Τα φανταστικά οφέλη των μανιταριών και γιατί μας κάνουν να φαινόμαστε και να είμαστε νεότεροι!

Τα φανταστικά οφέλη των μανιταριών και γιατί μας κάνουν να φαινόμαστε και να είμαστε νεότεροι!

Εκπληκτικοί τρόποι με τους οποίους τα μανιτάρια μπορούν να ωφελήσουν την υγεία και την ευεξία σας
Η έρευνα διαπιστώνει ότι μπορεί να σας βοηθήσουν να ζήσετε περισσότερο, πιο δυνατό και πιο ευτυχισμένο. Μάθετε πώς οι μύκητες μπορούν να αναβαθμίσουν την ευεξία σας με ουσιαστικούς -και μερικούς εκπληκτικούς- τρόπους.

Πιθανότατα έχετε διαπιστώσει ότι τα  μανιτάρια ξεπροβάλλουν σε όλο τον γαστρονομικό κόσμο. Κάνουν την εμφάνισή τους σε καφέ, σοκολάτα και μπάρες πρωτεΐνης και αλέθονται σε σκόνες υγείας για να προσθέσετε στο smoothie σας. Οι ειδικοί στον κόσμο της διατροφής τα τοποθετούν στην κορυφή των λιστών υπερτροφών τους.

Και ενώ τα μανιτάρια διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο σε αρχαία τελετουργικά και πρωτόκολλα ευεξίας που χρονολογούνται χιλιάδες χρόνια πίσω (οι ερευνητές βρήκαν στοιχεία για τα μανιτάρια στην ανθρώπινη διατροφή ήδη από την εποχή του λίθου), επανέρχονται στο επιστημονικό προσκήνιο, αφού ερευνήθηκαν πρόσφατα και εκτιμώνται για τα βαθιά οφέλη στο σώμα που φαίνεται να προσφέρουν. Και είναι πολλά.

Για να αναφέρουμε μερικά: ενισχυμένη ανοσία, βελτιωμένη υγεία του εντέρου, προστασία από τον καρκίνο και κυτταρική δραστηριότητα που σας κάνει να νιώθετε και να φαίνεστε νεότεροι.

Μια μετα-ανάλυση που δημοσιεύτηκε στο Advances in Nutrition επιβεβαίωσε ότι η υψηλότερη κατανάλωση μανιταριών σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου.

Μια άλλη νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Penn State διαπίστωσε ότι μεγάλες ποσότητες δύο αντιοξειδωτικών, της εργοθειονίνης και της γλουταθειόνης, δίνουν στα μανιτάρια τη δύναμη να καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν ασθένειες που σχετίζονται με την ηλικία. Και ακόμη περισσότερη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο PubMed Central ανακάλυψε ότι ένα συστατικό στα μανιτάρια που ονομάζονται τερπένια διεγείρει τη δραστηριότητα των κυττάρων του ανοσοποιητικού – που σημαίνει ότι ενισχύουν τη φυσική σας ικανότητα να καταπολεμάτε τους ιούς.

Αυτό που συμβαίνει στα παρασκήνια για να προκαλέσει αυτά τα οφέλη για την υγεία είναι περίπλοκο, πολύπλευρο και δεν έχει γίνει πλήρως κατανοητό ακόμα, αλλά σε γενικές γραμμές, μπορούμε να ευχαριστήσουμε τις φυτικές χημικές ουσίες και ενώσεις, δηλαδή τις πολυφαινόλες, τους πολυσακχαρίτες, τις ινδόλες, τα καροτενοειδή και έναν μοναδικό τύπο ινών που ονομάζονται βήτα-γλυκάνες, για την εκτέλεση αντιοξειδωτικών, αντικαρκινικών και αντιφλεγμονωδών επιδράσεων, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Molecules και στο Biomedical Journal.

www.oprahdaily.com

Αιθέριο έλαιο μέντας. Σύσφιξη σε πρόσωπο και σώμα.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr