Ομορφιά: Τα 5 καλύτερα σπιτικά scrubs προσώπου για λαμπερό δέρμα

Ομορφιά: Τα 5 καλύτερα σπιτικά scrubs προσώπου για λαμπερό δέρμα

Ομορφιά: Είτε το δέρμα σας είναι ξηρό, με τάση ακμής, λιπαρό, γερασμένο ή απλά χρειάζεται ενίσχυση, υπάρχει ένα σπιτικό φυσικό scrub προσώπου για τις ανάγκες σας.
Θέλετε να αποκτήσετε λαμπερό δέρμα και να διασκεδάσετε λίγο στην κουζίνα; Είτε το δέρμα σας είναι ξηρό, με τάση ακμής, λιπαρό, γερασμένο ή απλά χρειάζεται ενίσχυση, υπάρχει ένα σπιτικό φυσικό scrub προσώπου για τις ανάγκες σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα μπολ ανάμειξης, μεζούρες και κουτάλια, μια βάση υγρού ή κρέμας και τα συστατικά που θέλετε να προσθέσετε.

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο DIY scrub προσώπου για το δέρμα σας
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνετε απολέπιση δέρματος με φυσικό τρόπο. Ο κατακάτης καφέ, η ζάχαρη, το θαλασσινό αλάτι, η κανέλα και η βρώμη είναι μερικά από τα καλύτερα συστατικά για να χρησιμοποιήσετε σε ένα σπιτικό απολεπιστικό scrub, λέει ο Roff. Είναι μεγάλη λάτρης των scrub προσώπου με ζάχαρη, καθώς μπορούν να φωτίσουν το θαμπό δέρμα και να καταπολεμήσουν τα σημάδια γήρανσης. Αφαιρούν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και τη συσσώρευση της επιφάνειας για να αποκαλύψουν νέο, πιο υγιές δέρμα και να επιταχύνουν τη διαδικασία ανανέωσης του δέρματος. Απλώς βεβαιωθείτε ότι οι κόκκοι ζάχαρης είναι λεπτώς αλεσμένοι και αρκετά μικροί ώστε να μην ερεθίζουν το πρόσωπο

Scrub προσώπου για λαμπερό δέρμα
Δώστε στην επιδερμίδα σας μια δόση καφεΐνης για γρήγορη ώθηση λάμψης . Ο καφές έχει πολλά αναζωογονητικά οφέλη για το δέρμα — ξυπνά αμέσως το πρόσωπό σας ενώ κάνει απαλή απολέπιση, εξηγεί ο Roff.

Συνταγή:
1/2 φλιτζάνι φρεσκοαλεσμένος καφές
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι ή γάλα
1 κ.γ. μέλι

Ανακατέψτε τα συστατικά μαζί και απλώστε απαλά πάνω στο δέρμα. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Scrub προσώπου για την ακμή
Προλάβετε (και περιποιηθείτε) τα σπυράκια με αυτό το φρουτώδες scrub προσώπου που καταπολεμά την ακμή αλλά καταπραΰνει. Η φράουλα δρα ως στυπτικό και βοηθά στον καθαρισμό των πόρων. Περιέχει επίσης σαλικυλικό οξύ για να φωτίζει το θαμπό δέρμα και να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα. Εάν σας ενοχλούν τα επίμονα ξεσπάσματα ή το θαμπό, λιπαρό δέρμα, αυτό το scrub θα σας βοηθήσει να λαμπρύνετε, να καθαρίσετε και να μειώσετε τα βακτήρια της επιφάνειας.
Συνταγή:
1 φλιτζάνι απλό γιαούρτι
½ φλιτζάνι πολτοποιημένες φράουλες
½ φλιτζάνι γεύμα αμυγδάλου
Μια βουτιά ωμό μηλόξυδο

Ανακατέψτε όλα τα συστατικά και απλώστε ελαφρά το μείγμα στο δέρμα. Αφήστε να δράσει για 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Scrub προσώπου για μαύρα στίγματα
Αντίο, αντίο μαύρα στίγματα! Δοκιμάστε ένα scrub με χυμό λεμονιού για να τα ξεφορτωθείτε οριστικά. Ο χυμός λεμονιού έχει αντισηπτικές ιδιότητες που βοηθούν στην εξόντωση των βακτηρίων. Είναι επίσης εξαιρετικό για τη μείωση του σμήγματος και της φλεγμονής. Απλώς να προσέχετε την ποσότητα του χυμού λεμονιού που χρησιμοποιείτε — είναι όξινο, οπότε η υπερβολική ποσότητα μπορεί να ερεθίσει το δέρμα. Και μπορεί να κάνει το δέρμα σας ιδιαίτερα ευαίσθητο στον ήλιο, γι’ αυτό εφαρμόζετε πάντα αντηλιακό μετά για να προστατεύσετε από τη φθορά από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Συνταγή:
½ κουτ. χυμό λεμονιού
1 κ.γ. αλάτι
1 κουτ. καθαρό/απεσταγμένο νερό

Ανακατέψτε καλά τα υλικά και τρίψτε την πάστα στο δέρμα με κυκλικές κινήσεις. Τρίψτε απαλά για δύο με τρία λεπτά, προσέχοντας να μην τρίψετε πολύ δυνατά. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό και ακολουθήστε την υπόλοιπη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας.

Scrub προσώπου για γήρανση του δέρματος
Μιλήστε για ένα αντιγηραντικό all-star. Το ελαφρύ scrub με βάση το λάδι ενυδατώνει το δέρμα , συσφίγγει τους πόρους και μειώνει τη φλεγμονή, κάνοντας το δέρμα σας αισθητά πιο φωτεινό. Τα αλεσμένα αμύγδαλα απολεπίζουν σωματικά, βοηθώντας στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος και των ρύπων που θα βελτιώσουν τη συνολική εμφάνιση του δέρματος, λέει ο Vargas.
Συνταγή:
2 κ.σ. σταφυλέλαιο
5 κουτ. αλεσμένα αμύγδαλα
1 κουτ. ζεσταμένο μέλι
2 σταγόνες ροδέλαιο

Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μικρό μπολ και μετά απλώστε στο πρόσωπο και το ντεκολτέ. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Scrub προσώπου για ευαίσθητο δέρμα
Εάν έχετε ευαίσθητο ή εύκολα ερεθισμένο δέρμα, «παραλείψτε τα σωματικά scrub όλα μαζί και χρησιμοποιήστε μια μάσκα με συστατικά που απολεπίζουν φυσικά». Προτείνει να συνδυάσετε την αλόη βέρα, η οποία καταπραΰνει τη φλεγμονή και καταπραΰνει το δέρμα, και το ακατέργαστο μέλι, ένα φυσικό απολεπιστικό που απομακρύνει το θαμπό, νεκρό δέρμα, για να αποκαλύψει μια λαμπερή επιδερμίδα.
Συνταγή:
2 κουταλιές της σούπας, ωμό μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού, αλόη βέρα

Ανακατεύουμε τα δύο υλικά μαζί και απλώνουμε σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό. Αφήστε να δράσει για 10-20 λεπτά και ξεπλύνετε.

www.healthweb.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr