Εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού: σταματάει την διάσπαση του κολλαγόνου. Κρατάει λεία τα αγγεία!

Εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού: σταματάει την διάσπαση του κολλαγόνου. Κρατάει λεία τα αγγεία!

Υπάρχουν ενδείξεις ότι το εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού είναι ευεργετικό για μια σειρά από καρδιαγγειακές παθήσεις. Το εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού μπορεί να βοηθήσει με έναν τύπο κακής κυκλοφορίας (χρόνια φλεβική ανεπάρκεια) και υψηλή χοληστερόλη. Το εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού μειώνει επίσης το πρήξιμο που προκαλείται από τραυματισμό και βοηθά σε οφθαλμικές παθήσεις που σχετίζονται με τον διαβήτη.

Βοτανική ονομασία:
Vitis vinifera

Αλλα ονόματα):
ολιγομερείς προανθοκυανιδίνες, OPC, pycnogenol

Γενική περιγραφή
Το σταφύλι έχει μακρά ιστορία φαρμακευτικών χρήσεων. Από την αρχαία Ελλάδα, οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν τα σταφύλια για ιατρικούς σκοπούς. Πιο πρόσφατα, ο χυμός από κλαδιά σταφυλιού έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία δερματικών προβλημάτων και γρατζουνιών.

Η σύγχρονη ιατρική έχει βρει οφέλη στους σπόρους σταφυλιού και στα κόκκινα κρασιά. Έρευνες δείχνουν ότι το κρασί έχει προστατευτικά συστατικά. Αυτά περιλαμβάνουν τη ρεσβερατρόλη και ορισμένες τανίνες. Η προανθοκυανιδίνη, μια ένωση που βρίσκεται στους σπόρους των σταφυλιών, μπορεί επίσης να είναι προστατευτική όπως το κόκκινο κρασί.

Εμφανίζει αντιφλεγμονώδη, αντι-αποπτωτική, αντινεκρωτική, καρδιαγγειακή και αντικαρκινογόνο δράση και έχει ευεργετικά αποτελέσματα έναντι πολλών ασθενειών συμπεριλαμβανομένης της γήρανσης του δέρματος (Farzaei et al. 2015 ). Δείχνει επίσης θετική επίδραση στην επούλωση των πληγών.

Η επίδραση του στο δέρμα μας.

Αντιοξειδωτικές Ιδιότητες
Το εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού περιέχει προανθοκυανιδίνες: ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό με επουλωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες! Περιέχει «20 φορές την αντιοξειδωτική δύναμη της βιταμίνης Ε και 50 φορές την αντιοξειδωτική δύναμη της βιταμίνης C» (Livestrong). Το εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού είναι τόσο «πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και ολιγομερή σύμπλοκα προανθοκυανιδίνης και έχει συνδεθεί με ένα ευρύ φάσμα πιθανών οφελών για την υγεία» (Medical News Today)

Προστατέψτε το δέρμα σας από τις βλάβες του ήλιου

Έχει διαπιστωθεί ότι το εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού μπορεί να προστατεύσει το δέρμα σας από τις βλάβες της ακτινοβολίας UVA και UVB (Ήλιος) που μπορεί να ποικίλλει από ρυτίδες έως αλλαγές χρωστικών και καρκίνο του δέρματος. Τα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στο εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού βοηθούν το δέρμα  να καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και να προστατεύθει  από τις βλαβερές επιπτώσεις τους. Από τις βλάβες από τον ήλιο έως τη ρύπανση ακόμη μέχρι και το κάπνισμα ή το στρες, οι ελεύθερες ρίζες αναπτύσσονται ως αποτέλεσμα της αντιμετώπισης των στοιχείων με τα οποία ερχόμαστε αντιμέτωποι  σε καθημερινή βάση (Livestrong).

Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες του εκχυλίσματος σπόρων σταφυλιού καταπολεμούν αυτές τις ελεύθερες ρίζες άμεσα και σας βοηθούν να προστατεύσετε το δέρμα σας. Οι ερευνητές έχουν δηλώσει ότι το εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού «θα μπορούσε να είναι χρήσιμο για την εξασθένιση των αρνητικών επιπτώσεων στην υγεία που προκαλούνται από την υπεριώδη ακτινοβολία στο ανθρώπινο δέρμα». (Medical News Today)

Βελτιώστε την εμφάνιση του δέρματός σας

Εάν προστατεύετε το δέρμα σας από τις βλάβες από τον ήλιο, βοηθάτε επίσης στη διατήρηση της συνολικής εμφάνισης του δέρματός σας. Το εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού αυξάνει τον κύκλο εργασιών των κυττάρων και τη σύνθεση κολλαγόνου που βοηθά το δέρμα σας να παραμείνει ελαστικό και να παραμένει υγιές.

Εάν χρησιμοποιούνται με συνέπεια, τα προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς που περιέχουν εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού μπορούν να εξομαλύνουν τον τόνο του δέρματός σας και να αντιμετωπίσουν τα ξεσπάσματα ακμής λόγω των αντιοξειδωτικών και μικροβιακών ιδιοτήτων των ανθοκυανιδινών! (Healthline) Ο σπόρος σταφυλιού κάνει επίσης το δέρμα πιο απαλό και ελαστικό. Βελτιώνει την υγρασία, την απαλότητα και την ελαστικότητα του  βοηθώντας τη βιταμίνη C και τη βιταμίνη Ε στο δέρμα πιο αποτελεσματικά και αποτελεσματικά στη διατήρηση του δέρματός σας.

Το εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού παρασκευάζεται από θρυμματισμένους σπόρους φυτών σταφυλιού. Περιέχει προανθοκυανιδίνη. Αυτή είναι μια φαινολική χημική ουσία που ανήκει στη μεγαλύτερη ομάδα φυτοχημικών φυτών που ονομάζονται φλαβονοειδή. Ανήκει σε μια υποομάδα τανινών.

Η προανθοκυανιδίνη μπορεί να προστατεύσει τα αιμοφόρα αγγεία και το καρδιαγγειακό σύστημα. Αυτό το κάνει σταματώντας τη διάσπαση του κολλαγόνου. Αυτό μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού. Μπορεί επίσης να έχει αντιοξειδωτική δράση. Αυτό μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ορισμένων μορφών καρκίνου.

Το εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού χρησιμοποιείται για τη θεραπεία καρδιακών προβλημάτων. Αυτές περιλαμβάνουν την αθηροσκλήρωση.

Σημάδια ότι μπορεί να χρειαστείτε εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού


Τα πιο σημαντικά σημάδια ότι μπορεί να χρειαστείτε εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού οφείλονται γενικά στο οξειδωτικό στρες, ειδικά σε αυτά που επηρεάζουν το καρδιαγγειακό σύστημα. Αυτά τα σημάδια περιλαμβάνουν κυρίως ένα ανθυγιεινό επίπεδο αρτηριακής πίεσης και χοληστερόλης.

Μπορεί επίσης να ωφεληθείτε από το εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού εάν υποφέρετε από οίδημα, το οποίο μπορεί να προκαλέσει δυσφορία, κόπωση και ορατές φλέβες. Η χρόνια φλεβική ανεπάρκεια και η αθηροσκλήρωση είναι πρόσθετα σημάδια ότι μπορεί να χρειαστείτε εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού.

Ιατρικά έγκυρες χρήσεις
Ο σπόρος σταφυλιού έχει υποστηριχθεί ότι μειώνει τη χοληστερόλη και θεραπεύει την αθηροσκλήρωση, αλλά απαιτείται περαιτέρω έρευνα για τον προσδιορισμό της κατάλληλης χρήσης του εκχυλίσματος σπόρων του. Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν αποδεδειγμένες χρήσεις.

Οι τανίνες στο εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού είναι ενεργά αντιοξειδωτικά και αντιμεταλλαξιογόνα. Εξαιτίας αυτού, το εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού μπορεί να προστατεύσει την επένδυση των αιμοφόρων αγγείων και άλλων ιστών από βλάβες. Το εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού μπορεί να προστατεύει από βλάβες από ελεύθερες ρίζες, οξειδωμένα LDL και άλλα επιβλαβή μέρη του μεταβολισμού.

Μειώνει την παραγωγή ισταμίνης. Αυτό μπορεί να μειώσει τη σοβαρότητα των ρινικών αλλεργιών. Μπορεί επίσης να μειώσει την πρόωρη καταστροφή της βιταμίνης C. Το εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως χαλαρωτικό των λείων μυών στα αιμοφόρα αγγεία.

Μελέτες έχουν δείξει ότι το εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού μπορεί να βοηθήσει στα συμπτώματα της χρόνιας φλεβικής ανεπάρκειας. Αυτό συμβαίνει όταν οι φλέβες έχουν προβλήματα να στείλουν αίμα από τα πόδια πίσω στην καρδιά. Το εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού μπορεί επίσης να μειώσει το πρήξιμο των ποδιών (οίδημα).

Παρενέργειες. Το εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού θεωρείται γενικά ασφαλές. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να περιλαμβάνουν πονοκέφαλο , φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής, ζάλη και ναυτία .

Κίνδυνοι. Άτομα που είναι αλλεργικά στα σταφύλια δεν πρέπει να χρησιμοποιούν εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού. Εάν έχετε αιμορραγική διαταραχή ή υψηλή αρτηριακή πίεση, μιλήστε με το γιατρό σας προτού αρχίσετε να χρησιμοποιείτε εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού.

Αλληλεπιδράσεις. Εάν παίρνετε οποιαδήποτε φάρμακα τακτικά, μιλήστε με το γιατρό σας προτού αρχίσετε να χρησιμοποιείτε εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού. Θα μπορούσε να αλληλεπιδράσει με φάρμακα όπως αραιωτικά αίματος , παυσίπονα ΜΣΑΦ (όπως η ασπιρίνη , το Advil και το Aleve ), ορισμένα καρδιακά φάρμακα, θεραπείες για τον καρκίνο και άλλα.
Μορφή δοσολογίας
Το εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού έρχεται σε μορφή κάψουλας από το στόμα. Ακολουθήστε τις οδηγίες στη συσκευασία για τη σωστή δόση.

Το έλαιο σταφυλιού είναι επίσης ένα αρωματικό έλαιο. Χρησιμοποιείται για σάλτσες για σαλάτες. Περιέχει λίγη προανθοκυανιδίνη.

Παρενέργειες, τοξικότητα και αλληλεπιδράσεις
Το εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού δεν προκαλεί παρενέργειες.

Το εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού μπορεί να αλληλεπιδράσει με αραιωτικά αίματος, βαρφαρίνη, φάρμακα υποστρώματος κυτοχρώματος P450 3A4 και φάρμακα υποστρώματος UGT.

Τα παιδιά και οι γυναίκες που είναι έγκυες ή θηλάζουν δεν πρέπει να χρησιμοποιούν εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού. Αυτό οφείλεται στην έλλειψη δεδομένων ασφαλείας σε αυτό.

www.xtend-life.com

www.webmd.com

misturabeauty.com

blogs/mistura

www.urmc.rochester.edu

Σταφυλοκουκουτσέλαιο ο επιταχυντής ανάπλασης και κολλαγόνου

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr