Γαλλική κρεμμυδόσουπα η τελειότερη συνταγή της γαλλικής σούπας

Γαλλική κρεμμυδόσουπα η τελειότερη συνταγή της γαλλικής σούπας

Ο σεφ Γιώργος Τσούλης μας δείχνει πως να φτιάξουμε σπίτι γαλλική κρεμμυδόσουπα. Ένα κυρίως πιάτο, κατάλληλο για χειμώνα και φυσικά για τους vegetarian φίλους μας.

 Τα κρεμμύδια τα μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά γιατί υπάρχει κίνδυνος να αρπάξουν και να μας χαλάσει τη γεύση.Ανακατεύουμε τη σούπα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό κρεμμύδια, κομμένα στη μέση και έπειτα κομμένα κάθετα σε λεπτές φέτες

150 γρ. βούτυρο

150 ml κονιάκ

550 ml νερό

1 ζελέ με ζωμό για βοδινό, σπιτικό

1 κ.σ. θυμάρι

2 γαρύφαλλα ολόκληρα

2 φύλλα δάφνης

2 σκελίδες σκόρδο

Αλάτι

Πιπέρι

6 φέτες μπαγκέτα

200 γρ. γραβιέρα τριμμένο

Για το σερβίρισμα:

Μαϊντανός

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1
Βάζουμε μια πλατιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο, τα κρεμμύδια και το θυμάρι. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας με μια κουτάλα μέχρι να πάρουν χρώμα τα κρεμμύδια.

2

Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια.
3

Προσθέτουμε το κονιάκ, ανακατεύοντας με τη κουτάλα και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά. Προσθέτουμε ένα τούλι, με το οποίο έχουμε τυλίξει τα γαρύφαλλα, τα φύλλα δάφνης, το σκόρδο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και το ζελέ με ζωμό βοδινού, το νερό, το αλάτι, το πιπέρι, καπακώνουμε και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
4

Προθερμαίνουμε το φούρνο στο grill. Μόλις ετοιμαστεί η σούπα τη βάζουμε σε μικρά πυρήμαχα σκεύη, τοποθετούμε από πάνω τις φέτες ψωμιού, πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και τη μεταφέρουμε στο φούρνο. Ψήνουμε μέχρι να φρυγανίσει το ψωμί και το τυρί έχει πάρει χρώμα.

5

Σερβίρουμε σε πιάτα με μαϊντανό.
www.giorgostsoulis.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr