Vegan Collagen: βίγκαν κολλαγόνο οι γυναίκες το ζητούν όλο και περισσότερο.

Vegan Collagen: βίγκαν κολλαγόνο οι γυναίκες το ζητούν όλο και περισσότερο.

Το κολλαγόνο είναι μια πρωτεΐνη που το σώμα σας παράγει φυσικά. Βρίσκεται σε πολλά μέρη του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των μαλλιών , του δέρματος , των νυχιών, των οστών, των χόνδρων , των τενόντων, των συνδέσμων, των αιμοφόρων αγγείων και των εντέρων . Κάνει το δέρμα σας πιο ελαστικό και τα οστά πιο δυνατά.

Καθώς μεγαλώνετε, το σώμα σας επιβραδύνει φυσικά την παραγωγή κολλαγόνου . Όταν συμβεί αυτό, μπορεί να αρχίσετε να βλέπετε το δέρμα σας να πέφτει και να ζαρώνει. Για να προσπαθήσουν να το αποφύγουν, μερικοί άνθρωποι λαμβάνουν συμπληρώματα κολλαγόνου . Πωλείται σε πολλές μορφές, όπως σκόνες, χάπια, κρέμες και ενέσεις.

Τα συμπληρώματα κολλαγόνου παρασκευάζονται συνήθως από ζωικά προϊόντα όπως ο ζωμός των οστών χρησιμοποιώντας χοίρους, βόειο κρέας και ψάρι . Αλλά καθώς περισσότεροι άνθρωποι περιορίζουν ή καταργούν τα ζωικά προϊόντα, το vegan κολλαγόνο έχει γίνει δημοφιλές. Ωστόσο, δεν υπάρχει μεγάλη έρευνα για το vegan κολλαγόνο και τα οφέλη ή τους κινδύνους του.

Μπορεί το κολλαγόνο να είναι vegan;
Το να είσαι vegan σημαίνει ότι δεν τρως τίποτα που προέρχεται από ζώο, όπως κρέας, ψάρι, πουλερικά, αυγά , γαλακτοκομικά προϊόντα, ακόμη και μέλι. Το να είσαι χορτοφάγος είναι μια λιγότερο αυστηρή προσέγγιση. Και άλλοι άνθρωποι δίνουν έμφαση στις φυτικές τροφές χωρίς να γίνονται απαραίτητα vegan ή χορτοφάγοι.

Μερικοί επιστήμονες λένε ότι είναι σε θέση να τροποποιήσουν γενετικά πράγματα όπως μαγιά και βακτήρια για να δημιουργήσουν «vegan» κολλαγόνο χωρίς ζώα. Άλλοι εργάζονται πάνω στους τρόπους βιο-μηχανικής του. Χρειάζεται όμως περισσότερη έρευνα σχετικά με το εάν προσφέρει τον ίδιο τύπο αποτελεσμάτων με τα προϊόντα κολλαγόνου με βάση τα ζώα.

Φυτική υποστήριξη για το κολλαγόνο
Όταν το σώμα σας παράγει κολλαγόνο, χρειάζεται θρεπτικά συστατικά για να βοηθήσει σε αυτή τη διαδικασία. Οι ειδικοί γενικά συνιστούν να δίνεται προτεραιότητα στα θρεπτικά συστατικά από τα τρόφιμα αντί των συμπληρωμάτων διατροφής .

Εάν είστε vegan, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να φάτε για να ενισχύσετε την ικανότητα του σώματός σας να παράγει φυσικά περισσότερο κολλαγόνο. Το σώμα σας χρειάζεται επίσης τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνη C , ψευδάργυρο και χαλκό για να ενισχύσει την παραγωγή.

Οι φυτικές τροφές που μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό περιλαμβάνουν:

Φασόλια
Πορτοκάλια
Κόκκινες και πράσινες πιπεριές
Ντομάτες
Μπρόκολο
Δημητριακά ολικής αλέσεως όπως το ρύζι, το καλαμπόκι και το σιτάρι
Ξηροί καρποί.

Οι διατροφολόγοι προτείνουν να λαμβάνετε πέντε έως εννέα μερίδες φρούτων και λαχανικών για να καλύψετε τις ανάγκες του σώματός σας.

Επίσης, κάντε συνήθεια να φοράτε αντηλιακό κάθε μέρα. Αυτό μπορεί να εμποδίσει τις υπεριώδεις ακτίνες από τον ήλιο να διασπάσουν το κολλαγόνο στο δέρμα σας. Χρησιμοποιήστε ένα αντηλιακό «ευρέως φάσματος» που έχει τουλάχιστον SPF 30 με οξείδιο ψευδαργύρου ή διοξείδιο του τιτανίου που αναφέρονται στα συστατικά. Βοηθά επίσης να παραμείνετε ενυδατωμένοι ώστε το δέρμα σας να φαίνεται πιο υγιές.

Πώς να επιλέξετε Vegan Collagen
Εάν σκέφτεστε να αγοράσετε vegan κολλαγόνο στο τοπικό σας φαρμακείο ή στο διαδίκτυο, φροντίστε να:

Ερευνήσετε την ιστοσελίδα της εταιρείας.
Αναζητήσετε τα ενεργά συστατικά που χρησιμοποιούν.
Να είστε δύσπιστοι για τυχόν ισχυρισμούς που μπορεί να ακούγονται πολύ καλοί για να είναι αληθινοί.
Μην πάρετε περισσότερο από το προτεινόμενη δοσολογία.
Ενημερώστε το γιατρό σας για τυχόν συμπληρώματα που παίρνετε και γιατί. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το δέρμα και τα μαλλιά σας , συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο για διάγνωση και σχέδιο θεραπείας.

Ο FDA απαιτεί από τους κατασκευαστές συμπληρωμάτων να χρησιμοποιούν καλές πρακτικές παραγωγής, αλλά δεν ρυθμίζει τα συμπληρώματα διατροφής με τον ίδιο τρόπο που ρυθμίζει τα συνταγογραφούμενα φάρμακα . Εάν παίρνετε vegan κολλαγόνο και έχετε κακή αντίδραση, ενημερώστε το γιατρό σας όπως θα κάνατε με οποιοδήποτε συμπλήρωμα ή άλλο προϊόν.

Υγρή βιταμίνη Α. Γυρνάει τον χρόνο πίσω.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr