10 σίγουροι τρόποι για να τρέχει ασταμάτητα ο μεταβολισμός κι όταν κοιμάστε.

10 σίγουροι τρόποι για να τρέχει ασταμάτητα ο μεταβολισμός κι όταν κοιμάστε.

Οι άνδρες τείνουν να καίνε περισσότερες θερμίδες από τις γυναίκες, ακόμη και όταν ξεκουράζονται. Και για τους περισσότερους ανθρώπους, ο μεταβολισμός επιβραδύνεται σταθερά μετά την ηλικία των 40. Αν και δεν μπορείτε να ελέγξετε την ηλικία, το φύλο ή τη γενετική σας, υπάρχουν και άλλοι αλάνθαστοι και σίγουροι τρόποι για να αυξήσετε το μεταβολισμό σας.

Χτίστε Μύες
καίει συνεχώς θερμίδες, ακόμα και όταν δεν κάνετε τίποτα. Αυτός ο μεταβολικός ρυθμός ηρεμίας είναι πολύ υψηλότερος σε άτομα με περισσότερους μυς. Κάθε κιλό μυός χρησιμοποιεί περίπου 6 θερμίδες την ημέρα μόνο για να συντηρηθεί, ενώ κάθε κιλό λίπους καίει μόνο 2 θερμίδες την ημέρα. Αυτή η μικρή διαφορά μπορεί να προστεθεί με την πάροδο του χρόνου. Μετά από μια προπόνηση δύναμης, οι μύες ενεργοποιούνται σε όλο το σώμα σας, αυξάνοντας τον μέσο ημερήσιο μεταβολικό σας ρυθμό .

Αυξήστε την προπόνησή σας
_
Η αερόβια άσκηση μπορεί να μην χτίζει μεγάλους μύες, αλλά μπορεί να ανεβάσει τον μεταβολισμό σας τις ώρες μετά την προπόνηση. Το κλειδί είναι να πιέσετε τον εαυτό σας. Η άσκηση υψηλής έντασης προσφέρει μεγαλύτερη, μεγαλύτερη αύξηση του μεταβολικού ρυθμού ηρεμίας από τις προπονήσεις χαμηλής ή μέτριας έντασης. Για να έχετε τα οφέλη, δοκιμάστε ένα πιο έντονο μάθημα στο γυμναστήριο ή συμπεριλάβετε σύντομες εκρήξεις τζόκινγκ κατά τη διάρκεια της κανονικής σας βόλτας.

Τροφοδοτήστε τον οργανισμό σας με νερό

Το σώμα σας χρειάζεται νερό για να επεξεργαστεί τις θερμίδες. Εάν είστε έστω και ελαφρά αφυδατωμένοι, ο μεταβολισμός σας μπορεί να επιβραδυνθεί. Σε μια μελέτη, οι ενήλικες που έπιναν οκτώ ή περισσότερα ποτήρια νερό την ημέρα έκαιγαν περισσότερες θερμίδες από εκείνους που έπιναν τέσσερα. Για να παραμείνετε ενυδατωμένοι , πίνετε ένα ποτήρι νερό ή άλλο ρόφημα χωρίς ζάχαρη πριν από κάθε γεύμα και σνακ. Επίσης, καταναλώστε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, τα οποία περιέχουν φυσικά νερό, αντί για κουλούρια ή πατατάκια.

Πρέπει να δοκιμάσετε ενεργειακά ποτά;

Ορισμένα συστατικά των ενεργειακών ποτών μπορούν να δώσουν ώθηση στον μεταβολισμό σας. Είναι γεμάτα καφεΐνη , η οποία αυξάνει την ποσότητα ενέργειας που χρησιμοποιεί το σώμα σας. Μερικές φορές έχουν ταυρίνη, ένα αμινοξύ. που μπορεί να επιταχύνει το μεταβολισμό σας και μπορεί να βοηθήσει στην καύση λίπους. Αλλά η χρήση αυτών των ποτών μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όπως υψηλή αρτηριακή πίεση, άγχος και προβλήματα ύπνου σε μερικούς ανθρώπους. Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής δεν τα συνιστά για παιδιά και εφήβους.

Έξυπνο Σνακ

Το να τρώτε πιο συχνά μικρά γεύματα  θα σας βοηθήσει σίγουρα να χάσετε βάρος. Όταν τρώτε μεγάλα γεύματα με πολλές ώρες ενδιάμεσα κενές, ο μεταβολισμός σας επιβραδύνεται και σχεδόν κοιμάται μεταξύ των γευμάτων. Το να τρώτε ένα μικρό γεύμα ή σνακ κάθε 3 έως 4 ώρες διατηρεί τον μεταβολισμό σας σε συνεχή κίνηση και οι καύσεις γίνονται ασταμάτητες, έτσι καίτε περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αρκετές μελέτες έχουν δείξει επίσης ότι οι άνθρωποι που τρώνε τακτικά σνακ τρώνε λιγότερο την ώρα του γεύματος καθώς το ζάχαρο τους που προκαλεί σε όλους μας αίσθημα πείνας σε αυτούς τους ανθρώπους μένει πάντα σταθερό και δεν πεινούν χωρίς έλεος!.

Ενισχύστε τα γεύματά σας

Τα πικάντικα τρόφιμα έχουν φυσικές χημικές ουσίες που μπορούν να κλωτσήσουν τον μεταβολισμό σας σε υψηλότερη ταχύτητα. Το να μαγειρεύετε φαγητά με μια κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο κόκκινο ή πράσινο πιπέρι τσίλι μπορεί να ενισχύσει τον μεταβολικό σας ρυθμό. Το αποτέλεσμα είναι πιθανώς προσωρινό, αλλά αν τρώτε συχνά πικάντικα τρόφιμα, τα οφέλη μπορεί να αυξηθούν. Για γρήγορη ώθηση, πασπαλίστε τα πιάτα ζυμαρικών, το τσίλι και τα μαγειρευτά με νιφάδες κόκκινης πιπεριάς.

Ενισχύστε την κίνηση σας με Πρωτεΐνη

Το σώμα σας καίει πολύ περισσότερες θερμίδες χωνεύοντας πρωτεΐνες από ό,τι καταναλώνει λίπος ή υδατάνθρακες. Ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής, η αντικατάσταση ορισμένων υδατανθράκων με άπαχα, πλούσια σε πρωτεΐνες τρόφιμα μπορεί να ενισχύσει το μεταβολισμό την ώρα του γεύματος. Καλές πηγές πρωτεΐνης περιλαμβάνουν άπαχο βοδινό κρέας, γαλοπούλα, ψάρι, λευκό κρέας κοτόπουλο, τόφου, ξηροοί καρποί, φασόλια, αυγά και γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά.

Πιείτε λίγο μαύρο καφέ

Εάν πίνετε καφέ , πιθανότατα απολαμβάνετε προνόμια ενέργειας και συγκέντρωσης. Λαμβάνοντας με μέτρο καφέ, ένα από τα οφέλη του  μπορεί να είναι η βραχυπρόθεσμη αύξηση του μεταβολικού σας ρυθμού. Η καφεΐνη μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε λιγότερο κουρασμένοι και επιπλέον  να αυξήσετε την αντοχή σας ενώ ασκείστε.

Επαναφόρτιση με πράσινο τσάι

Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού ή τσαγιού oolong προσφέρει τα συνδυασμένα οφέλη της καφεΐνης και των κατεχινών, ουσίες που αποδεικνύεται ότι ανεβάζουν τον μεταβολισμό . Η έρευνα δείχνει ότι η κατανάλωση 2 έως 4 φλιτζανιών τσαγιού μπορεί να ωθήσει το σώμα να κάψει 17% περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια μέτριας έντονης άσκησης για μικρό χρονικό διάστημα.

Αποφύγετε τις δίαιτες κραχ

Οι δίαιτες crash — αυτές που περιλαμβάνουν λιγότερες από 1.200 (αν είστε γυναίκα) ή 1.800 (αν είστε άντρας)  την ημέρα — είναι κακές για όποιον ελπίζει να επιταχύνει τον μεταβολισμό του. Αν και αυτές οι δίαιτες μπορεί να σας βοηθήσουν να χάσετε κιλά, αυτό έρχεται σε βάρος της καλής διατροφής. Επιπλέον, έχει αποδειχθεί μπούμερανγκ, καθώς μπορεί να χάσετε μυς, κάτι που με τη σειρά του επιβραδύνει τον μεταβολισμό σας. Το τελικό αποτέλεσμα είναι το σώμα σας να καίει λιγότερες θερμίδες και να παίρνει βάρος πιο γρήγορα από ότι πριν από τη δίαιτα! Μην το κάνετε αυτό θα χάσετε το χρόνο σας και την υγεία σας. Ακολουθήστε ευλαβικά τα παραπάνω και θα νιώθετε χορτάτη, δυνατή με άψογο και αλάνθαστο μεταβολισμό!

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr