Το Κάλιο Και Οι Νυχτερινές Εφιδρώσεις Της Εμμηνόπαυσης

Το Κάλιο Και Οι Νυχτερινές Εφιδρώσεις Της Εμμηνόπαυσης

Οι νυχτερινές εφιδρώσεις είναι γενικά ένα σύμπτωμα των ορμονικών διακυμάνσεων στις γυναίκες, που προκαλούνται από την εμμηνόπαυση, η οποία συχνά οδηγεί σε μια ξαφνική αίσθηση θερμότητας σε όλο το σώμα.

Προκειμένου να αντισταθμίσει αυτή τη θερμότητα, το σώμα αντιδρά μέσω του ιδρώτα. Οταν συμβαίνει αυτό ενώ μια γυναίκα κοιμάται, αναφέρεται ως νυχτερινή εφίδρωση και πρόκειται για ένα κανονικό σύμπτωμα της μετάβασης της γυναίκας στη μη αναπαραγωγική της ηλικία.

Ορισμένες βιταμίνες και μέταλλα, συμπεριλαμβανομένου του καλίου, μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της συχνότητας της εμφάνισης αυτού του αβλαβούς μεν, άβολου δε, συμπτώματος.

Εμμηνόπαυση και νυχτερινές εφιδρώσεις
Η εμμηνόπαυση σηματοδοτεί το τέλος της αναπαραγωγικής ηλικίας της γυναίκας με μειωμένη συχνότητα της εμμήνου ρύσεως σε συνδυασμό με συμπτώματα ορμονικών διακυμάνσεων. Οι περισσότερες γυναίκες βρίσκονται στην εμμηνόπαυση στην ηλικία μεταξύ 45-55, αν και μπορεί να ξεκινήσει νωρίτερα ή μπορεί να προκληθεί χειρουργικά. Καθώς προχωρά η εμμηνόπαυση, τα επίπεδα των οιστρογόνων και της προγεστερόνης στο σώμα μειώνονται. Οι διακυμάνσεις και η σταδιακή μείωση της παραγωγής ορμονών είναι ο μηχανισμός πίσω από τις εξάψεις και τις νυχτερινές εφιδρώσεις. Οι νυχτερινές εφιδρώσεις μπορεί να είναι ήπιες ή μπορεί να είναι τόσο έντονες που να υγρανθεί το κρεβάτι. Μπορεί να οδηγήσουν τις γυναίκες σε αϋπνία, λόγω της δυσφορίας από το υγρό κρεβάτι και από τις εξάψεις.

Κάλιο
Το κάλιο είναι ένα βασικό μεταλλικό στοιχείο που χρησιμοποιείται από κάθε όργανο, ιστό και κύτταρο του σώματός μας. Το κάλιο παίζει ρόλο στη διαχείριση της οστικής πυκνότητας και την αρτηριακή πίεση και επειδή το κάλιο είναι ένας ηλεκτρολύτης βοηθά επίσης στην ρύθμιση των καρδιακών παλμών. Η έλλειψη αυτού του μετάλλου θεωρείται σπάνια, ωστόσο ο κίνδυνος αυξάνεται όσο προχωρά η ηλικία και η γυναίκα μπαίνει στην εμμηνόπαυση. Μπορείτε να πάρετε γενικά αρκετό κάλιο από την κατανάλωση τροφών όπως μπανάνες, εσπεριδοειδή, ζωικές πρωτεΐνες και πατάτες.

Κάλιο για νυχτερινές εφιδρώσεις
Αν και δεν συνδέεται άμεσα με τη μείωση των νυχτερινών εφιδρώσεων, το κάλιο παίζει σημαντικό ρόλο στη διαχείριση των διακυμάνσεων των οιστρογόνων που μπορούν να προκαλέσουν τις εξάψεις. Οι γυναίκες που καταναλώνουν τροφές που είναι υψηλές σε κάλιο μπορούν να μειώσουν τη συχνότητα των εξάψεων που προκαλούν τις νυχτερινές εφιδρώσεις. Επιπλέον, οι γυναίκες στη μέση της εμμηνόπαυσης μπορεί να έχουν ελλείψεις σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως το κάλιο, επομένως θα η πρόσληψή του θα τις βοηθήσει διπλά.

Εκτιμήσεις
Η ανεπάρκεια του καλίου μπορεί να οδηγήσει σε συμπτώματα μυϊκής αδυναμίας και κόπωσης. Μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, αλλά μπορεί επίσης να οφείλεται σε φάρμακα ή κάποιες ιατρικές καταστάσεις. Τα συμπληρώματα καλίου που έχουν χορηγηθεί σε εμμηνοπαυσιακές γυναίκες έχει βρεθεί πως βοηθούν στη μείωση της θνησιμότητας από εγκεφαλικό επεισόδιο. Η πρόσληψη τροφών πλούσιων σε κάλιο είναι τις περισσότερες φορές αρκετές για να εξασφαλίσουν ότι παίρνετε αρκετό κάλιο. Η πρόσληψη συμπληρωμάτων καλίου θα πρέπει να γίνει μόνο με τη μορφή ενός πολυβιταμινούχου σκευάσματος και πάντα μετά από διαβούλευση με το γιατρό σας.

medinova.gr

Σέρουμ οιστρογόνων (για την αναπλήρωση του χαμένου όγκου στην εμμηνόπαυση)

Σέρουμ οιστρογόνων (για την αναπλήρωση του χαμένου όγκου στην εμμηνόπαυση) 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr