Διατροφή: 5 Ροφήματα για ενίσχυση της μνήμης και της δύναμης του εγκεφάλου

Διατροφή: 5 Ροφήματα για ενίσχυση της μνήμης και της δύναμης του εγκεφάλου

Διατροφή: Ακολουθεί μια λίστα με ποτά που μπορείτε να επιλέξετε για να βελτιώσετε την υγεία του εγκεφάλου σας.
Πολλοί άνθρωποι αναζητούν εύκολους τρόπους για να βελτιώσουν τη συγκέντρωση, τη μνήμη και την παραγωγικότητά τους. Αυτός είναι ο λόγος που τα νοοτροπικά φάρμακα, γνωστά και ως «έξυπνα φάρμακα», γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.

Τα νοοτροπικά είναι φυσικές ή συνθετικές ενώσεις που μπορεί να ενισχύσουν τη λειτουργία του εγκεφάλου. Αρκετά ποτά περιέχουν φυσικές νοοτροπικές ενώσεις, ενώ εκατοντάδες νοοτροπικά συμπληρώματα είναι διαθέσιμα.

Πράσινο τσάι
Το πράσινο τσάι περιέχει πολύ λιγότερη καφεΐνη από τον καφέ. Ωστόσο, περιέχει δύο πολλά υποσχόμενες νοοτροπικές ενώσεις: l-θεανίνη και επιγαλλοκατεχίνη (EGCG). Σύμφωνα με έρευνες, η l-theanine μπορεί να προάγει τη χαλάρωση και η L-theanine σε συνδυασμό με την καφεΐνη μπορεί να βελτιώσει την προσοχή.

Καφές
Ο καφές είναι ίσως το πιο δημοφιλές νοοτροπικό ρόφημα. Η καφεΐνη παρέχει τα περισσότερα οφέλη για τον εγκέφαλό της, αλλά περιέχει επίσης άλλες ενώσεις, όπως το αντιοξειδωτικό χλωρογενικό οξύ, που μπορεί να έχουν επίδραση στον εγκέφαλό σας. Η καφεΐνη μπορεί να βελτιώσει την εστίαση, την εγρήγορση, τον χρόνο αντίδρασης και τη μνήμη σε δόσεις των 40-300 mg, που είναι περίπου 0,5-3 φλιτζάνια (120-720 ml) καφέ.

Χυμός πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι (240 ml) χυμού πορτοκαλιού περιέχει το 93 τοις εκατό της Ημερήσιας Αξίας (DV) για τη βιταμίνη C. Παραδόξως, αυτή η βιταμίνη μπορεί να έχει νευροπροστατευτικές ιδιότητες. Σύμφωνα με μια ανασκόπηση 50 ανθρώπινων μελετών, όσοι είχαν υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης C στο αίμα ή υψηλότερη αυτοαναφερόμενη πρόσληψη βιταμίνης C είχαν καλύτερες βαθμολογίες προσοχής, μνήμης και γλώσσας από εκείνους με χαμηλότερα επίπεδα αίματος ή πρόσληψης.

Lattes με κουρκουμά
Το lattes κουρκουμά, γνωστό και ως golden milk, είναι ζεστά, κρεμώδη ποτά που παρασκευάζονται με το έντονο κίτρινο μπαχαρικό κουρκουμά. Η κουρκουμίνη, ένα αντιοξειδωτικό που βρίσκεται στον κουρκουμά, μπορεί να ενισχύσει την παραγωγή του νευροτροφικού παράγοντα που προέρχεται από τον εγκέφαλο.

Χυμός βατόμουρου
Τα βατόμουρα είναι πλούσια σε φυτικές ενώσεις πολυφαινόλης, οι οποίες μπορεί να έχουν ιδιότητες τόνωσης του εγκεφάλου. Οι ανθοκυανίνες, τα αντιοξειδωτικά που δίνουν σε αυτά τα μούρα το μπλε-μωβ χρώμα τους, μπορεί να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο. Ομοίως, ο χυμός βατόμουρου είναι πλούσιος σε αυτές τις ενώσεις.

www.healthweb.gr

Βούτυρο καριτέ. Ανάπλαση, προστασία.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr