Συμβουλές φυσικής ομορφιάς για γυναίκες άνω των 50 ετών

Συμβουλές φυσικής ομορφιάς για γυναίκες άνω των 50 ετών

Λίγες λεπτές γραμμές, μια νότα γκρι. Οι φυσιολογικές αλλαγές της γήρανσης είναι αναπόφευκτες. Αλλά με τα προϊόντα αναζωογόνησης του δέρματος , τις θεραπείες προσώπου που δεν περιλαμβάνουν χειρουργική επέμβαση και τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών , υπάρχουν πολλές επιλογές για γυναίκες άνω των 50 ετών που θέλουν να ενισχύσουν τη φυσική τους ομορφιά.

Δέρμα και μαλλιά και οι επιπτώσεις της ηλικίας
Ο χρόνος στον ήλιο, το κάπνισμα , η διατροφή και η κληρονομικότητα έχουν όλα τα αποτελέσματα που γίνονται εμφανή στο δέρμα σας καθώς μεγαλώνετε. Το άγχος, η βαρύτητα και η παχυσαρκία επηρεάζουν επίσης την εμφάνιση του δέρματος. Και καθώς μεγαλώνετε, το δέρμα σας δεν παράγει νέα κύτταρα τόσο γρήγορα όσο παλιά. Έτσι σταδιακά γίνεται λιγότερο ελαστικό και επιρρεπές στην ξηρότητα.

Κάτι παρόμοιο συμβαίνει με τα κύτταρα που δίνουν στα μαλλιά σας το χρώμα τους. Τα χρωστικά κύτταρα της τρίχας γίνονται λιγότερο αποτελεσματικά στην ανανέωση, γεγονός που κάνει τα μαλλιά γκρίζα.

8 φυσικές συμβουλές ομορφιάς για το δέρμα σας
Μερικά απλά βήματα είναι όλα όσα χρειάζεστε για να φροντίσετε το δέρμα σας καθώς μεγαλώνετε. Αυτές οι συμβουλές φυσικής ομορφιάς μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε.

Εάν καπνίζετε, σταματήστε. Έρευνες δείχνουν ότι το κάπνισμα γερνάει πρόωρα το δέρμα σας.

Απλώς πείτε όχι στα σαλόνια ηλιοθεραπείας και μαυρίσματος. Μείνετε μακριά από τον ήλιο μεταξύ 10 π.μ. και 2 μ.μ. Οι ακτίνες του ήλιου είναι οι πιο δυνατές τότε. Εάν πρέπει να είστε έξω, φορέστε προστατευτικό καπέλο, μακρυμάνικο πουκάμισο, παντελόνι και γυαλιά ηλίου . Οι φακίδες, οι κηλίδες ηλικίας και οι κηλίδες της επιδερμίδας συνδέονται με την έκθεση στον ήλιο.

Φοράτε αντηλιακό θρησκευτικά. Χρησιμοποιήστε προϊόντα με τουλάχιστον 7% οξείδιο του ψευδαργύρου και SPF 30 ή υψηλότερο — με προστασία τόσο από την UVB όσο και από την UVA καθημερινά. Εφαρμόστε ξανά το αντηλιακό σας στο εκτεθειμένο δέρμα κάθε δύο ώρες όταν είστε έξω. Η βλάβη από τον ήλιο μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγές όπως λεπτές ρυτίδες και ανομοιόμορφο τόνο δέρματος.

Ελέγχετε συχνά το δέρμα σας για καρκίνο του δέρματος. Εάν υπάρχουν αλλαγές που σας ανησυχούν, καλέστε αμέσως το γιατρό σας. Τα ηλικιωμένα άτομα με ανοιχτόχρωμο δέρμα διατρέχουν υψηλό κίνδυνο και πρέπει να υποβάλλονται σε ετήσιο έλεγχο.

Ξηρό δέρμα . Χρησιμοποιήστε έναν υγραντήρα. Χρησιμοποιήστε επίσης ενυδατικά σαπούνια και λοσιόν. Επισκεφθείτε το γιατρό σας εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα.

Τρώτε σωστά και ενυδατώνεστε. Η καλή διατροφή βοηθά το σώμα να επανορθώσει το δέρμα. Η κατανάλωση πολύ νερού βοηθά στην ενυδάτωση του δέρματος από μέσα προς τα έξω.

Δοκιμάστε προϊόντα αντιγήρανσης. Εάν είστε άνω των 50 ετών, οι κρέμες και οι λοσιόν χωρίς συνταγή μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τη φυσική ομορφιά σας αναζωογονώντας το δέρμα σας.

Τα πενταπεπτίδια (μια χημική ένωση σε πολλά νέα προϊόντα) μπορεί να βοηθήσουν τα κύτταρα του δέρματος να παράγουν περισσότερο κολλαγόνο , το οποίο είναι η δομή υποστήριξης που δίνει στο δέρμα πιο σφριγηλή όψη. Οι συνταγογραφούμενες θεραπείες και οι κρέμες με ρετινοειδή είναι επίσης επιλογές.

Μάθετε για τις θεραπείες δέρματος. Οι ενέσεις Botox ή Dysport μπορούν να απαλύνουν τις ρυτίδες στο άνω τρίτο του προσώπου σας. Το χημικό πίλινγκ μπορεί να αφαιρέσει τις λεπτές γραμμές και τις φακίδες και να λειάνει το δέρμα, ειδικά γύρω από τα μάτια και το στόμα. Τα πληρωτικά ρυτίδων μπορούν να γεμίσουν το δέρμα σας και να σβήσουν τις γραμμές.

Η μικροδερμοαπόξεση και το microneedling διαγράφουν εξαιρετικά λεπτές γραμμές, αναζωογονούν την επιδερμίδα σας και βελτιώνουν τον τόνο και το χρώμα του δέρματος. Η ανάπλαση με λέιζερ μπορεί να βελτιώσει το δέρμα που έχει υποστεί βλάβη από τον ήλιο, τις ουλές, τις ρυτίδες και άλλα προβλήματα του προσώπου.

4 φυσικές συμβουλές ομορφιάς για υγιή μαλλιά
Δεν υπάρχει θεραπεία για τα γκρίζα μαλλιά. Μπορείτε να το χρωματίσετε, ωστόσο, αν θέλετε μια νεότερη εμφάνιση. Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για υγιή, νεανικά μαλλιά.

. Μερικές τούφες βαμένες ανάμεσα στα μαλλιά σας μπορούν να κρύψουν διακριτικά τις γκρίζες τρίχες, ειδικά αν το φυσικό χρώμα των μαλλιών σας είναι αρκετά ανοιχτό.

Σκεφτείτε προσεκτικά το πλήρες χρώμα. Οι γυναίκες που θέλουν ένα συμπαγές, πιο σκούρο χρώμα θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι θα χρειαστεί τακτική συντήρηση καθώς το χρώμα χρειάζεται ρίζα και η άβαφη ρίζα μας αποκαρδιώνει. Εάν δεν θέλετε ένα ραντεβού στο κομμωτήριο κάθε έξι έως οκτώ εβδομάδες, τα στερεά χρώματα δεν είναι για εσάς.

Δοκιμάστε ένα νέο στυλ. Κάντε τα μαλλιά σας όπως θέλετε. Ξεχάστε αυτούς τους παλιούς «κανόνες» σχετικά με το να μην έχετε μακριά μαλλιά μετά από μια ορισμένη ηλικία. Το χτένισμά σας πρέπει να είναι αυτό που προτιμάτε, ανεξάρτητα από την ηλικία σας.

Διορθώστε τα αραιά μαλλιά. Ένα πιο κοντό κόψιμο δίνει περισσότερο όγκο στα αραιά μαλλιά. Το χρώμα είναι επίσης καλό για να δώσει όγκο σε λεπτά, άτονα μαλλιά. Μερικές φορές το σωστό προϊόν, όπως ένα σαμπουάν που δίνει όγκο, μπορεί να λύσει το πρόβλημα. Οι επεκτάσεις μαλλιών μπορούν επίσης να βοηθήσουν να δώσουν ώθηση στην αραίωση των μαλλιών.
Όποια κι αν είναι η επιλογή σας, το να φροντίζετε τον εαυτό σας είναι το πιο όμορφο πράγμα από όλα και κάνει μάλιστα και τους γύρω σας όχι μόνο να χαίρονται που σας βλέπουν αλλά και να εμπνέονται απο εσάς.

www.webmd.com

Σέρουμ οιστρογόνων (για την αναπλήρωση του χαμένου όγκου στην εμμηνόπαυση) 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr