Φωτίστε την επιδερμίδα σας με βιταμίνη C

Φωτίστε την επιδερμίδα σας με βιταμίνη C

Φωτίστε την επιδερμίδα σας με βιταμίνη C
Αν ζητούσατε από ένα δερματολόγο μία λίστα με τα καλύτερα συστατικά για τη φροντίδα του δέρματος, η βιταμίνη C θα βρισκόταν πιθανότατα στην κορυφή. Φωτίστε την επιδερμίδα σας με βιταμίνη C

♦ της Αφροδίτης Ραυτοπούλου

Λίγα συστατικά έχουν την ικανότητα να φωτίζουν την επιδερμίδα, προστατεύοντάς την από τους επιθετικούς παράγοντες και καταπολεμώντας ταυτόχρονα τα σημάδια γήρανσης. Ανακαλύψτε όλους τους λόγους που έχετε για να την εντάξετε στο καθημερινό σας πρόγραμμα ομορφιάς με την πιο ενισχυμένη φόρμουλα ενός serum (ορός) και ετοιμαστείτε να λάμψετε!

 

11 λόγοι για να επιλέξετε serum με βιταμίνη C

Είναι ασφαλής για τους περισσότερους τύπους δέρματος
Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να κάνουν τοπική χρήση της βιταμίνης C για παρατεταμένο χρονικό διάστημα χωρίς καμία ανεπιθύμητη ενέργεια. Επιπλέον, η βιταμίνη C μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια σε συνδυασμό με άλλα ενεργά συστατικά για την περιποίηση του δέρματος, όπως Α-υδροξυοξέα, ρετινόλες και δείκτες αντηλιακής προστασίας.

Προσφέρει ενυδάτωση
Ένα από τα κύρια συνθετικά παράγωγα της βιταμίνης C, το magnesium ascorbyl phosphate, που χρησιμοποιείται στα καλλυντικά, έχει αποδειχτεί ότι έχει ενυδατική δράση για το δέρμα. Μειώνει τη διαδερμική απώλεια νερού, επιτρέποντας στο δέρμα να συγκρατεί την υγρασία του.

Χαρίζει φωτεινότητα
Η βιταμίνη C συμβάλλει στον αποχρωματισμό των κηλίδων και μειώνει τη θαμπάδα της επιδερμίδας. Με τον τρόπο αυτόν, προσφέρει μία νεανική λάμψη στο δέρμα.

Μειώνει την ερυθρότητα
Έχει αποδειχτεί ότι η βιταμίνη C χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση διαφόρων φλεγμονωδών καταστάσεων του δέρματος. Ελαχιστοποιεί την ερυθρότητα, προσφέροντας ένα πιο υγιές και ομοιόμορφο χρώμα στο δέρμα.

Καταπολεμάει τις υπερμελαγχρώσεις
Οι υπερμελαγχρώσεις, όπως οι ηλιακές και οι γεροντικές κηλίδες, οι πανάδες και το μέλασμα, εμφανίζονται όταν υπάρχει υπερπαραγωγή μελανίνης σε κάποια σημεία του δέρματος. Μπορεί να εκδηλωθούν ακόμα σε περιοχές όπου έχει υποχωρήσει η ακμή. Η εφαρμογή βιταμίνης C εμποδίζει την παραγωγή μελανίνης και συμβάλλει έτσι στο ξεθώριασμα των σκουρόχρωμων κηλίδων.

«Σβήνει» τους μαύρους κύκλους
Αν και η βιταμίνη C είναι πιο αποτελεσματική στη μείωση της γενικότερης ερυθρότητας του προσώπου, αρκετά άτομα έχουν διαπιστώσει ότι μπορεί να ατονήσει και τις δυσχρωμίες που σχετίζονται με τους μαύρους κύκλους.

Ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου
Είναι ευρέως γνωστό ότι η βιταμίνη C διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, μία πρωτεΐνη που παράγεται φυσικά από το δέρμα, όμως η παραγωγή της εξασθενεί με το πέρασμα του χρόνου. Τα μειωμένα επίπεδα κολλαγόνου έχουν ως αποτέλεσμα την εμφάνιση λεπτών γραμμών έκφρασης και ρυτίδων.

Προλαμβάνει τη χαλάρωση του δέρματος
Η παραγωγή κολλαγόνου σχετίζεται και με την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητα του δέρματος. Όταν τα επίπεδα κολλαγόνου μειώνονται, τότε το δέρμα «σακουλιάζει». Η εφαρμογή ενός ορού με βιταμίνη C μπορεί να τονώσει την παραγωγή κολλαγόνου, προσφέροντας σύσφιξη του δέρματος.

Προστατεύει από τις βλάβες του ηλίου
Οι ηλιακές βλάβες οφείλονται σε μόρια που λέγονται ελεύθερες ρίζες. Πρόκειται για άτομα, από τα οποία λείπει το ένα ηλεκτρόνιο. Οι ελεύθερες ρίζες αναζητούν άλλα άτομα από τα οποία μπορούν να «κλέψουν» ένα ηλεκτρόνιο και αυτό μπορεί να προκαλέσει σημαντική βλάβη στο δέρμα. Η βιταμίνη C είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία προστατεύουν τα υγιή δερματικά κύτταρα «παρέχοντας» ηλεκτρόνια σε αυτές τις ελεύθερες ρίζες, καθιστώντας τες έτσι αβλαβείς.

Ανακουφίζει τα ηλιακά εγκαύματα
SUN-VECTORΠέρα από το ότι καταπραΰνει την ερυθρότητα, η βιταμίνη C επιταχύνει την κυτταρική ανανέωση, δηλαδή την αντικατάσταση των κατεστραμμένων κυττάρων με καινούργια υγιή, κι επομένως συμβάλλει στην ταχύτερη αποκατάσταση από ηλιακά εγκαύματα.

Συμβάλλει στην επούλωση των πληγών
Τέλος, η βιταμίνη C επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης των πληγών, ελαχιστοποιώντας έτσι τον κίνδυνο του δέρματος να εμφανίζει φλεγμονές, μολύνσεις και ουλές.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τον ορό με βιταμίνη C
Αν και η τοπική εφαρμογή βιταμίνης C είναι σε γενικές γραμμές πολύ καλά ανεκτή από το δέρμα, καλό είναι να προηγηθεί μία δοκιμή για πιθανή αλλεργική αντίδραση. Επιλέξτε λοιπόν μία μικρή περιοχή του δέρματός σας, την οποία θα μπορούσατε εύκολα να καλύψετε. Για παράδειγμα το μπράτσο σας. Εφαρμόστε μικρή ποσότητα προϊόντος και περιμένετε για 24 ώρες. Αν δεν προκληθεί καμία αντίδραση, τότε μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε άφοβα και στο πρόσωπό σας. Σε περίπτωση εκδήλωσης ερυθήματος ή κοκκινίλας, θα πρέπει να διακοπεί η χρήση του.

Αν η επιδερμίδα σας είναι εξαιρετικά ευαίσθητη, να αποφεύγετε τη χρήση προϊόντων με L-ascorbic acid. Να προτιμάτε αντιθέτως αυτά με magnesium ascorbyl phosphate.

Για τη συχνότητα της εφαρμογής, συστήνεται να ακολουθήσετε τις οδηγίες χρήσης του προϊόντος. Σε γενικές γραμμές, οι οροί με βιταμίνη C εφαρμόζονται 1-2 φορές την ημέρα. Αφού καθαρίσετε καλά το δέρμα, εφαρμόζετε αρχικά την τονωτική λοσιόν, στη συνέχεια τον ορό με βιταμίνη C και τέλος την ενυδατική κρέμα σας.

Σημείωση:
Αν παρατηρήσετε ότι το προϊόν έχει σκουρύνει ή έχει αλλάξει χρώμα, τότε πιθανότητα η βιταμίνη C έχει οξειδωθεί. Αν και το προϊόν παραμένει ασφαλές για χρήση, η δράση του έχει εξασθενήσει.

πηγή: Νatura nrg T. 115

Σέρουμ Βιταμίνης C & Ε.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr