Aψεγάδιαστη επιδερμίδα στις γιορτές με αυτά τα 5 βήματα

Aψεγάδιαστη επιδερμίδα στις γιορτές με αυτά τα 5 βήματα

Οι skincare κινήσεις που πρέπει να ακολουθήσεις από τώρα για να έχεις την πιο λαμπερή επιδερμίδα τα Χριστούγεννα.

Οι γιορτές πλησιάζουν και ένας από τους πολλούς στόχους μας για φέτος είναι να έχουμε μια όσο το δυνατόν πιο λαμπερή, με υγιή όψη, επιδερμίδα που θα μας γεμίσει αυτοπεποίθηση και θα μας κάνει να ακτινοβολούμε στα πάρτι και στις πιο επίσημες εξόδους.

Ο δρόμος για μια πιο λαμπερή επιδερμίδα ωστόσο είναι μακρύς, μιας και υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα στάδια και βήματα που καλό είναι να ακολουθήσεις από τώρα και εντατικά για όλο το διάστημα που μας μένει μέχρι τα Χριστούγεννα.

Ποια είναι αυτά; Συνέχισε να διαβάζεις.

#1. Κάνε βαθύ καθαρισμό
Το καλό ντεμακιγιάζ (ιδανικά double cleansing) και ο καθημερινός καθαρισμός του προσώπου είναι απαραίτητα για μια καθαρή επιδερμίδα, όμως δεν αρκούν από μόνα τους (πάντα). Ιδίως αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα ή επιδερμίδα με τάση για ακμή, καλό είναι να βάλεις στη ζωή σου τον καθαρισμό με ατμό που γίνεται στο ιατρείο, και να τον επαναλαμβάνεις τουλάχιστον μία φορά το χρόνο (ή και δύο, αν τον χρειάζεσαι). Ο καθαρισμός που θα σου κάνει ο δερματολόγος είναι ακόμα πιο αποτελεσματικός από τις πρακτικές που ακολουθούμε στο σπίτι, αφού ο ατμός που χρησιμοποιεί διαστέλλει τους πόρους με αποτέλεσμα να μπορεί πιο εύκολα να αφαιρεθεί το εγκλωβισμένο σε αυτούς σμήγμα. Παράλληλα, είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να εξαφανίσεις και τα μαύρα στίγματα, αν έχεις.

Note: Μην επιχειρήσεις να τον κάνεις μόνη σου στο σπίτι – καλό είναι αυτή η διαδικασία να γίνεται μόνο από δερματολόγο.

#2. Εμπιστεύσου τις θεραπείες προσώπου στο ιατρείο
Υπάρχουν διάφορα face treatments και facials που μπορείς να κάνεις στο ιατρείο (δερμοαπόξεση με διαμάντι, μεσοθεραπεία, dermapen, dermaroller, χημικά peelings) και που θα σου προσφέρουν απίθανη λάμψη και ενυδάτωση. Προτείνουμε να εμπιστευτείς τον δερματολόγο σου και να συζητήσεις μαζί του όλες τις ανάγκες που έχεις καθώς και τι αναμένεις από μια θεραπεία, ώστε να καταλήξετε από κοινού στο τι σου ταιριάζει καλύτερα, ανάλογα φυσικά με το budget σου. Ο δερματολόγος είναι άλλωστε και ο μόνος αρμόδιος να κρίνει τι χρειάζεσαι πραγματικά.

#3. Κάνε μάσκες στο σπίτι
Αν πάλι δεν θες να καταφύγεις στις λύσεις του ιατρείου, ή θες να συνδυάσεις τις θεραπείες του δερματολόγου με συγκεκριμένη περιποίηση στο σπίτι, η καλύτερη λύση είναι οι face masks που μπορείς να εφαρμόζεις μόνη σου όταν χαλαρώνεις. Βάλε στο πρόγραμμα να κάνεις δύο με τρεις μάσκες προσώπου τη βδομάδα, είτε για ενυδάτωση είτε για αποτοξίνωση και λάμψη, είτε για καθαρισμό. Υπάρχουν άπειρες μάσκες που μπορείς να βρεις στην αγορά για κάθε ανάγκη και τύπο επιδερμίδας, ενώ είναι πολύ οικονομικές προσφέροντας τέλεια αποτελέσματα. Συνδύασέ τις με χαλάρωση και netflix, ώστε να γίνει μια τελετουργία που θα ακολουθείς ευχάριστα μετά τη δουλειά, ακόμα και την πιο κουραστική μέρα.

Tip: Οι μάσκες κυκλοφορούν σε δύο μορφές: κρεμώδεις και sheet masks. Και οι δύο είναι το ίδιο αποτελεσματικές – προτείνουμε να τις δοκιμάσεις όλες ώστε να καταλήξεις σε εκείνες που σε βολεύουν περισσότερο.

#4. Κάνε απολέπιση
Κάθε τόσο θυμήσου να κάνεις ένα ήπιο scrub, ειδικά αν υποφέρεις από υπερβολική λιπαρότητα. Η απολέπιση χρειάζεται ακόμα κι αν έχεις κάνει ήδη καθαρισμό στο ιατρείο, αφού απομακρύνει τους ρύπους που συγκεντρώνονται καθημερινά στο πρόσωπο και αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα, αφήνοντας μια απαλή, βελούδινη αίσθηση στην επιδερμίδα. Δώσε προσοχή ωστόσο στη σύστασή του, καθώς αν το scrub είναι “σκληρό”, ενδέχεται να τραυματίσεις ή να προκαλέσεις ξηρότητα στην επιδερμίδα σου. Συνήθως τα ήπια απολεπιστικά το αναγράφουν στην ετικέτα τους.

#5. Μην ξεχνάς το αντηλιακό αλλά και την καθημερινή skincare ρουτίνα σου
Το αντηλιακό είναι ένα βήμα που αποτελεί από μόνο του ξεχωριστή διαδικασία και ταιριάζει παντού, χειμώνα-καλοκαίρι. Μην το ξεχνάς ποτέ, ακόμα και τις πιο συννεφιασμένες μέρες, αφού έχει αποδειχτεί ότι συμβάλλει πολύ στη διατήρηση μιας νεανικής και φρέσκιας επιδερμίδας. Εν ολίγοις, αν αμελείς την εφαρμογή του, κινδυνεύεις να δεις πρόωρα στο πρόσωπό σου τα πρώτα σημάδια γήρανσης (κηλίδες, πανάδες, ρυτίδες).

Επιπλέον, μην ξεχνάς να ακολουθείς καθημερινά την skincare ρουτίνα που σου ταιριάζει και να εφαρμόζεις το σέρουμ και την ενυδατική σου, πρωί και βράδυ. Η σωστή φροντίδα της επιδερμίδας άλλωστε είναι και αυτή που θα σου εγγυηθεί πρωτίστως μια απεριόριστη λάμψη.

shape.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr