8 συμβουλές που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο καθένας για να κάνει τα χείλη του πιο σαρκώδη και πιο κόκκινα

8 συμβουλές που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο καθένας για να κάνει τα χείλη του πιο σαρκώδη και πιο κόκκινα

Τα σαρκώδη χείλη παρέχουν στα χείλη σας πάχος και ενυδάτωση, καλή υγεία και ελαστικότητα, όπως το δέρμα. Συχνά προσπαθούμε να καλύψουμε τα σκοτεινά και ταλαιπωρημένα χείλη με κραγιόν ή δοκιμάζουμε lip fillers, μια τεχνητή και ακριβή θεραπεία.

Ενώ οι φυσικές θεραπείες είναι αρκετά αποτελεσματικές και ασφαλείς, θα πρέπει επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να ακολουθήσετε ένα σχήμα περιποίησης χειλιών.

Γνωρίζατε ότι τα ροζ χείλη θεωρούνται σημάδι καλής υγείας; Σημαίνουν επίσης ότι τρώτε μια θρεπτική διατροφή και επιλέγετε έναν καλά ισορροπημένο τρόπο ζωής.

Τι κάνει τα χείλη πιο σκούρα;

Τα χείλη μας φαίνονται ροζ επειδή περιέχουν λεπτό, λεπτό δέρμα με αιμοφόρα αγγεία πιο κοντά στην επιφάνεια. Οι υπερβολικές εναποθέσεις μελανίνης στο δέρμα μπορούν να δώσουν στα χείλη σας μια πιο σκούρα και ανθυγιεινή εμφάνιση. Μπορείτε να θεραπεύσετε το αποχρωματισμένο δέρμα στα χείλη σας χρησιμοποιώντας ασφαλή, απαλά και αποτελεσματικά προϊόντα περιποίησης χειλιών.

Αλλά πρώτα, ας δώσουμε προσοχή στους λόγους πίσω από τον αποχρωματισμό και τα σκούρα χείλη:

 Υπερβολικό κάπνισμα: Το σύνδρομο «Smoker’s Lips» μπορεί να προκαλέσει σκουρόχρωμα χείλη. Ένα τσιγάρο σχηματίζεται χρησιμοποιώντας 4000 τοξικές χημικές ουσίες όπως η νικοτίνη που προκαλούν αποχρωματισμό των χειλιών. Αυξάνουν τη σύνθεση μελανίνης και κάνουν τα χείλη πιο σκούρα.

Υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ: Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί επίσης να προκαλέσει υπέρχρωση στα χείλη σας. Ωστόσο, τέτοια προβλήματα μπορεί επίσης να προκύψουν λόγω ιατρικών καταστάσεων όπως σοβαρά ηπατικά προβλήματα.

Εγκυμοσύνη: Η υπερβολική παραγωγή μελανίνης μπορεί επίσης να προκληθεί λόγω του χλόασματος που προκαλεί σκούρες κηλίδες στα χείλη και στο δέρμα του προσώπου. Αυτή η κατάσταση εμφανίζεται μόνο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και διορθώνεται μέσα σε λίγους μήνες.

 Παρατεταμένη έκθεση στις ακτίνες UV του ήλιου: Η κύρια αιτία της σκουρόχρωμης επιδερμίδας είναι η υπερβολική έκθεση στις ακτίνες UV του ήλιου που πυροδοτεί την παραγωγή μελανίνης στα κύτταρα του δέρματος. Ο ίδιος κανόνας ισχύει και για τα χείλη. Στην περίπτωση του δέρματος, μπορείτε να εφαρμόσετε μια κρέμα που φωτίζει το δέρμα και όταν πρόκειται να αποκτήσετε όμορφα σαρκώδη χείλη , μπορείτε να εφαρμόσετε ένα φυσικό βάλσαμο για τα χείλη.

 Έλλειψη ενυδάτωσης: Ένα αφυδατωμένο σώμα δεν είναι υγιές. Η επίμονη έλλειψη υγρασίας στα κύτταρα του δέρματος μπορεί επίσης να κάνει τα χείλη ξηρά και σκασμένα. Θα μπορούσαν επίσης να μαυρίσουν εάν ξεφλουδίζετε τακτικά τα χείλη σας, κάτι που πρέπει να αποφεύγετε.

 Ακατάλληλη πρόσληψη τροφής: Ο καθιστικός και αγχωμένος τρόπος ζωής μας έχει πάρει το χρόνο μας για να καταναλώνουμε κατάλληλη τροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, η οποία μας βοηθά να θεραπεύσουμε πολλές διαδεδομένες ασθένειες στο σώμα μας. Η σωστή παροχή βασικών θρεπτικών συστατικών όπως η βιταμίνη Β12 μπορεί να θεραπεύσει πιο αποτελεσματικά τη μελάγχρωση των χειλιών (ή το πιο σκούρο χρώμα των χειλιών).

Περιποίηση χειλιών @ Home

Όπως το να αποκτήσετε όμορφο, λείο και ελαστικό δέρμα, έτσι και τα όμορφα ροζ χείλη χωρίς μακιγιάζ έχει γίνει όνειρο πολλών. Μπορούν να επιτευχθούν πολύ εύκολα χρησιμοποιώντας ορισμένα προϊόντα εμπλουτισμένα με φυσικά συστατικά και κάνοντας μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής τους.

Ακολουθούν μερικές απλές συμβουλές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε τα χείλη σας πιο κόκκινα:

Scrub & exfoliate : Τα χείλη μας απαιτούν επίσης μια ήπια συνεδρία απολέπισης με ένα φυσικό scrub χειλιών. Βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος από τα χείλη και τα στρώματα κάτω από το δέρμα, τα οποία φράσσονται με νεκρό δέρμα, σκόνη και υπερβολικό σμήγμα. Θα πρέπει να κάνετε απολέπιση στα χείλη μία φορά την εβδομάδα και να δείτε μόνοι σας τη μαγεία.

Μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε ένα σπιτικό scrub χρησιμοποιώντας ζάχαρη, αιθέριο έλαιο και μέλι. Απλώστε το με μια απαλή οδοντόβουρτσα στα χείλη σας με κυκλικές κινήσεις και στη συνέχεια ξεπλύνετε μετά από 5 λεπτά. Θα κρατήσει τα χείλη σας απαλά και ενυδατωμένα. Μπορείτε επίσης να πάρετε ένα ασφαλές και απαλό προϊόν όπως το δικό μας (βιταμίνη C Natural Lip Care Kit), το οποίο συνοδεύεται από ένα απαλό scrub και μάσκα χειλιών.

Η ενυδάτωση είναι σημαντική: Η διατήρηση της ενυδάτωσης είναι το πρωταρχικό και κρίσιμο βήμα που θα σας βοηθήσει να κρατήσετε την ξηρότητα μακριά από το σώμα σας. Η κατανάλωση νερού θα εξασφαλίσει και τα δύο, και θα διατηρήσει τα κύτταρα του δέρματός σας υγιή. Επιπλέον, θα αποτρέψει έτσι τα χείλη από το να σκουρύνουν και να σκάσουν.

Ένα lip balm είναι το BFF σας: Αν παρατηρήσετε, τα χείλη είναι το πιο εκτεθειμένο μέρος του σώματός μας, καθώς δεν καλύπτουμε πάντα το πρόσωπό μας. Επομένως, η συχνή ενυδάτωση είναι ζωτικής σημασίας για να μην ξηραίνονται. Επιπλέον, τα χείλη είναι το πιο ευαίσθητο μέρος του σώματός μας και τείνουν να χάνουν την υγρασία πιο γρήγορα από το δέρμα.

Επομένως, η τακτική εφαρμογή ενός lip balm με SPF 15 ή υψηλότερο θα εξασφαλίσει την αποτελεσματική αποκατάσταση των κατεστραμμένων και σκούρων χειλιών. Θα έκανε επίσης τα χείλη να φαίνονται πιο ζωντανά.

Η κάλυψη είναι μια ανάγκη: Η προστασία του δέρματος και των χειλιών σας από περιβαλλοντικούς επιθετικούς και ξένους εισβολείς είναι το πρώτο βήμα για να επιτύχετε σαρκώδη και υγιή χείλη. Όταν προστατεύετε τα χείλη σας από την εφαρμογή μακιγιάζ, πρέπει να καλύπτετε ελαφρώς τα χείλη σας με αμύγδαλο ή λάδι καρύδας.

Δεδομένου ότι αυτές οι θεραπείες μπορεί να είναι χρονοβόρες, μπορείτε να εφαρμόσετε ένα θρεπτικό βάλσαμο για τα χείλη. Θα δημιουργήσει ένα προστατευτικό στρώμα στα χείλη, θα τα αποτρέψει από το στέγνωμα και θα τα διατηρήσει ενυδατωμένα.

. Χρησιμοποιήστε πράσινο τσάι: Γνωρίζετε ότι το πράσινο τσάι αντιμετωπίζει το μαύρισμα ή τον αποχρωματισμό; Ναι, περιέχει απαραίτητες πολυφαινόλες που προστατεύουν το δέρμα από τις βλάβες του ήλιου και την πρόωρη γήρανση. Το τρίψιμο ενός φακελίσκου πράσινου τσαγιού μπορεί να αποκαταστήσει τα κατεστραμμένα χείλη. Επιπλέον, βοηθά επίσης στην αντιμετώπιση του αποχρωματισμού, στην αποκατάσταση της ενυδάτωσης και στην καταπραϋντική φλεγμονή.

 Τζελ Αλόης Βέρα και Κουρκουμάς: Το τζελ αλόης βέρα είναι ένας δοκιμασμένος στο χρόνο φυσικός παράγοντας περιποίησης του δέρματος που ωφελεί το δέρμα με πολλούς τρόπους. Για παράδειγμα, η αλοΐνη σε τζελ αλόης βέρα ελαφρύνει την επίδραση της μελάγχρωσης, ηρεμεί τη φλεγμονή στα χείλη και ενυδατώνει τα κύτταρα του δέρματος.

Ο κουρκουμάς είναι ένα αγιουρβεδικό βότανο που μειώνει την επίδραση της μελανίνης και αποτρέπει τη βακτηριακή μόλυνση. Η ανάμειξη κουρκουμά και γάλακτος μπορεί εύκολα να δημιουργήσει μια πάστα για τα σκούρα χείλη σας. Ξεπλύνετε με νερό μετά από 30 λεπτά.

Το λεμόνι δεν μπορεί να ξεχαστεί: Έχουμε δει την αποτελεσματικότητα του λεμονιού στο παρελθόν για το δέρμα. Είναι ένας φυσικός λευκαντικός παράγοντας που αντιμετωπίζει τα σκοτεινά χείλη, βοηθά στην απομάκρυνση των ανεπιθύμητων τοξινών από το σώμα και χαρίζει φυσική λάμψη. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, η οποία βοηθά στην παροχή ανοσίας στα κύτταρα του δέρματος και τα κάνει ανθεκτικά στις εποχιακές αλλαγές.

Τα μούρα είναι εδώ για ελαστικά χείλη: Η κατανάλωση μύρτιλων και φράουλες τακτικά μπορεί να σας δώσει σαρκώδη χείλη που είναι εξαιρετικά απαλά και ενυδατωμένα. Φορτωμένο με απαραίτητα αντιοξειδωτικά και βιταμίνες, του επιτρέπει να κλειδώνει εύκολα την υγρασία και δίνει χρώμα στα χείλη σας.

Ρουτίνα περιποίησης χειλιών για πιο σαρκώδη χείλη
Μπορείτε να αποκτήσετε αυτά τα ροζ χείλη με μακιγιάζ, αλλά αν θέλετε να αποκτήσετε αυτά τα φυσικά σαρκώδη χείλη χωρίς καμία τεχνητή θεραπεία, πρέπει να ακολουθήσετε μια απλή ρουτίνα περιποίησης χειλιών για υγιή χείλη.

– Καθαρίστε τα χείλη σας: Ο καθαρισμός των χειλιών σας είναι το πρώτο και κύριο βήμα πριν προχωρήσετε στην υπόλοιπη διαδικασία. Αφαιρεί ίχνη ρύπανσης, μακιγιάζ χειλιών ή βαμμένο βάλσαμο για τα χείλη που έχετε φορέσει. Μπορείτε εύκολα να το καθαρίσετε με ένα φυσικό ντεμακιγιάζ με φυσικά συστατικά όπως τριαντάφυλλο ή νιασιναμίδη.

– Κάντε τα καλά απολέπιση: Το τρίψιμο των νεκρών κυττάρων από το δέρμα σας είναι ο καλύτερος τρόπος για να αφαιρέσετε το νεκρό δέρμα από τα χείλη σας. Επιλέξτε φυσικά απολεπιστικά χειλιών με βασικά μαλακτικά και μικροσκοπικά σωματίδια ζάχαρης. Απλώστε ένα scrub για τα χείλη με ένα πινέλο ή το δάχτυλο, κάντε απαλό μασάζ για 20-30 δευτερόλεπτα και αφαιρέστε το απαλά μετά από 5 λεπτά.

– Mask up: Η κάλυψη των χειλιών σας πριν θα σας τροφοδοτήσει με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για το δέρμα. σφραγίζει την υγρασία στα χείλη σας και κλειδώνει την ενυδάτωση σε αυτά. Εάν μπορείτε να βρείτε μια τέλεια μάσκα χειλιών για τα χείλη σας, σκεφτείτε να δοκιμάσετε το Mamaearth Natural Lip Care Kit with Lip Scrub & Lip Mask. Απολεπίζει απαλά και στη συνέχεια θρέφει τα χείλη.

– Ενυδατώστε τα χείλη σας: Επειδή τα χείλη μας χρειάζονται συνεχή ενυδάτωση, η εφαρμογή ενός lip balm είναι πολύ σημαντική. Τα βάλσαμα για τα χείλη έχουν σχεδιαστεί για να βοηθούν στην ενυδάτωση και στην πρόληψη της ξηρότητας των χειλιών λόγω περιβαλλοντικών παραγόντων. Είναι γεμάτα με αιθέρια έλαια και είδη βουτύρου που διεισδύουν βαθιά στο δέρμα και αποκαθιστούν την υγεία τους.

– Προστατέψτε τα χείλη σας: Μετά την εφαρμογή του lip balm, είναι απαραίτητο να καλύψετε τα χείλη σας με αντηλιακό για να μειώσετε τη ζημιά και να τα προστατέψετε από τα σκληρά περιβαλλοντικά στοιχεία.

Πρέπει & Δεν πρέπει

Μπορεί να χρησιμοποιήσετε τα καλύτερα διαθέσιμα προϊόντα για να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα, αλλά μπορεί να απογοητευτείτε. Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που μπορεί να ευθύνονται για τα υποβαθμισμένα χείλη. Εδώ είναι μερικά από τα καλύτερα πρέπει και που δεν πρέπει για να σας χαρίσουν απαλά και λεία χείλη.

Πιείτε τρία με τέσσερα λίτρα νερό για να μείνετε ενυδατωμένοι.
Κάντε απολέπιση στα χείλη σας μία ή δύο φορές την εβδομάδα ανάλογα με την άνεσή σας.
Επιλέξτε τα σωστά προϊόντα περιποίησης χειλιών.
Ενυδατώστε τα τακτικά με ένα lip balm που περιέχει SPF.
Μειώστε την πρόσληψη καφεΐνης.
Αποφύγετε τα χημικά εμπλουτισμένα προϊόντα.
Ποτέ μην πηγαίνετε για ύπνο χωρίς να αφαιρέσετε το μακιγιάζ.
Αποφύγετε το κάπνισμα.
Μην ξεφλουδίζετε ή γλείφετε τα χείλη σας.
Μην ενυδατώνετε υπερβολικά.
Πώς να εφαρμόσετε ένα προϊόν περιποίησης χειλιών ενώ κάνετε το μακιγιάζ;

Είτε πειραματίζεστε είτε τελικά αποφασίζετε να βελτιώσετε την εμφάνισή σας, ακολουθούν μερικές συμβουλές και κόλπα για να διευκολύνετε το ταξίδι σας στο μακιγιάζ. 

Βήμα 1: Προετοιμασία και προετοιμασία

Αφού εφαρμόσετε μια ενυδατική κρέμα στο δέρμα σας, εφαρμόστε primer στο πρόσωπό σας. Έρχονται σε διάφορες μορφές, όπως gel, κρέμα ή σπρέι. Βοηθά στη δημιουργία μιας ομοιόμορφης βάσης για το μακιγιάζ σας γεμίζοντας τις λεπτές γραμμές και τους μεγάλους πόρους του δέρματος. Προστατεύει το δέρμα εμποδίζοντας το μακιγιάζ να μπει στους πόρους.

Βήμα 2: φινέτσα και βάση:

Ενώ το foundation είναι διαθέσιμο σε υγρή, κρέμα ή σκόνη, ο ρόλος του είναι να εξομαλύνει τον τόνο του δέρματός σας και να λειαίνει το δέρμα και να του προσφέρει μια φυσική εμφάνιση. Θυμηθείτε το επίπεδο κάλυψης όταν αγοράζετε το καλύτερο foundation για τον εαυτό σας.

Βήμα 3: Express & eye:

Ένα μολύβι kohl είναι ένα απαραίτητο προϊόν. Ολοκληρώνει τον σκοπό του να ορίσει σωστά τα μάτια. Η εφαρμογή του με τον σωστό τρόπο μπορεί να ενισχύσει τα μάτια σας. Αν θέλετε να του δώσετε έντονο βλέμμα, εφαρμόστε το δύο φορές αλλά θυμηθείτε τη γραμμή των βλεφαρίδων σας.

Βήμα 4: Κάλυψη και απόκρυψη:

Ο ρόλος ενός concealer είναι να αποκρύπτει τυχόν ορατές ανεπιθύμητες ατέλειες, όπως κηλίδες ακμής, μαύρους κύκλους και γενικότερα ατέλειες. Επιπλέον, δίνει επιπλέον κάλυψη και τονώνει ομοιόμορφα το δέρμα σας.

Βήμα 5: Φροντίδα για συμπύκνωση:

Εφαρμόστε ένα compact της επιλογής σας, είτε είναι σε μορφή υγρής είτε σε μορφή σκόνης, για να αποκτήσετε ένα λαμπερό, γυαλιστερό φινίρισμα. Θέλετε τα χείλη σας να φαίνονται σαρκώδη, όμορφα και υγιή. Λοιπόν, αυτό δεν συμβαίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Χρησιμοποιώντας έναν ορό χειλιών, θα πρέπει να εφαρμόζετε τακτικά το lip balm για να αποκτήσετε σαρκώδη χείλη και να κλειδώσετε την ενυδάτωση σε αυτά. Στη συνέχεια, για να τα κάνετε ελκυστικά, θα πρέπει να σύρετε πάνω σε φυσικό και χωρίς τοξίνες κραγιόν .

Τυλίγοντας

Τα χρώματα των χειλιών είναι φυσικά και δεν χρειάζονται περιποίηση εκτός και αν δεν επηρεάζονται από τις εποχιακές αλλαγές. Ωστόσο, για να διατηρήσετε υγιή και σαρκώδη χείλη , πρέπει να διατηρήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής τρώγοντας σωστά, λαμβάνοντας προληπτικά μέτρα και διατηρώντας συχνή ενυδάτωση.

Είναι ελκυστικά τα σαρκώδη χείλη;
Ναί. Τα σαρκώδη χείλη είναι ελκυστικά σε σύγκριση με τα πιο ξηρά χείλη που μπορεί να έχουν μώλωπες, φλεγμονή, αιμορραγία ή ακόμα και πόνο. Επομένως, μια ειδική ρουτίνα περιποίησης χειλιών για σαρκώδη χείλη είναι σημαντική.

mamaearth.in

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr