8 τροφές για την καλύτερη υγεία του δέρματος και συνταγές.

8 τροφές για την καλύτερη υγεία του δέρματος και συνταγές.

Τροφές για καλή υγεία της επιδερμίδας.
Αναμφίβολα το τι περιλαμβάνουμε στην καθημερινή μας διατροφή αντικατοπτρίζεται στην εικόνα της επιδερμίδας μας .Ας ρίξουμε μια ματιά στις τροφές που ενώ μας βοηθούν να έχουμε μια ισορροπημένη διατροφή, φροντίζουν παράλληλα για την καλή υγεία του δέρματος μας.

Αβγά:
Ενισχύουν το κολλαγόνο καθώς περιέχουν βιταμίνη Α, το κολλαγόνο βρίσκεται στις μεμβράνες των αυγών. Στα αυγά θα συναντήσουμε ωμέγα λιπαρά οξέα και καροτενοειδή που προστατεύουν το δέρμα μας από έναν πολύ δυνατό εχθρό, την UV ακτινοβολία. Στα αυγά περιλαμβάνονται επίσης η χολίνη και η λουτεΐνη, δύο ουσίες που ενισχύουν την ελαστικότητα του δέρματος και βοηθούν στην πρόληψη ρυτίδων.

Σπανάκι
Το σπανάκι είναι πλούσιο σε σίδηρο και αντιοξειδωτικά που και τα δύο έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Περιέχει επίσης ψευδάργυρο, που ως μέταλλο προσφέρει σημαντική βοήθεια στην επούλωση του δέρματος .

Σολομός
Περιέχει ωμέγα 3 λιπαρά, που διατηρούν την ελαστικότητα του δέρματος και προλαμβάνουν τις ρυτίδες. Καταναλώνοντας τον νιώθουμε κορεσμό και παράλληλα βοηθάμε το δέρμα μας να παραμείνει σφριγηλό. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του, βελτιώνουν την ξηροδερμία και ανακουφίζουν από τυχόν εκζέματα.

Σπαράγγια
Είναι πλούσια πηγή βιταμινών C, E, περιέχουν καροτενοειδή και πολυφαινόλες, που όπως ήδη αναφέραμε, προσφέρουν αντιοξειδωτική δράση και προστατεύουν το δέρμα στην έκθεση του σε βλαβερές ακτινοβολίες.

Ελαιόλαδο
Το ελαιόλαδο είναι και αυτό πλούσιο σε πολυφαινόλες, που συμβάλουν στην καθυστέρηση της γήρανσης και ενισχύουν την επανόρθωση των κυττάρων. Με την κατανάλωση σωστής ποιότητας ελαιόλαδου, το δέρμα μας θα λάμπει.

Πεκάν
Τα πεκάν περιέχουν ελλαγικό οξύ που έχει συνδεθεί με την προστασία των κυττάρων του δέρματος από βλάβες στην υπεριώδη ακτινοβολία. Τα πεκάν περιέχουν αντιοξειδωτικά και μέταλλα, όπως βιταμίνες Α και Ε, συν ασβέστιο και κάλιο. Είναι επίσης μια πηγή ψευδαργύρου, ένα ακόμα θρεπτικό συστατικό που μπορεί να βοηθήσει το δέρμα μας να διατηρήσει την λαμπερή του όψη.

Φράουλες
Οι φράουλες είναι γεμάτες βιταμίνη C και φλαβονοειδή, τα οποία διατηρούν και προάγουν την υγεία του δέρματος. Οι φράουλες διατηρούν τα θρεπτικά τους συστατικά ακόμα και όταν είναι κατεψυγμένες, με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να απολαμβάνετε τα καταπραϋντικά οφέλη τους όλο το χρόνο.

Μανιτάρια
Τα μανιτάρια περιέχουν σελήνιο, ένα σημαντικό μέταλλο που βοηθά στην προστασία του δέρματός μας από τον ήλιο. Περιέχουν και αυτά αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Ας δούμε στην πράξη τι θα μπορούσε να περιλαμβάνει το γεύμα μιας ημέρας αφιερωμένης στην καλή υγεία του δέρματός μας.

Πρωινό:
Ομελέτα με κουρκουμά (αντιοξειδωτική δράση) και σχοινόπρασο (αντιφλεγμονώδη κερκετίνη)
Μεσημεριανό:
Σαλάτα φρέσκων λαχανικών (που βοηθούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού και στην λάμψη της επιδερμίδας) με ψητό σολομό.
Βραδινό:
Καστανό ρύζι αναμιγμένο με μανιτάρια, σπανάκι και σπαράγγια.

Εμπνευστείτε και δημιουργείστε τους δικούς μας συνδυασμούς. Υπάρχουν πολύ γευστικοί θησαυροί εκεί έξω, τα συστατικά τους αποτελούν φυσική πηγή καλής υγείας και ευεξίας.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr