4 συμβουλές για να απαλλαγείς από την ξηρή επιδερμίδα τον χειμώνα!

4 συμβουλές για να απαλλαγείς από την ξηρή επιδερμίδα τον χειμώνα!

Η πτώση της θερμοκρασίας και η έκθεση του δέρματος στον κρύο αέρα (πρόσωπο, χέρια) είναι αυτά που ανοίγουν τον δρόμο στην ταλαιπωρία του δέρματος ακόμα και το χειμώνα.

Να σημειωθεί στα SOS πως η ενυδάτωση της επιδερμίδας σου είναι το ίδιο σημαντική τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι.

1. Όπως ανέφερα και παραπάνω φρόντισε να ενυδατώνεις το δέρμα σου. Αυτό σημαίνει κατάλληλη ενυδατική κρέμα προσώπου σε συνδυασμό με λάδι προσώπου, ένα απαλό lip balm για τα χείλη και ενυδατική κρέμα χεριών απαραιτήτως πριν τον ύπνο. Αν υποφέρουν και οι πατούσες, μπορείς να κάνεις ελαφρύ μασάζ πριν κοιμηθείς με κάποιο ενυδατικό λάδι. Ααα μην ξεχνάς το πρωί την αντηλιακή σου..

2. Ενυδάτωση σημαίνει και επαρκή κατανάλωση υγρών , φρόντισε να πίνεις αρκετό νερό κατά την διάρκεια της ημέρας. Δεν θα πρέπει να παραμελείς και τις σωστές διατροφικές συνήθειες, καταναλώνοντας τροφές πλούσιες σε Ω-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.

3. Περιόρισε το χρόνο που περνάς στο ντους στα 5’-10’ και φρόντισε η θερμοκρασία του νερού να μην είναι πολύ ζεστή, ξέρω σε ηρεμεί και σε χαλαρώνει… Η έκθεση ωστόσο σε πολύ ζεστό νερό και για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να ταράξει την φυσική λιπαρότητα του δέρματος σου και να το αφυδατώσει. Σημείωσε πως η ενυδάτωση του σώματος σου(κρέμα, λαδάκι) γίνεται πιο σωστά αμέσως μετά το μπάνιο, βοηθώντας το με αυτόν τον τρόπο να διατηρήσει την υγρασία του.

4. Επένδυσε στην αγορά ενός υγραντήρα, θα σε βοηθήσει να προσθέσεις υγρασία στο χώρο σου και κατ’ επέκταση στο σώμα σου. Επίσης θα βοηθήσει το μωρό σου αν υποφέρει από έντονο βήχα το χειμώνα.. χρήσιμη συμβουλή believe me!

mamigusto.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr