Αν δουλεύεις για ώρες μπροστά στον υπολογιστή δοκίμασε την eye yoga – H ανακούφιση σε άλλο level

Αν δουλεύεις για ώρες μπροστά στον υπολογιστή δοκίμασε την eye yoga – H ανακούφιση σε άλλο level

Αν δουλεύεις για ώρες μπροστά στον υπολογιστή δοκίμασε την eye yoga – H ανακούφιση σε άλλο level

Ένα λεπτό eye yoga την ημέρα… τον γιατρό τον κάνει πέρα. Θα ανακουφιστείς αμέσως από την ένταση στον λαιμό, τη γνάθο και το μέτωπο.

Μαρία Ροδίτη

Αν δουλεύεις πολλές ώρες σε υπολογιστή, τότε σίγουρα θα έχεις νιώσει τεράστια κούραση στα μάτια, πίεση στα μηνίγγια και γενικότερα στο πρόσωπο, αλλά και στον αυχένα. Να μαντέψω το πρώτο πράγμα που κάνεις; Πατάς pause σε κάθε task που έχεις, σηκώνεσαι από την καρέκλα, κάνεις μια βόλτα στο γραφείο και ξανακάθεσαι.

Όμως και πάλι η ένταση στην περιοχή του προσώπου και ειδικά των ματιών συνεχίζεται… ακάθεκτη. «Λύση δεν υπάρχει», σκέφτεσαι, αλλά κάνεις λάθος. Λύση υπάρχει και ακούει στο όνομα eye yoga.

Γιατί είσαι περισσότερο κουρασμένη τώρα που το ρολόι έχει γυρίσει μία ώρα πίσω;

Τι είναι η eye yoga
Όπως ακριβώς χρειάζεται άσκηση το σώμα σου, έτσι ακριβώς χρειάζονται τα μάτια και το πρόσωπο. Πρέπει να εξασκείς, δηλαδή, τους μυς του προσώπου με eye yoga.


Και πίστεψέ με! Δεν θα ξεκουράσεις μόνο τα μάτια σου, αλλά θα ηρεμήσεις και το νευρικό σου σύστημα. Σκέψου μόνο αυτό που θα σου πω. Τα μάτια είναι συχνά ένα από τα πρώτα μέρη του σώματος που ανταποκρίνονται στα συναισθήματα. Όταν είμαστε νευρικοί ή φοβισμένοι, τα μάτια μας διαστέλλονται. Με eye yoga, λοιπόν, θα μπορέσεις να κατευνάσεις το νευρικό σου σύστημα, το οποίο επηρεάζεται όταν αισθάνεσαι άγχος ή είσαι καταπονημένη, άρα και να ηρεμήσεις.

Κάνε 2-3 φορές την ημέρα τις παρακάτω ασκήσεις eye yoga και θα δεις πως πολύ γρήγορα θα νιώσεις καλά.

 

Οι ασκήσεις eye yoga που πρέπει ASAP να δοκιμάσεις

Νεύμα με το κεφάλι

Κράτησε τον δείκτη σου ακριβώς μπροστά στο πρόσωπο. Κάνε 3 φορές νεύμα με το κεφάλι σου προς τα κάτω φροντίζοντας πάντα να κοιτάς τον δείκτη του χεριού σου.

Κούνημα κεφαλιού αριστερά-δεξιά

Κράτησε τον δείκτη μπροστά στο πρόσωπο και κούνησε αριστερά και δεξιά το κεφάλι χωρίς να αφήσεις, όμως, από τα μάτια σου το δάχτυλο.

Πάμε διαγώνια

Κράτησε τον δείκτη μπροστά στο πρόσωπό σου και κούνησε το κεφάλι αργά από πάνω δεξιά προς τα κάτω αριστερό. Μη χάσεις από τα μάτια σου το δάχτυλο!

Δάχτυλο μπρος πίσω

Κράτησε τον δείκτη σου μπροστά στο πρόσωπο. Απομάκρυνέ το από εσένα σιγά-σιγά και επανάφερέ το πίσω στο πρόσωπο, κρατώντας το βλέμμα καρφωμένο στο δάχτυλο. Επανάλαβε 3 φορές.

Του… πλαγίου

Κράτησε τους 2 δείκτες μπροστά στο πρόσωπο με τον έναν αντίχειρα να αγγίζει τον άλλον. Κρατώντας το κεφάλι σου ακίνητο, μετακίνησε αργά το βλέμμα από τον δεξί δείκτη προς τα αριστερά. Επανάλαβε 3 φορές.

www.queen.gr

Αιθέριο Έλαιο Μύρο. Για την αποκατάσταση φθοράς.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr