Αυτά είναι τα 7 καλύτερα βότανα για αύξηση κολλαγόνου και τέλειο δέρμα σε πρόσωπο και σώμα.

Αυτά είναι τα 7 καλύτερα βότανα για αύξηση κολλαγόνου και τέλειο δέρμα σε πρόσωπο και σώμα.

Τα 7 καλύτερα τσάγια για  δέρμα που αρνείται να γεράσει.

Ποια είναι τα καλύτερα τσάγια για το δέρμα που λάμπει και αρνείται να γεράσει;

Οι βετεράνοι που πίνουν τσάι γνωρίζουν τα πολλά οφέλη για την υγεία που συνδέονται με το να πίνετε καθημερινά ένα φλιτζάνι μαύρο τσάι ή matcha. Αλλά πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι το τσάι βοηθά και στη βελτίωση της υγείας του δέρματος.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εμβαθύνουμε στην έρευνα πίσω από το καλύτερο τσάι για υγιές δέρμα σε αυτόν τον οδηγό.

Γιατί το τσάι μπορεί να δημιουργήσει τέλεια επιδερμίδα.
Είναι γεγονός ότι η καθημερινή κατανάλωση τσαγιού προσθέτει περισσότερο νερό στη διατροφή , το οποίο με την σειρά του καταπολεμά την αφυδάτωση (την αδιαμφισβήτητη αιτία του ξηρού και στεγνού δέρματος) 

Πέρα όμως από τις ενυδατικές ιδιότητες του τσαγιού , υπάρχουν και συγκεκριμένα συστατικά στα φύλλα του που είναι ευεργετικά για την υγεία του δέρματος, όπως:

Οι Πολυφαινόλες : Αυτά τα αντιοξειδωτικά υποστηρίζουν μια υγιή αντιφλεγμονώδη απόκριση .

Σύμφωνα μεμελέτη, οι πολυφαινόλες μπορεί να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του υπερβολικού σμήγματος ή της παραγωγής ελαίου, που οδηγεί σε φραγμένους πόρους και εξάρσεις ακμής.

Τα τσάγια γεμάτα με πολυφαινόλες (και φλαβονοειδή, μια υποκατηγορία πολυφαινολών) έχουν ακόμη μια σημαντική δυνατότητα. Υποστηρίζουν την υγεία του εντέρου! Έτσι το δέρμα ακτινοβολεί και παραμένει εντυπωσιακά υγιές από μέσα προς τα έξω.

Τανίνες : Οι τανίνες, αυτός ο φυσικός φυτικός ιστός, βοηθούν στην απομάκρυνση των ελεύθερων ριζών που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία γενικότερα αλλά και του δέρματος ειδικότερα.

EGCG : Η συγκεκριμένη κατεχίνη με αντιοξειδωτικές ιδιότητες βοηθά επίσης στην καταπολέμηση της βλάβης από τις ελεύθερες ρίζες. Αναστρέφει τις φθορές ενώ επιπλέον οι μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να προσθέσει περισσότερη υγρασία στο δέρμα σας και να επιβραδύνει το σχηματισμό ρυτίδων .

Έτσι μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε το τσάι τοπικά για λαμπερό δέρμα.

Ας δούμε τα σπουδαία τσάγια  που αυξάνουν το κολλαγόνο και δρουν σαν μπότοξ στο συκώτι και στο δέρμα!

Τα 7 καλύτερα τσάγια για υγιές δέρμα

1. Λευκό τσάι
Το εκχύλισμα λευκού τσαγιού έχει μελετηθεί ως ένα απίστευτο εργαλείο για την καταπολέμηση του οξειδωτικού στρες, το οποίο έχει την δύναμη να γεράσει με συνοπτικές διαδικασίες το δέρμα.

Το λευκό τσάι σταματάει αυτην την επικίνδυνη κατηφόρα της επιδερμίδας σύμφωνα με πολυάριθμες επιστημονικές έρευνες.

Σε ένα σύνολο ερευνών, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το εκχύλισμα λευκού τσαγιού υποστηρίζει την ανοσία των κυττάρων του δέρματος και τα προστατεύει από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου δημιουργώντας ένα τοίχος προστασίας.

Το λευκό τσάι βοηθά επίσης  στην οικοδόμηση της αντίστασης του δέρματός στο στρες που σχετίζεται με την ηλικία .

Σαν να μην έφτανε αυτό, μια άλλη μελέτη τόνισε ότι το λευκό τσάι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της ενεργοποίησης ορισμένων ενζύμων τα οποία είναι υπεύθυνα για τη διάσπαση του κολλαγόνου και της ελαστίνης.

Αυτή η αντιγηραντική δράση του λευκού τσαγιού μπορεί να οδηγήσει σε νεανικότερη όψη του δέρματος και λιγότερο ορατές ρυτίδες.

2. Τσάι γιασεμί
Μελέτες έχουν δείξει ότι τα πέταλα του γιασεμιού περιέχουν φυσικούς καθαριστικούς παράγοντες που ενισχύουν την ικανότητα του δέρματός σας να αυτοθεραπεύεται!

Ένα σύνολο ερευνών ανακάλυψε ότι το τσάι από γιασεμί μπορεί να προσφέρει ανακούφιση για τις ξηρές επιδερμίδες, το φλεγμονώδες δέρμα, το λιπαρό δέρμα και όχι μόνο .

Με ένα τόσο ευρύ φάσμα πλεονεκτημάτων για την επούλωση του δέρματος, το γιασεμί μπορεί να είναι το τέλειο συστατικό για να το προσθέσετε στα σπιτικά προϊόντα της επιδερμίδας σας

3. Πράσινο τσάι
Έχετε παρατηρήσει ποτέ πόσα προϊόντα περιποίησης δέρματος περιέχουν πράσινο τσάι ; Βασίζονται φυσικά στις επιστημονικές έρευνες.

Δεν αποτελεί φυσικά έκπληξη το γεγονός, καθώς πολλές μελέτες συναεχώς υποστηρίζουν το πράσινο τσάι για το αντιοξειδωτικό του οπλοστάσιο.

Με την υπόσχεση για λιγότερο πρήξιμο και ερυθρότητα (δηλαδή, λιγότερη φλεγμονή του δέρματος), το πράσινο τσάι είναι ιδανικό για χρήση σε προϊόντα περιποίησης δέρματος και υποστηρίζει την καλύτερη  υγεία του δέρματος στο σύνολο της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε σχεικές μελέτες όπου το πράσινο τσάι καταναλώθηκε εσωτερικά αλλά και εφαρμόστηκε ταυτόχρονα και τοπικά,αποδείχθηκε ότι είναι επίσης χρήσιμο για την προστασία από τις βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία όταν συνδυάζεται με τακτική αντηλιακή προστασία .

Οι επιστήμονες επίσης σε  δοκιμή διαπίστωσαν ότι το πράσινο τσάι βοηθά στη μείωση του σμήγματος ή της παραγωγής λαδιού. Και αυτό το προνόμιο είναι ακόμα πιο ισχυρό όταν συνδυάζεται με εκχύλισμα λωτού.

4. Τσάι Rooibos
Το τσάι Rooibos , ένα είδος τσαγιού από βότανα γνωστό και ως τσάι Red Bush, υποστηρίζει τόσο την υγεία του δέρματος όσο και την υγεία των μαλλιών.

Δίνει λάμψη και φως σε δέρμα και μαλλιά.

 

Το Rooibos είναι μοναδικό επειδή περιέχει μια σπάνια ένωση γνωστή ως άλφα υδροξυ οξύ (AHA), την οποία θα βρείτε σε πολλά προϊόντα περιποίησης δέρματος που συνιστώνται από τους δερματολόγους. Το AHA μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των ρυτίδων κατά της γήρανσης, σύμφωνα με μια μελέτη.

Το τσάι Rooibos μάχεται επίσης ενάντια στις ελεύθερες ρίζες που βλάπτουν το δέρμα και οδηγούν σε πρόωρη γήρανση.

5. Τσάι Pu-erh
Το τσάι Pu-erh , ένα είδος τσαγιού που έχει υποστεί ζύμωση, είναι μια άλλη εξαιρετική αλλά λιγότερο γνωστή επιλογή για λαμπερό, υγιές δέρμα.

Αυτό μπορεί να οφείλεται στα τρελά υψηλά επίπεδα κατεχινών που βρίσκονται στο τσάι pu-erh , ένα είδος πολυφαινόλης που δρα ως ισχυρό αντιοξειδωτικό .

6. Τσάι χαμομηλιού
Κουραστήκατε να ξυπνάτε με μαύρους κύκλους; 

Φτιάξτε λοιπόν ένα φλιτζάνι χαλαρωτικό τσάι χαμομηλιού πριν τον ύπνο, και θα αποκοιμηθείτε πιο γρήγορα ενώ θα δημιουργήσετε ένα πιο υγιεινό πρόγραμμα ύπνου. Το τσάι χαμομηλιού βοηθάει επίσης στην απομάκρυνση των τοξινών απο ένα βαρύ γεύμα ή το στρες. Αυτό αποτρέπει την απότομη αύξηση ζαχάρου. και το πρωινό βαρύ, κουρασμένο, άτονο δέρμα με μαύρους κύκλους 

7. Τσάι κολλιτσίδας
Το τσάι από κολλιτσίδα, ένα άλλο λιγότερο γνωστό τσάι.

Δημιουργεί όμως τέλειο δέρμα και αυτό συμβαίνει επειδή η ρίζα της κολλιτσίδας είναι γεμάτη με αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C, η οποία μπορεί να υποστηρίξει τόσο το ανοσοποιητικό σύστημα όσο και την υγεία του δέρματός 

Μια επιστημονική ανασκόπηση έδειξε ότι η κολλιτσίδα προάγει την κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα. Αυτό μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα και την υφή του . Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση δερματικών παθήσεων όπως το έκζεμα.

3 μοναδικές DIY ιδέες για σπιτική περιποίηση δέρματος
Εκτός από το να πίνετε αυτά τα επτά τσάγια για καλύτερη υγεία της επιδερμίδας, η επιστήμη λέει ότι η τοπική εφαρμογή τους οδηγεί επίσης σε απίστευτα οφέλη ομορφιάς.

Επιπλέον, η κατασκευή των δικών σας φυσικών προϊόντων περιποίησης δέρματος στο σπίτι χρησιμοποιώντας τσάι σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ να ανησυχείτε για επιβλαβείς, σκληρές χημικές ουσίες που παρεμβαίνουν στο DNA σας.

DIY:

1. Προσθέστε πράσινο ή λευκό τσάι στο αγαπημένο σας αντηλιακό
Μελέτη ανέφερε ότι τα εκχυλίσματα πράσινου τσαγιού και λευκού τσαγιού είναι ευεργετικά για την ελαχιστοποίηση των ηλιακών εγκαυμάτων όταν χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με αντηλιακό.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ψεκάσετε τοπικά πράσινο ή λευκό τσάι πάνω από την αντηλιακή σας λοσιόν για να δώσετε στον εαυτό σας μια πρόσθετη ώθηση αντηλιακής προστασίας αλλά και καλλυντικής φροντίδας.

Για να το κάνετε αυτό, απλά προσθέστε  αφέψημα πράσινου τσαγιού σε ένα μπουκάλι ψεκασμού  . Στη συνέχεια, ψεκάστε σε όλο το πρόσωπό σας αφού εφαρμόσετε το κανονικό σας αντηλιακό.

Και αυτός δεν είναι ο μόνος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το πράσινο τσάι:

2. Χρησιμοποιήστε το πράσινο τσάι ως τοπικό σπρέι τόνερ
Το πράσινο τσάι λειτουργεί καλά ως ενυδατικό τονωτικό και αναζωογονητικό σπρέι προσώπου που μπορείτε να το εφαρμόσετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ή της νύχτας.

Απλώς προσθέστε το αφέψημα του σε ένα μπουκάλι ψεκασμού με καθαρό νερό και ψεκάστε.

Μελέτη διαπίστωσε ότι όταν το πράσινο τσάι χρησιμοποιήθηκε ως καλλυντικό, έφερε πιο λεία επιδερμίδα και είχε ενυδατική επίδραση στο ξηρό δέρμα .

Χρησιμοποιήστε το σπρέι πράσινου τσαγιού σας όποτε αισθάνεστε το δέρμα σας λίγο άτονο, πεσμένο ή ξηρό και το πρόσωπό σας θα το λατρέψει αμέσως.

3. Χρησιμοποιήστε φύλλα τσαγιού για να σχηματίσετε μια μάσκα ή ένα scrub προσώπου
Αντί να ξοδεύετε μια περιουσία σε μάσκες προσώπου και ακριβά scrub , μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πράσινο τσάι για να φτιάξετε το δικό σας.

Για να φτιάξετε μια μάσκα προσώπου : Ανακατέψτε τα φύλλα του τσαγιού σας με μια πινελιά ωμού, μη παστεριωμένου μελιού και ελαιόλαδου. Απλώστε στο πρόσωπό σας και αφήστε να δράσει για περίπου 15 λεπτά. Όταν περάσει ο χρόνος, απλώς σκουπίστε το με ζεστό νερό και μια καθαρή πετσέτα.

Για να φτιάξετε ένα scrub προσώπου : Ανακατέψτε τα φύλλα του τσαγιού σας με λίγο ωμό, μη παστεριωμένο μέλι, ελαιόλαδο και χοντρή ζάχαρη. Όσο περισσότερη ζάχαρη προσθέτετε, τόσο περισσότερη απολέπιση θα έχετε. Τρίψτε τα όλα και θα καθαρίσετε τη βρωμιά, τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και πολλά άλλα.

Λάβετε υπόψη σας, εάν το δέρμα σας είναι ήδη ερεθισμένο και κόκκινο, μια πιο απαλή μάσκα χωρίς ζάχαρη μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς.

Εεπιλέξτε το αγαπημένο σας τσάι για να πίνετε ενώ ετοιμάζετε μια σπιτική μάσκα τσαγιού, τρίψιμο ή σπρέι. Θα δημιουργήσετε μια πολυτελή εμπειρία σπα στο σπίτι χρησιμοποιώντας μόνο φυσικά συστατικά.

Και μην ξεχάσετε να προσθέσετε μια επιπλέον στρώση αντηλιακής προστασίας  αλείφοντας πράσινο ή λευκό τσάι μετά την εφαρμογή του αντηλιακού σας!

Ανεξάρτητα από τον τρόπο που θα επιλέξετε για να απολαύσετε  τα καλύτερα τσάγια για υγιές δέρμα, το σώμα και το δέρμα σας θα σας ευχαριστήσουν.

Και μπορεί απλώς να ανταμειφθείτε με λαμπερό δέρμα που δεν φαινόταν ποτέ καλύτερο (χωρίς να χρειάζεται να αγοράσετε ακριβά προϊόντα περιποίησης δέρματος γεμάτα με χημικά).

blog.piquelife.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr