DIY Cold Cream για Επιδερμίδες με Ακμή

DIY Cold Cream για Επιδερμίδες με Ακμή

 Η χρήση κρύας κρέμας μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή ξηρού ή ξεφλουδισμένου δέρματος, αλλά οι εμπορικές κρύες κρέμες είναι γεμάτες χημικές ουσίες. Παρουσιάζουμε μια φυσική συνταγή DIY κρύας κρέμας που έχει σούπερ αποτελέσματα.

Η πρωτότυπη συνταγή για κρύα κρέμα χρησιμοποίησε κερί μέλισσας, ελαιόλαδο και ροδόνερο, όπου τα συστατικά χτυπήθηκαν για να σχηματίσουν ένα γαλάκτωμα. Η κρύα κρέμα χρησιμοποιήθηκε στην μακρά ιστορία της για την αφαίρεση του μακιγιάζ καθώς και την ενυδάτωση ή και τον καθαρισμό του δέρματος, αφήνοντας πίσω της ελαστικό και απαλό δέρμα.

Υπάρχουν διαφορετικές εκδοχές της συνταγής που ταιριάζουν στον κάθε διαφορετικό τύπο δέρματος και αυτή είναι η πιο κατάλληλη για το δέρμα με τάση ακμής. Τροποποίησα τη συνταγή για να την κάνω πιο κατάλληλη για άτομα με τάση ακμής, καθώς είναι κοινό πρόβλημα. Σύντομα θα προσθέσουμε περισσότερες παραλλαγές για άλλους τύπους δέρματος. Η αρχική συνταγή είναι πιο κατάλληλη για ξηρές ή και  ώριμες επιδερμίδες, ενώ αυτή είναι κατάλληλη για λιπαρά ή με τάση ακμής.

Συστατικά

Έλαιο Jojoba – 20 ml
Ροδόνερο – 20 ml
Κερί μέλισσας – ½ κουτ.
Αιθέριο Έλαιο Tea Tree – 5 σταγόνες
λεκιθίνη σόγιας – 1 ml

Οδηγίες
Προσθέστε το κερί σε διπλό λέβητα ή ετοιμάστε έναν αυτοσχέδιο για να λιώσει το κερί. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το φούρνο μικροκυμάτων σας ή να το λιώσετε απευθείας σε χαμηλή φωτιά.

Όταν λιώσει το κερί, προσθέστε το λάδι jojoba, ξεκινήστε το ηλεκτρικό σας μπλέντερ.

Ρίξτε σιγά σιγά το ροδόνερο όσο χτυπάτε και προσθέστε το αιθέριο έλαιο.

Συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να πάρετε ένα πηχτό, κρεμώδες μείγμα.

Αφήνουμε στην άκρη και όταν κρυώσει μεταφέρουμε σε αποστειρωμένο βάζο.

Συμβουλές για να τροποποιήσετε τη συνταγή
Μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικά αιθέρια έλαια για διαφορετικό άρωμα ή οφέλη, χρησιμοποιώ επίσης αιθέριο έλαιο λεβάντας ή χαμομήλι, καθώς βοηθούν στην φρέσκια απαλότητα του δέρματος και μειώνουν τα σπυράκια. Ωστόσο, το αιθέριο έλαιο Tea Tree είναι το καλύτερο, εάν καταπολεμάτε την επίμονη ακμή .

Αντί για Ροδόνερο, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε εκχύλισμα τσαγιού. Χρησιμοποιώ Ροδόνερο γιατί τονώνει το δέρμα και είναι ιδανικό για να καταπραΰνει ένα  δέρμα με τάση ακμής. Μειώνει επίσης τις ουλές, αν και το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική λύση με παρόμοια οφέλη.

Έχω χρησιμοποιήσει λάδι Jojoba γιατί είναι ελαφρύ και κατάλληλο για τους περισσότερους τύπους δέρματος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο λάδι μεταφοράς της επιλογής σας. Το ελαιόλαδο προτείνεται, αν και επειδή είναι ήπια φαγεσωρογόνο, σας προτείνω να επιλέξετε άλλα έλαια εάν είστε επιρρεπείς στην ακμή.

Η λεκιθίνη σόγιας βοηθά στη γαλακτωματοποίηση και είναι καλή για το δέρμα σας, αν και μπορείτε να την παραλείψετε εάν είστε αλλεργικοί στη σόγια.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε Cold Cream;
Συνήθως χρησιμοποιείται κατά τους χειμερινούς μήνες τη νύχτα, η κρύα κρέμα προορίζεται να αποκαταστήσει την υγρασία και να θρέψει το δέρμα σας, το οποίο τείνει να ξηραίνεται και συχνά να στεγνώνει κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Μερικοί το χρησιμοποιούν επίσης για να αφαιρέσουν το μακιγιάζ και επίσης, για να αναπληρώσουν τη χαμένη υγρασία και τα θρεπτικά συστατικά. Βασικά, είναι ένα μαλακτικό που χρησιμοποιείται για την ενυδάτωση του ξηρού δέρματος και την αποκατάσταση της ισορροπίας.

Γιατί αυτά τα συστατικά;
Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η ακμή είναι ένα κοινό πρόβλημα. Αυτό που πολλοί ξεχνούν είναι ότι ενώ η ακμή είναι κοινή με το λιπαρό δέρμα, δεν σημαίνει ότι τα άτομα με τάση ακμής δεν έχουν ξηρό δέρμα κατά τους χειμώνες ή άλλες περιόδους. Οι περισσότερες κρέμες που διατίθενται στο εμπόριο δεν προορίζονται για δέρμα με τάση ακμής και συχνά προκαλούν εξάρσεις ακμής ή επιδείνωση της ακμής.

Η χρήση συστατικών που δεν θα προκαλούσαν ξέσπασμα ακμής ή δεν θα επιδεινώσουν τα υπάρχοντα προβλήματα ακμής ήταν ένα σημαντικό κριτήριο, έχοντας αντιμετωπίσει ζητήματα ακμής. Έρχεται ο χειμώνας, το δέρμα χρειάζεται επιπλέον φροντίδα, κι αυτός είναι ένας πολύ κρίσιμος λόγος που χρησιμοποιείται κρύα κρέμα αντί για κανονικές ενυδατικές κρέμες.

Αυτή δεν είναι μια συνταγή που είναι εύκολη αν ξεκινάτε με DIY συνταγές για την περιποίηση του δέρματος και την ομορφιά, αν και θα έλεγα ότι θα μπορούσατε να τη δοκιμάσετε. 

Ροδόνερο. Το αρχαιότερο καλλυντικό.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr