6+1 κινήσεις για υγιή και λαμπερή επιδερμίδα στους νέους

6+1 κινήσεις για υγιή και λαμπερή επιδερμίδα στους νέους

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα εφηβικά χρόνια είναι γεμάτα άγχος. Ορμόνες σε έξαρση, ερωτικά ενδιαφέροντα, πιέσεις για τις εξετάσεις.

Για να μην προσθέσετε και την ανησυχία για το δέρμα στα άγχη σας, σας προτείνουμε μία ρουτίνα καθημερινής περιποίησης του προσώπου σας, που θα σας βοηθήσει να έχετε υγιές και λαμπερό δέρμα. Μια ρουτίνα περιποίησης για εφήβους, θα πρέπει να είναι απλή για να υπάρχει συνέπεια.

1.Καθαρίστε το πρόσωπό σας κάθε πρωί

Ο καθαρισμός προσώπου πρέπει να γίνεται μ’ ένα απαλό καθαριστικό χωρίς σαπούνι και άρωμα, που να είναι κατάλληλο για τον τύπο της επιδερμίδας σας. Εφαρμόστε το καθαριστικό, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και στεγνώστε το δέρμα σας με μια καθαρή πετσέτα, ταμπονάροντας το και όχι τρίβοντας, γιατί θα προκαλέσετε βλάβη και ερεθισμό.

2. Εφαρμόστε τόνερ
Μετά τον καθαρισμό, μουσκέψτε ένα βαμβάκι με τόνερ και περάστε το απαλά από το πρόσωπό και το λαιμό σας. Το τόνερ θ’ αφαιρέσει την περίσσεια του καθαριστικού και τους υπολειπόμενους ρύπους ενώ θα μειώσει την εμφάνιση των πόρων.

3. Ενυδατώστε

Η ενυδάτωση προστατεύει το πρόσωπό σας από την ξηρότητα και τους ερεθισμούς ενώ διατηρεί υγιή το φραγμό του δέρματός σας. Απλώστε μια ενυδατική κρέμα προσώπου και περιμένετε λίγα λεπτά ν’ απορροφηθεί, πριν συνεχίσετε τη ρουτίνα σας.

4. Εφαρμόστε αντηλιακό κάθε πρωί

Η εφαρμογή αντηλιακού είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσετε το πρόσωπό σας, από τις βλάβες που προκαλεί ο ήλιος. Επειδή η υπεριώδης ακτινοβολία είναι εξίσου καταστροφική το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι, εφαρμόστε καθημερινά αντηλιακό ευρέως φάσματος με SPF 30+.

5. Πλύνετε και ενυδατώστε ξανά το πρόσωπό σας πριν τον ύπνο
Πριν πέσετε στο κρεβάτι, αφαιρέστε το μακιγιάζ σας μ΄ ένα γαλάκτωμα ή νερό καθαρισμού για ντεμακιγιάζ, πλύνετε το πρόσωπό σας, ξεπλύνετε και στεγνώστε το. Όσο το πρόσωπό σας είναι ακόμα ελαφρώς υγρό, εφαρμόστε την ενυδατική κρέμα.

6. Βάλτε έναν ορό πριν τον ύπνο

Για υγιή και λαμπερή επιδερμίδα χρησιμοποιείστε έναν ορό με βιταμίνη C, που θρέφει την επιδερμίδα, ελέγχει τη λιπαρότητα και μειώνει την εμφάνιση κηλίδων. Εφαρμόστε τον ορό πριν την ενυδατική κρέμα ή χρησιμοποιείστε μία κρέμα-ορό 2 σε 1.

Η νέα σειρά λάμψης από τη Garnier περιέχει το αντιοξειδωτικό με την πιο ισχυρή δράση, τη Βιταμίνη C. Αυτό το συστατικό έχει απόλυτη ανάγκη η επιδερμίδα μας καθημερινά, για να προστατέψει τη νεανικότητα και τη φωτεινότητά της. Τα προϊόντα της σειράς αυτής προφέρουν:

Ολοκληρωμένη περιποίηση του νεανικού δέρματος

Καθαρισμό σε βάθος, που αφαιρεί τα ίχνη λιπαρότητας αφήνοντας την επιδερμίδα καθαρή και ενισχύοντας την ομοιομορφία της.

Ενυδάτωση σε βάθος που θρέφει την επιδερμίδα

Ορατή μείωση της εμφάνισης των κηλίδων από την 6η ημέρα

Μείωση των κηλίδων σε 8 εβδομάδες κατά 43%

Ενίσχυση της λάμψης

Υγιή και λαμπερή επιδερμίδα!

+1. Εάν έχετε ακμή, χρησιμοποιήστε θεραπεία
Σαν έφηβος, είναι αναπόφευκτες οι εξάρσεις της ακμής. Όταν συμβεί αυτό, θα θέλετε άμεσα να μειώσετε τη φλεγμονή και την ερυθρότητα. Συζητήστε με τον δερματολόγο σας, για την καλύτερη θεραπεία κατά της ακμής σας. Επιπλέον, μην πειράζετε, μην ξύνετε και μην σπάτε τα σπυράκια σας γιατί αυξάνεται η πιθανότητα ν’ αφήσετε σημάδια και ουλές στο δέρμα σας.

Άλλα προϊόντα περιποίησης
Εάν αποφασίσετε ν΄ ακολουθήσετε μία πιο εμπλουτισμένη ρουτίνα περιποίησης, μπορείτε να συμπεριλάβετε στο πρόγραμμά σας, μάσκες προσώπου και κρέμες ματιών.

Αιθέριο Έλαιο Βιολέτας. Για Πόνους, Ακμή, Ξηρό Δέρμα.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr