Διαχείριση Διαβήτη: 7 αφεψήματα από βότανα, για κάθε μέρα της εβδομάδας

Διαχείριση Διαβήτη: 7 αφεψήματα από βότανα, για κάθε μέρα της εβδομάδας

 

Μερικές από τις θεραπείες του διαβήτη είναι κρυμμένες στην κουζίνα μας – στον πάγκο του τσαγιού, για να είμαι πιο συγκεκριμένος.

Ο διαβήτης μπορεί να ελεγχθεί. Πρέπει κανείς να ακολουθεί μια περιορισμένη δίαιτα και να κάνει σωστή άσκηση. Η αλλαγή στις καθημερινές υποθέσεις μπορεί επίσης να βοηθήσει στον έλεγχο των μη ρυθμιζόμενων επιπέδων σακχάρου. Ενώ υπάρχουν πολλοί τρόποι που συνιστούν οι γιατροί για τον έλεγχο του διαβήτη, ορισμένες από τις θεραπείες κρύβονται και στην κουζίνα μας – στον πάγκο του τσαγιού, για να είμαι πιο συγκεκριμένος.

Έχουμε επιμεληθεί μια λίστα με αφεψήματα από βότανα που μπορούν να καταναλωθούν καθημερινά για να ακολουθήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής και να φέρετε το επίπεδο σακχάρου σε ένα φυσιολογικό επίπεδο.Εδώ είναι 5 τσάι για τη διαχείριση του διαβήτη

1.Τσάι τζίνσενγκ Σύμφωνα με τις βιολογικές δραστηριότητες του τζίνσενγκ και την εφαρμογή του στην ανθρώπινη υγεία , το τζίνσενγκ έχει πολλά φαρμακευτικά οφέλη. Το τζίνσενγκ έχει χρησιμοποιηθεί για την προώθηση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού, της λειτουργίας του κεντρικού νευρικού συστήματος (ΚΝΣ), την ανακούφιση από το στρες και τις αντιοξειδωτικές του δραστηριότητες. Το τσάι τζίνσενγκ, που καταναλώνεται καλύτερα σε φρέσκια μορφή, λέγεται ότι είναι αντίδοτο στον διαβήτη.

2. Τσάι Aloe Vera Αυτό είναι το ελιξίριο που έρχεται με πολλαπλά οφέλη για την υγεία. Όπως αναφέρεται στο περιοδικό – Aloe vera: An Ancient Herb for Modern Dentistry – η αλόη βέρα συμβάλλει στην καλή υγεία, τόσο στην ακατέργαστη μορφή της όσο και όταν είναι βρασμένη. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εξαγάγετε το χυμό και να το βράζετε σε νερό και να το πίνετε κάθε πρωί.

3.Τσάι φασκόμηλου Η τακτική κατανάλωση φασκόμηλου συμβάλλει στη «ρύθμιση της γλυκόζης στο αίμα, στο προφίλ των λιπιδίων και στη δραστηριότητα των τρανσαμινασών στους ανθρώπους», σύμφωνα με ένα περιοδικό που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Molecular Science . Η κατανάλωση τσαγιού φασκόμηλου κάθε πρωί μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των αυξημένων επιπέδων σακχάρου στο αίμα.4. Τσάι ιβίσκου Τα αποξηραμένα πέταλα λουλουδιών ιβίσκου βράζονται σε νερό – αυτό περιέχει αντιοξειδωτικά και βοηθά στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Η εργασία που μελετούσε τις επιδράσεις του ξινού τσαγιού (Hibiscus Sabdariffa) στην υπέρταση σε ασθενείς με διαβήτη τύπου ΙΙ ανέφερε ότι η κατανάλωση του τσαγιού είχε θετικά αποτελέσματα στην ΑΠ σε διαβητικούς τύπου ΙΙ ασθενείς με ήπια υπέρταση.

5. Τσάι κανέλας Όσο κι αν είναι μια απόλαυση για τους γευστικούς κάλυκες, η κανέλα φέρνει πολλαπλά οφέλη για την υγεία, ειδικά σε όσους πάσχουν από διαβήτη. Βοηθά στη βελτίωση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη και των επιπέδων χοληστερόλης, όπως αναφέρεται σε μια εργασία που δημοσιεύτηκε από το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ.

6.Τσάι με βάλσαμο λεμονιού Μια εργασία που δημοσιεύτηκε από την Εθνική Βιβλιοθήκη Επιστημών ανέφερε ότι η αντιοξειδωτική δράση του βάλσαμου λεμονιού βοηθά στη μείωση της γλυκόζης στο αίμα. Η τακτική κατανάλωση τσαγιού με βάλσαμο λεμονιού βοηθά στην καταπολέμηση της φλεγμονής στο σώμα, η οποία είναι μια κοινή παρενέργεια του διαβήτη.

7.Τσάι με κουρκουμά

Η λίστα με τα οφέλη για την υγεία που παρέχει ένα φλιτζάνι τσάι κουρκουμά τακτικά είναι πολύ μεγάλη. Προλαμβάνει τις φλεγμονές στο σώμα, ενισχύει το ανοσοποιητικό, ελέγχει τον διαβήτη και κάνει καλό στην υγεία της καρδιάς. Η δημοσίευση – Curcumin and Diabetes: A Systematic Review – ανέφερε, «Η κουρκουμίνη (κουρκουμάς) μπορεί να μειώσει το επίπεδο γλυκόζης στο αίμα, καθώς και άλλες επιπλοκές που σχετίζονται με τον διαβήτη».

food.ndtv.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr