Δέρμα που κρεμάει, πέφτει – χαλαρώνει. Πως θα σταματήσετε την γήρανση Με Κολλαγόνο κι Ελαστίνη στο Φούλ.

Δέρμα που κρεμάει, πέφτει – χαλαρώνει. Πως θα σταματήσετε την γήρανση Με Κολλαγόνο κι Ελαστίνη στο Φούλ.

Παράγοντες του τρόπου ζωής όπως η κακή διατροφή και το κάπνισμα, καθώς και περιβαλλοντικοί παράγοντες όπως η έκθεση στον ήλιο και η ρύπανση, μπορούν να επιταχύνουν τον ρυθμό με τον οποίο αρχίζει η χαλάρωση του δέρματος του προσώπου.

Πώς να σφίξετε το χαλαρό δέρμα 


Το δέρμα του προσώπου μας μπορεί να πέσει και είναι μια απολύτως φυσική διαδικασία. Μπορούμε να καταφέρουμε να την επιβραδύνουμε ή σε κάποιο βαθμό να την αποτρέψουμε.

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ.

Μπορεί να επιλέξουμε θεραπείες δέρματος όπως χημικό πίλινγκ, περιποίηση προσώπου, μικροβελονισμό και περιγράμματα σώματος για να βοηθήσουμε στην αποκατάσταση της σφριγηλότητας.
Ωστόσο, μερικές αλλαγές στον τρόπο ζωής και η στροφή σε προϊόντα περιποίησης δέρματος που έχουν σχεδιαστεί για χαλαρό δέρμα είναι επίσης πολύ  αποτελεσματικές.

Το κλειδί είναι να φροντίζουμε το δέρμα μας χρησιμοποιώντας προϊόντα περιποίησης καλής ποιότητας και να το κάνουμε με συνέπεια.

Το σφριγηλό δέρμα είναι  ελαστικό και αναπηδά και θα ξαναγυρίσει στη θέση του όταν το τραβήξετε. Θα το δείτε γύρω από τη γραμμή του σαγονιού και τα μάτια. Η χαλάρωση του δέρματος στο πρόσωπο είναι αισθητή όταν το δέρμα χαλαρώνει.

Το κολλαγόνο και η ελαστίνη, πρωτεΐνες που παράγονται στο χόριο, κάνουν το δέρμα μας ελαστικό και σφριγηλό. Όμως η παραγωγή τους μειώνεται με την πάροδο του χρόνου και γίνεται μεγαλύτερη καθώς αυξάνεται ο ρυθμός αποδόμησής τους. Αυτό κάνει την υφή του δέρματος να χαλαρώνει και αρχίζει να χάνει την ελαστικότητά του.

Πώς να απαλλαγείτε από τη χαλάρωση του δέρματος 
Η χαλάρωση του δέρματος μπορεί να αντιμετωπιστεί με τα σωστά προϊόντα που χρησιμοποιούνται σε ένα πρόγραμμα περιποίησης δέρματος.

Μεταξύ άλλων, οι θεραπείες δέρματος όπως το χημικό peeling, οι περιποιήσεις προσώπου και το micro-needling έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές. Διατίθενται επίσης χειρουργικές επιλογές.

Υπάρχουν ακόμη πιο απλά πράγματα, όπως η άσκηση  προσώπου, η ενυδάτωση και η χρήση προϊόντων που έχουν σχεδιαστεί για τη σύσφιξη του χαλαρωμένου δέρματος .

Η κατανάλωση περισσότερων τροφών πλούσιων σε αντιοξειδωτικά, ο επαρκής ύπνος, η μείωση της πρόσληψης ζάχαρης και άλλες προσαρμογές στον τρόπο ζωής βοηθούν στην επιβράδυνση της αποδόμησης του κολλαγόνου και της ελαστίνης.

Πώς να αντιμετωπίσετε τη χαλάρωση του δέρματος στο πρόσωπο;
Αυτό που διαχωρίζει το σφριγηλό και το χαλαρό δέρμα είναι οι πρωτεΐνες κολλαγόνο και ελαστίνη. 

Για την διαρκή συντήρηση αυτών των πολύτιμων πρωτεινών στο πρόσωπο μας χρησιμοποιούμε κρέμες ή έλαια δέρματος εμπλουτισμένα με βιταμίνες A, B3, C και E, αντιοξειδωτικά, ρετινόλη και κεραμίδια που ενισχύουν θεαματικά την παραγωγή κολλαγόνου. Μπορούν επίσης να προστατεύσουν το φυσικό φράγμα υγρασίας του δέρματος.

Η σύσφιξη του δέρματος απαιτεί προσαρμογές στον τρόπο ζωής. Επομένως, θα πρέπει να ξεκινήσετε με τον επαρκή ύπνο, τη διακοπή του καπνίσματος, την κατανάλωση τροφής πλούσιας σε αντιοξειδωτικά και τη μείωση της κατανάλωσης ζάχαρης.
Θα πρέπει επίσης να κάνετε μερικές ασκήσεις προσώπου. Μπορείτε επίσης να κάνετε την ενυδατική κρέμα και το αντηλιακό ζωτικό μέρος της αγωγής περιποίησης της επιδερμίδας σας και να χρησιμοποιήσετε προϊόντα περιποίησης δέρματος που περιέχουν ρετινόλη, βιταμίνη C και άλλα συστατικά που ενισχύουν το κολλαγόνο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΛΙΦΤΙΝΓΚ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΕ ΑΜΕΣΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

 

 

Έχετε ρυτίδες πάνω απο τα χείλη και το στόμα σας γέρνει προς τα μέσα; Χρειάζεστε αυτή την βιταμίνη!

Η βιταμίνη D μπορεί να παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της νεανικής όψης του δέρματος. Διατηρώντας την ακεραιότητα των οστών του προσώπου, η βιταμίνη D προάγει τη σκαλωσιά και τη στήριξη που βρίσκεται κάτω από το δέρμα. Η ανεπάρκεια της βιταμίνης D μπορεί να οδηγήσει σε απομετάλλωση των οστών των ούλων, ειδικά σε νωδώδεις ασθενείς, οδηγώντας σε σχηματισμό ρυτίδων γύρω από το στόμα και στροφή των χειλιών προς τα μέσα. 

ΓΙΑ ΩΡΑΙΑ ΜΑΛΛΙΑ ΠΑΡΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΩΜΑ ΣΑΣ.

Η βιταμίνη D παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της υγιούς εμφάνισης των μαλλιών. Προάγει τη διαφοροποίηση των κερατινοκυττάρων, η οποία είναι σημαντική για την εξέλιξη στον κύκλο της τρίχας.  Η χαμηλή βιταμίνη D  έχει συσχετιστεί με ανδρογενετική αλωπεκία στις γυναίκες.  Οι ασθενείς που παρουσιάζουν αυτές τις καταστάσεις θα πρέπει να ελέγχονται για ανεπάρκεια βιταμίνης D και να λαμβάνουν συμπληρώματα βιταμίνης D εάν έχουν έλλειψη σύμφωνα με τις ιατρικές έρευνες που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα www.sciencedirect.com

ΓΙΑ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ ΠΑΝΤΟΥ.

Η βιταμίνη C παίζει σημαντικό ρόλο στο δέρμα διεγείροντας τη σύνθεση κολλαγόνου, ενεργώντας ως ισχυρό αντιοξειδωτικό και αναστέλλοντας τη μελανογένεση, παράγοντες που συμβάλλουν στην προώθηση του δέρματος που φαίνεται νεότερο. Προάγει τη σύνθεση κολλαγόνου μέσω πολλών μηχανισμών.

Διεγείρει την παραγωγή mRNA του κολλαγόνου από τους ινοβλάστες, οδηγώντας σε σύνθεση κολλαγόνου.  Η βιταμίνη C έχει επίσης αποδειχθεί ότι καθαρίζει τις ελεύθερες ρίζες και μειώνει τα αντιδραστικά είδη οξυγόνου. Μπορεί να μετριάσει τα σημάδια γήρανσης του δέρματος που προκαλούνται από αθροιστική οξειδωτική βλάβη και να παρέχει αντιοξειδωτική προστασία έναντι της φωτοφθοράς που προκαλείται από την υπεριώδη ακτινοβολία.

με διαπιστευτηρια απο την ιατρική κοινότητα

Σε μελέτη, 60 ασθενείς τυχαιοποιήθηκαν για να λάβουν είτε τοπική βιταμίνη C με τη μορφή καθημερινής κρέμας προσώπου είτε εικονικού φαρμάκου για 60 ημέρες. Η υπερηχογραφική αξιολόγηση του δέρματος έδειξε πάχυνση της επιδερμίδας σε ασθενείς που έλαβαν την κρέμα που περιέχει βιταμίνη C μετά από 60 ημέρες σε σύγκριση με την αρχική τιμή. 23Ο ασθενείς στην ομάδα θεραπείας ανέφεραν επίσης απαλότητα του δέρματος και μείωση των λεπτών ρυτίδων.  Η βιταμίνη C μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη της ανάπτυξης υπερμελάγχρωσης.

Πώς να αποκτήσετε σφριγηλό δέρμα προσώπου;


Το σφριγηλό δέρμα είναι ελαστικό και μπορεί να ξανακουμπώσει στη θέση του όταν τραβιέται ενώ το χαλαρό δέρμα είναι χαλαρό και χωρίς όρια.

Η βιταμίνη Ε είναι ένας καθαριστής ελεύθερων ριζών και δρα ως αντιοξειδωτικό στον οργανισμό.

Η βιταμίνη Ε, ή τοκοφερόλη, λαμβάνεται μέσω της διατροφής και μπορεί να βρεθεί σε τρόφιμα όπως τα λαχανικά, οι ξηροί καρποί, οι σπόροι, η σόγια και τα φυτικά έλαια.  Η βιταμίνη Ε εμποδίζει επίσης τη διασύνδεση του κολλαγόνου, χαρακτηριστικό της γήρανσης του δέρματος. Δρα συνεργικά με τη βιταμίνη C, επειδή η βιταμίνη C αναγεννά τη βιταμίνη Ε από τη μορφή των ελεύθερων ριζών. 

 

Η ΒΙΤΑΜΙΝΗ Α ΔΙΟΡΘΩΝΕΙ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕΣ. ΟΙ ΜΑΓΙΚΕΣ ΤΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΓΥΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΙΣΩ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΊ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ

Η βιταμίνη Α και τα παράγωγά της έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνουν το φυσικά γερασμένο δέρμα προάγοντας την εναπόθεση νέου κολλαγόνου και αποτρέποντας την αποδόμησή του! Τα κοινά καροτενοειδή που χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση της νεανικής όψης του δέρματος περιλαμβάνουν ασταξανθίνη, λουτεΐνη, λυκοπένιο και ρετινόλη. 

Η ασταξανθίνη είναι ένα κόκκινο-πορτοκαλί καροτενοειδές που παράγεται από βακτήρια, φύκια και μαγιά.  Μπορεί να ληφθεί με την κατανάλωση σολομού, πέστροφας, αστακού, γαρίδας και αυγών ψαριών.  Η ασταξανθίνη μπορεί επίσης να παραχθεί συνθετικά.

ΤΑ ΑΣΥΓΚΡΙΤΑ ΠΕΠΤΙΔΙΑ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΥ!

Τα πεπτίδια κολλαγόνου, συμπεριλαμβανομένων των υδρολυμάτων κολλαγόνου ψαριών, φέρεται σύμφωνα με τις έγκριτες ιατρικές μελέτες να προάγουν την ανάκτηση του κολλαγόνου και των ελαστικών ινών που προκαλούνται από την ακτινοβολία UVB στο δέρμα!

ΑΥΞΗΣΕ ΤΟ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ ΣΟΥ ΦΥΣΙΚΑ, ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΒΙΑΣΤΑ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ.

Η κουρκουμίνη μπορεί να προάγει τη νεανική εμφάνιση του δέρματος. Σε μια δοκιμή, ασθενείς που έλαβαν θεραπεία με σκεύασμα κουρκουμά, δεντρολίβανο, gotu kala και διμεθυλαμινοαιθανόλη έδειξαν σημαντική αύξηση στη σφριγηλότητα και την ελαστικότητα του δέρματος σε σύγκριση με το εικονικό φάρμακο.

ΜΕΛΕΤΗ 

Μια μελέτη σε μίνι χοίρους έδειξε ότι η τοπική εφαρμογή κουρκουμίνης σε εγκαύματα ακτινοβολίας διεγείρει την επούλωση των πληγών και μειώνει την απολέπιση του επιθηλίου.  Η κουρκουμίνη έχει επίσης αποδειχθεί ότι μετριάζει τη βλάβη που προκαλείται από την ακτινοβολία UVB.

Το Panax ginseng έχει επίσης προταθεί ότι ασκεί ευεργετική δράση στην προστασία του δέρματος από τη γήρανση. Η συριγγαρεσινόλη (επίσης γνωστή ως λιριορεσινόλη Β), η οποία είναι το δραστικό συστατικό στα μούρα του κορεατικού ginseng ( Panax ginseng ) έχει αποδειχθεί ότι αναστρέφει την ατροφία του δέρματος που σχετίζεται με την ηλικία καταστέλλοντας τη μεταλλοπρωτεϊνάση-2 της μήτρας και μειώνει την οξειδωτική βλάβη στα ποντίκια.

ΑΛΛΕΣ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΠΗΓΕΣ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΥ ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΜΑΤΗΜΟ!

Υψηλά επίπεδα πολυφαινολών βρίσκονται σε πολλά τρόφιμα, όπως το πράσινο τσάι, το κακάο, το Ginkgo biloba και τα ρόδια.

Η ρεσβερατρόλη (στιλβένια) είναι μια πολυφαινόλη που βρίσκεται στη φλούδα των σταφυλιών, των μύρτιλων, των σμέουρων και του κόκκινου κρασιού. Είναι ένας καθαριστής ελεύθερων ριζών με αντιοξειδωτική δράση. Τα φλαβονοειδή είναι αρωματικές ενώσεις που βρίσκονται φυσικά στα μήλα, τα κεράσια και τον φλοιό αχλαδιών και οπωροφόρων δέντρων. Η πυκνογενόλη είναι επίσης πλούσια σε φλαβονοειδή. Το Ginkgo biloba περιέχει τόσο πολυφαινόλες όσο και φλαβονοειδή!

ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ ΩΣ ΣΩΤΗΡΑ!

Το πράσινο τσάι έχει φωτοπροστατευτικά αποτελέσματα. Οι πολυφαινόλες στο τσάι καθαρίζουν τα ROS και ασκούν αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα, μετριάζοντας έτσι τις βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία. Πολλαπλές μελέτες σε ανθρώπους έχουν δείξει ότι η τοπική εφαρμογή του πράσινου τσαγιού μειώνει τη βλάβη των κυττάρων μετά την έκθεση στην ακτινοβολία UV και επομένως προστατεύει το δέρμα από τις επιπτώσεις της φωτογήρανσης οπότε δεν μας κοστίζει τίποτα να μετατρέψουμε το υπόλλειμα του πρωινού πράσινου τσαγιού μας, σε λοσιόν αποκατάστασης!

Πολύ ενδιαφέρον είναι ότι η από του στόματος συμπλήρωση πράσινου τσαγιού μπορεί να οδηγήσει σε ένα πιο νεανικό δέρμα. Σε  μελέτη, 56 ασθενείς τυχαιοποιήθηκαν για να λάβουν είτε από του στόματος συμπλήρωμα πολυφαινόλης πράσινου τσαγιού είτε εικονικό φάρμακο για 2 χρόνια. Όσοι έλαβαν πολυφαινόλες πράσινου τσαγιού εμφάνισαν μείωση της ηλιακής βλάβης στους 6 μήνες και σε ερύθημα και τελαγγειεκτασίες μετά από 1 χρόνο. Μια άλλη μελέτη έδειξε βελτίωση στις ρυτίδες σε ασθενείς που έλαβαν τοπικό εκχύλισμα πράσινου τσαγιού. Τόσο απλά!

ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ ΑΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΑ. Και για ελαστικό δέρμα!

Σε μια τυχαιοποιημένη, διπλά τυφλή, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο κλινική δοκιμή, 110 εθελοντές μεταξύ 41 και 59 ετών έλαβαν προβιοτικά ή εικονικό φάρμακο για 12 εβδομάδες. Την εβδομάδα 12, τα άτομα στην ομάδα των προβιοτικών εμφάνισαν καλύτερη ενυδάτωση του δέρματος και μείωση της χαλάρωσης καθώς και αύξηση της ελαστικότητας του δέρματος και των ρυτίδων. Εκτός από την πρόληψη της φωτογήρανσης, τα προβιοτικά μπορούν επίσης να βελτιώσουν τη λειτουργία του δερματικού φραγμού και να μειώσουν το οξειδωτικό στρες.

ΤΟ ΣΤΡΕΣ ΜΙΣΕΙ ΤΟ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ. ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ.

Το στρες μπορεί να επηρεάσει το δέρμα μέσω της υποβάθμισης του κολλαγόνου. Τα ιστιοκύτταρα του δέρματος, τα οποία ανταποκρίνονται στις απειλές απελευθερώνοντας ισταμίνη και άλλα προφλεγμονώδη μόρια, ενεργοποιούνται από το στρες και παράγουν επίσης ορμόνες του στρες και φλεγμονώδεις παράγοντες. Σε αυτό το περιβάλλον, η συμβολή του κολλαγόνου στην επισκευή του δέρματος και την επούλωση των πληγών είναι μειωμένη. 

Τα συμπληρώματα κολλαγόνου βελτιώνουν την ελαστικότητα και την υγρασία του δέρματος. Σε μια τυχαιοποιημένη, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο μελέτη 69 γυναικών, που ήταν μεταξύ 35 και 55 ετών, η λήψη συμπληρωμάτων με κολλαγόνο για οκτώ εβδομάδες οδήγησε σε σημαντική βελτίωση στην ελαστικότητα του δέρματος. Σε άλλη μελέτη, η συμπλήρωση με υδρολυμένο κολλαγόνο βελτίωσε την ενυδάτωση του δέρματος

Επιλέξτε προϊόντα χωρίς χημικά: Τα προϊόντα περιποίησης δέρματος που είναι εμπλουτισμένα με χημικά δίνουν άμεσα αποτελέσματα, αλλά τα οφέλη τους είναι συχνά βραχύβια. Τα προϊόντα περιποίησης δέρματος που είναι εμπλουτισμένα με χημικά μπορεί συχνά να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη βλάβη στο δέρμα.

Διαβάστε την ετικέτα των συστατικών: Είναι μια ανθρώπινη τάση να παίρνει κανείς ένα προϊόν επειδή κάποιος που γνωρίζει το έχει εγγυηθεί. Ωστόσο, αυτό που λειτούργησε για τον φίλο σας μπορεί να μην ταιριάζει απαραίτητα στο δέρμα σας. Ελέγξτε λοιπόν  τη λίστα που προσφέρεται στην ετικέτα του καλλυντικού, για να εξαλείψετε τυχόν συστατικά στα οποία μπορεί να είστε αλλεργικοί ή περνούν αδιάφορα απο το δέρμα σας και το γνωρίζετε απο το παρελθόν.

Patch-test. Πάντα: Πραγματοποιήστε μια δοκιμή επιθέματος πριν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε νέο προϊόν. Δώστε του τουλάχιστον 24-48 ώρες για να βεβαιωθείτε ότι δεν είστε αλλεργικοί σε κανένα από τα συστατικά του προϊόντος.

 Ζωή Κυροπούλου.

αναφορές

www.sciencedirect.com

www.nbihealth.com

mamaearth.in

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr