Πως θα αδυνατίσεις. Οι 8 σίγουροι τρόποι να φύγει το λίπος -για υπέροχο κορμί και  δυνατή καρδιά!

Πως θα αδυνατίσεις. Οι 8 σίγουροι τρόποι να φύγει το λίπος -για υπέροχο κορμί και δυνατή καρδιά!

Η διατήρηση ενός περιποιημένου μεσαίου τμήματος και ενοούμε το λίπος της κοιλιάς, πετυχαίνει κάτι πολύ περισσότερο από το να μας κάνει να φαινόμαστε υπέροχοι—μπορεί να μας βοηθήσει να ζήσουμε περισσότερο!

Η μεγαλύτερη μέση συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, διαβήτη, ακόμη και καρκίνο. Η απώλεια βάρους, ειδικά το λίπος στην κοιλιά, βελτιώνει ακόμη τη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων και επίσης βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου.

Είναι αδύνατο να στοχεύσετε το λίπος της κοιλιάς ειδικά όταν κάνετε δίαιτα. Αλλά η συνολική απώλεια βάρους θα σας βοηθήσει να συρρικνώσετε τη μέση σας. Το πιο σημαντικό, θα βοηθήσει στη μείωση του επικίνδυνου στρώματος σπλαχνικού λίπους, ενός τύπου λίπους μέσα στην κοιλιακή κοιλότητα που δεν μπορείτε να δείτε αλλά που αυξάνει τους κινδύνους για την υγεία, λέει ο Kerry Stewart, Ed.D. , διευθυντής Κλινικής και Ερευνητικής Φυσιολογίας στο Johns Hopkins.

Δοκιμάστε να περιορίσετε τους υδατάνθρακες αντί για τα λίπη.
Όταν οι ερευνητές του Johns Hopkins συνέκριναν τα αποτελέσματα στην καρδιά της απώλειας βάρους μέσω μιας δίαιτας χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες έναντι μιας δίαιτας χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά για έξι μήνες – ο καθένας περιείχε την ίδια ποσότητα θερμίδων

– όσοι έκαναν δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων έχασαν κατά μέσο όρο 10 κιλά περισσότερο από εκείνους που ακολουθούν δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά—28,9 λίβρες έναντι 18,7 λίβρες. Ένα επιπλέον όφελος της δίαιτας χαμηλών υδατανθράκων είναι ότι παρήγαγε υψηλότερη ποιότητα απώλειας βάρους, λέει ο Stewart.

Με την απώλεια βάρους, το λίπος μειώνεται, αλλά συχνά υπάρχει και απώλεια άπαχου ιστού (μυών), κάτι που δεν είναι επιθυμητό. Και στις δύο δίαιτες, υπήρξε απώλεια περίπου 2 έως 3 κιλών καλού άπαχου ιστού μαζί με το λίπος, πράγμα που σημαίνει ότι το ποσοστό απώλειας λίπους ήταν πολύ υψηλότερο στη δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων.

Σκεφτείτε πρόγραμμα διατροφής, όχι δίαιτα.
Τελικά, πρέπει να επιλέξετε ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής στο οποίο μπορείτε να τηρήσετε, λέει ο Stewart. Το πλεονέκτημα μιας προσέγγισης χαμηλών υδατανθράκων είναι ότι περιλαμβάνει απλώς την εκμάθηση καλύτερων διατροφικών επιλογών – δεν απαιτείται μέτρηση θερμίδων.

Σε γενικές γραμμές, ένας τρόπος διατροφής με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες σας κρατάει μακριά από προβληματικές τροφές – αυτές με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και ζάχαρη και χωρίς πολλές φυτικές ίνες, όπως ψωμί, κουλούρια και αναψυκτικά – και προς επιλογές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες ή πρωτεΐνες, όπως τα λαχανικά. φασόλια και υγιεινά κρέατα.

Συνέχισε να κινείσαι.
Η σωματική δραστηριότητα βοηθά στην καύση του κοιλιακού λίπους. «Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της άσκησης είναι ότι κερδίζεις πολλά χρήματα για τη σύνθεση του σώματος», λέει ο Stewart. Η άσκηση φαίνεται να απομακρύνει το λίπος στην κοιλιά, ιδίως επειδή μειώνει τα κυκλοφορούντα επίπεδα ινσουλίνης -που διαφορετικά θα σήμαινε το σώμα να κολλήσει στο λίπος- και αναγκάζει το συκώτι να καταναλώνει τα λιπαρά οξέα, ειδικά εκείνα που βρίσκονται κοντά στο σπλαχνικό λίπος, λέει.

Η ποσότητα της άσκησης που χρειάζεστε για την απώλεια βάρους εξαρτάται από τους στόχους σας. Για τους περισσότερους ανθρώπους, αυτό μπορεί να σημαίνει 30 έως 60 λεπτά μέτριας έως έντονης άσκησης σχεδόν κάθε μέρα.

Σηκώστε βάρη.
Η προσθήκη ακόμη και μέτριας προπόνησης ενδυνάμωσης στην αερόβια άσκηση βοηθά στη δημιουργία άπαχης μυϊκής μάζας, η οποία σας κάνει να καίτε περισσότερες θερμίδες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, τόσο κατά την ανάπαυση όσο και κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Γίνετε αναγνώστης ετικετών.
Συγκρίνετε και αντιπαραβάλλετε μάρκες. Ορισμένα γιαούρτια, για παράδειγμα, καυχώνται ότι είναι χαμηλά σε λιπαρά, αλλά έχουν υψηλότερους υδατάνθρακες και πρόσθετα σάκχαρα από άλλα, λέει ο Stewart. Τρόφιμα όπως το σάλτσα, η μαγιονέζα, οι σάλτσες και οι σάλτσες για σαλάτες περιέχουν συχνά υψηλές ποσότητες λίπους και πολλές θερμίδες.

Απομακρυνθείτε από επεξεργασμένα τρόφιμα.
Τα συστατικά των συσκευασμένων προϊόντων και των σνακ είναι συχνά πλούσια σε τρανς λιπαρά, στη προστιθέμενη ζάχαρη, στο πρόσθετο αλάτι ή το νάτριο – τα τρία πράγματα δηλαδή που δυσκολεύουν την απώλεια βάρους.

Εστιάστε στον τρόπο που ταιριάζουν τα ρούχα σας περισσότερο από το να διαβάζετε μια ζυγαριά.

Καθώς προσθέτετε μυϊκή μάζα και χάνετε λίπος, η ένδειξη στη ζυγαριά του μπάνιου σας μπορεί να μην αλλάξει πολύ, αλλά το παντελόνι σας θα είναι πιο χαλαρό.

Αυτό είναι το καλύτερο σημάδι προόδου. Όταν μετράτε τη  μέση σας θα πρέπει να είναι μικρότερη από 35 ίντσες εάν είστε γυναίκα

ή λιγότερο από 40 ίντσες εάν είστε άνδρας ώστε να μειώσετε τους κινδύνους για την καρδιά και τον διαβήτη.

Κάντε παρέα με φίλους που εστιάζουν στην υγεία.
Η έρευνα δείχνει ότι είστε πιο ικανοί να τρώτε καλύτερα και να ασκείστε περισσότερο εάν οι φίλοι και η οικογένειά σας κάνουν το ίδιο.

Μια δίαιτα χαμηλή σε λιπαρά και υδατάνθρακες μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία των αρτηριών, σύμφωνα με μια μελέτη του 2012 από ερευνητές του Johns Hopkins. Μετά από έξι μήνες, όσοι έκαναν δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων είχαν χάσει περισσότερο βάρος και με ταχύτερο ρυθμό. Αλλά και στις δύο ομάδες, όταν χάθηκε βάρος – και ειδικά όταν το λίπος στην κοιλιά συρρικνώθηκε – οι αρτηρίες ήταν σε θέση να επεκταθούν καλύτερα, επιτρέποντας στο αίμα να ταξιδεύει πιο ελεύθερα. Η μελέτη δείχνει ότι δεν χρειάζεται να κόψετε όλο το διατροφικό λίπος για να συρρικνωθεί το λίπος στην κοιλιά. Για την υγεία της καρδιάς, η απλή απώλεια βάρους και η άσκηση φαίνεται να είναι το κλειδί.

Συστάεις απο www.hopkinsmedicine.org

Αρκευθος. Καταπολεμά την κυτταρίτιδα-αδυνατίζει.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr