Πώς να “αφαιρέσεις” χρόνια από το πρόσωπό σου χρησιμοποιώντας σωστά το μακιγιάζ

Πώς να “αφαιρέσεις” χρόνια από το πρόσωπό σου χρησιμοποιώντας σωστά το μακιγιάζ

Με μόλις 4 makeup tips που θα κάνουν τη διαφορά στο πρόσωπό σου.

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε υιοθετήσει μια πιο θετική στάση απέναντι στην ηλικία, δίνοντας την πρέπουσα σημασία στο agelessness και στην τάση που θέλει πλέον τη γυναίκα να αισθάνεται όμορφη, ανεξάρτητα από τον αριθμό που αναγράφει η ταυτότητά της.

Κι ευτυχώς, έχουν γίνει φιλότιμες προσπάθειες και υπάρχει πρόοδος και σε αυτό το κομμάτι, με τις περισσότερες γυναίκες να αποδέχονται ότι ο χρόνος περνάει και να αγκαλιάζουν τα σημάδια που αφήνει στο πρόσωπό τους, θέλοντας πλέον να μεγαλώνουν όμορφα.

Το μικρό μυστικό μακιγιάζ που θα σε κάνει να δείχνεις πιο φρέσκια και ξεκούραστη από ποτέ

Και για να γίνει αυτό, πρέπει να δίνεται προσοχή στην σωστή skincare ρουτίνα που καλό είναι να ακολουθείται εντατικά, ώστε να απαλύνουμε όσο μπορούμε τις ρυτίδες και τις γραμμές που βαθαίνουν με το πέρασμα του χρόνου.

Παρ᾽όλα αυτά, υπάρχουν κάποια μικρά λάθη που γίνονται συνήθως στο μακιγιάζ και που προσθέτουν χρόνια ακόμα και στις πιο μικρές ηλικίες. Δεν είναι επομένως ηλικιακό το “πρόβλημα”, αλλά μάλλον αφορά όλες τις κοπέλες, ανεξαρτήτως ηλικίας, που μπορεί να το παρακάνουν με το μακιγιάζ και να προσθέτουν, άθελά τους, χρόνια στο πρόσωπό τους. Δεν είναι λίγες οι φορές άλλωστε που έχουμε δει 20χρονες κοπέλες να δείχνουν πάνω από 30, όπως επίσης δεν είναι λίγες οι φορές που θαυμάζουμε γυναίκες 60 και 70 χρονών, οι οποίες δείχνουν ακόμα και 20 χρόνια νεότερες με το σωστό μακιγιάζ.

Και όταν λέμε σωστό μακιγιάζ, δεν εννοούμε κάτι πολύ δύσκολο σε τεχνικές, αλλά πιο πολύ μικρά πραγματάκια που κάνουμε όλες μας ασυναίσθητα.

#1. Λιγότερο foundation
Πολλές γυναίκες θεωρούν ότι όσο πιο πολύ φον τεν τεν εφαρμόσουν στο δέρμα τους, τόσο το καλύτερο αφού αυτό θα καλύψει ατέλειες, λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Δυστυχώς, οι πολλές στρώσεις foundation επιφέρουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα, αφού το προϊόν εισχωρεί στις γραμμές και ρυτίδες κάνοντάς τες να φαίνονται ακόμα πιο έντονες. Μάλιστα, πολλές φορές παρατηρείται το γεγονός το makeup να “σπάει”, δημιουργώντας ρυτίδες ακόμα κι εκεί που δεν υπάρχουν. Γι ᾽αυτόν τον λόγο καλό είναι να μειώσεις την ποσότητα που θες να εφαρμόσεις κάθε φορά, να χρησιμοποιείς ένα beauty blender για ακόμα πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα και καλύτερη απορρόφηση της σύνθεσης από το δέρμα αλλά και να προτιμήσεις λεπτόρρευστες συνθέσεις, σαν νερό.

#2. Ρουζ στα σωστά σημεία
Η νέα τάση θέλει να εφαρμόζουμε το ρουζ ψηλότερα στα ζυγωματικά και προς στα μάτια, καθώς έτσι δημιουργείται ένα εφέ λίφτιγνκ που τα ανασηκώνει και μας κάνει να δείχνουμε νεότερες.

#3. Όχι στα (πολύ) λεπτά φρύδια
Δεν είναι τυχαίο που όσες γυναίκες με πυκνά φρύδια μας έρχονται στο μυαλό, όλες τους δείχνουν πολύ νεότερες από την ηλικία τους. Ίσως είναι συνυφασμένο με το γεγονός ότι, όσο περνούν τα χρόνια, οι τρίχες των φρυδιών μας πέφτουν σταδιακά. Επιπλέον, τα πυκνά φρύδια που είναι τόσο στη μόδα τα τελευταία χρόνια χαρίζουν μια φρεσκάδα στο look και ένα cool, μοντέρνο αποτέλεσμα. Προσπάθησε να μην τα παραβγάζεις με το τσιμπιδάκι και γέμιζέ τα με ένα μολύβι ή πομάδα φρυδιών που να ταιριάζει στο χρώμα τους.

#4. Απόφυγε τα σκούρα κραγιόν
Τα μπορντό και κόκκινα κραγιόν, όσο ωραία κι αν είναι, έχουν την τάση να δείχνουν τα χείλη μικρότερα και λεπτότερα, ένα χαρακτηριστικό που με τη σειρά του μπορεί να σε κάνει να δείξεις μεγαλύτερη. Προτίμησε κραγιόν σε σομόν και άλλες παστέλ αποχρώσεις που δίνουν ζωηράδα και χρώμα στα χείλη και τα κάνουν να φαίνονται σαν… μωρού.

Γενικότερα, το less is more εφαρμόζεται και στο μακιγιάζ καθώς όταν είναι παραφορτωμένο, σχεδόν σίγουρα θα φανούμε μεγαλύτερες, ακόμα κι αν είμαστε… έφηβες.

www.madamefigaro.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr