Διατροφή: 5 Θεαματικά οφέλη του θαλασσινού αλατιού στη διατροφή σας

Διατροφή: 5 Θεαματικά οφέλη του θαλασσινού αλατιού στη διατροφή σας

Διατροφή: Το αλάτι έχει πολλά οφέλη για την υγεία λόγω της πλούσιας περιεκτικότητάς του σε μέταλλα δείτε ποια είναι αυτά!

Το θαλασσινό αλάτι είναι η πιο καθαρή και μη επεξεργασμένη μορφή αλατιού που λαμβάνεται φυσικά από τα θαλασσινά νερά. Σε αντίθεση με το επιτραπέζιο αλάτι, δεν είναι ιωδιούχα και παράγονται με εξάτμιση και φιλτράρισμα του αλμυρού νερού από τους ωκεανούς και τις λίμνες.

Παρέχει ανακούφιση από την αρθρίτιδα
Η ισχυρή αντιφλεγμονώδης ιδιότητα που διαθέτουν τα θαλασσινά άλατα είναι βασικό στοιχείο για τη μείωση του πόνου και της φλεγμονής για όσους υποφέρουν από αρθρίτιδα . Αρκετές έρευνες εγγυώνται ότι το μπάνιο με άλατα νεκρής θάλασσας και η συμπερίληψη θαλασσινού αλατιού στη διατροφική σας πρόσληψη έχει δείξει αξιοσημείωτα αποτελέσματα στη μείωση του πόνου και της φλεγμονής που αντιμετωπίζετε τόσο κατά τη διάρκεια της ρευματοειδούς όσο και της οστεοαρθρίτιδας.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
Η αλκαλική ιδιότητα του θαλασσινού αλατιού βοηθά στην αποφυγή βακτηριακών και ιογενών λοιμώξεων. Επίσης, η παρουσία βασικών μετάλλων όπως ο ψευδάργυρος, ο σίδηρος, ο φώσφορος, το μαγγάνιο, το μαγνήσιο, το κάλιο και το ιώδιο βοηθά στην ενίσχυση της ανοσίας του οργανισμού.

Προάγει την πέψη
Το θαλασσινό αλάτι παίζει καθοριστικό ρόλο στην προώθηση της πέψης. Ενισχύει τους γευστικούς κάλυκες για να εκκρίνουν ένα ένζυμο που ονομάζεται αμυλάση του σάλιου που βοηθά στην πρωτογενή διάσπαση των υδατανθράκων. Η έλλειψη σωστής έκκρισης υδροχλωρικού οξέος μπορεί να οδηγήσει σε διάφορες παθήσεις του στομάχου, όπως δυσπεψία, φούσκωμα, κράμπες στο στομάχι, διάταση της κοιλιάς, καούρα κ.λπ.

Αναζωογονεί το δέρμα
Το θαλασσινό αλάτι, όταν χρησιμοποιείται τοπικά, δρα ως φυσικό απολεπιστικό. Η υψηλή περιεκτικότητα σε μεταλλικά στοιχεία και οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του θαλασσινού αλατιού είναι εξαιρετικά ευεργετικές για την ακμή, την ψωρίαση , το έκζεμα και τη γήρανση. Δοκιμάστε να τρίψετε το σώμα σας με ένα μείγμα θαλασσινού αλατιού, μελιού και αμυγδαλέλαιου για την απολέπιση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, την ενίσχυση της περιεκτικότητας σε υγρασία και τον εμπλουτισμό του δέρματος με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr