που σχετίζονται με την καρδιά, δερματικές διαταραχές, διαβήτη, αιμορραγικές διαταραχές, χαμηλή αρτηριακή πίεση ή παθήσεις που σχετίζονται με τις ορμόνες. Τα άτομα που λαμβάνουν συνταγογραφούμενα φάρμακα, υποβάλλονται σε σοβαρή χειρουργική επέμβαση ή που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να υποστούν εγκεφαλικά επεισόδια, καρδιακές προσβολές ή αθηροσκλήρωση συνιστάται επίσης να αναζητήσουν ιατρική συμβουλή πριν από τη χρήση.

Πριν χρησιμοποιήσετε το έλαιο από σπόρους μαύρου κύμινου, συνιστάται μια δερματική δοκιμή. Αυτό μπορεί να γίνει με την εφαρμογή μιας μικρής ποσότητας αυτού του ελαίου σε μια μικρή περιοχή του δέρματος που δεν είναι ευαίσθητη. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται περισσότερο από 10% του ελαίου μαύρου κύμινου σε οποιοδήποτε μείγμα και δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείται κοντά στα μάτια, την εσωτερική μύτη, τα αυτιά ή σε οποιαδήποτε άλλη ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή του δέρματος. Οι πιθανές παρενέργειες του ελαίου μαύρου κύμινου περιλαμβάνουν δερματίτιδα εξ επαφής, ερεθισμό, κνησμό, υπνηλία και κόπωση.

Όσοι αναζητούν ιατρική περίθαλψη για να διαχειριστούν τις διαθέσεις, τις συμπεριφορές ή τις διαταραχές θα πρέπει να αντιμετωπίζουν αυτό το Έλαιο Φορέα ως συμπληρωματικό φάρμακο και όχι ως υποκατάστατο οποιωνδήποτε φαρμακευτικών θεραπειών ή συνταγών. Σε περίπτωση αλλεργικής αντίδρασης, διακόψτε τη χρήση του προϊόντος και επισκεφθείτε αμέσως γιατρό, φαρμακοποιό ή αλλεργιολόγο για αξιολόγηση της υγείας και τις κατάλληλες διορθωτικές ενέργειες. Για την αποφυγή παρενεργειών, συμβουλευτείτε έναν γιατρό πριν από τη χρήση.

με πληροφορίεςwww.newdirectionsaromatics.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr