Οι εναλλακτικές θεραπείες που αδυνατίζουν

Οι εναλλακτικές θεραπείες που αδυνατίζουν

 Αν οι συνήθεις πρακτικές απώλειας βάρους που ακολουθείτε δε φέρνουν αποτελέσματα και ο γιατρός σας έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο η αύξηση του βάρους σας να σχετίζεται με κάποια παθολογική αιτία, τότε ίσως είναι η ώρα να στραφείτε σε πιο παραδοσιακές τεχνικές της ανατολικής ιατρικής.

Βελονισμός

Ως συμπληρωματική θεραπεία έχει βοηθήσει πολλούς στο έλεγχο του βάρους τους. Ένας από τους τρόπους με τους οποίους πιστεύεται ότι λειτουργεί είναι μέσω της επίδρασης που ασκεί στον υποθάλαμο, το τμήμα του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για τη διατήρηση της «ομοιόστασης» ή αλλιώς της ισορροπίας του οργανισμού. Ο υποθάλαμος ρυθμίζει -μεταξύ άλλων- τη θερμοκρασία του σώματος, τον ύπνο, τα συναισθήματα, την αρτηριακή πίεση, τον πόνο, τη δίψα και την πείνα. Ο βελονισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την διέγερση του υποθαλάμου και κατ’ επέκταση την καλύτερη ρύθμιση του αισθήματος της πείνας. Επίσης, επειδή ο βελονισμός συμβάλλει στην καλύτερη διαχείριση του στρες, μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό της πρόσληψης τροφής λόγω άγχους.

Γιόγκα

Είναι μια θαυμάσια και ολοκληρωμένη πρακτική εξισορρόπησης του νου με το σώμα, η οποία μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος με περισσότερους από έναν τρόπους. Το προφανές όφελος είναι ότι αποτελεί μια σωματική άσκηση που σας βοηθάει να κάψετε θερμίδες, αφού κινείστε. Έχει, επίσης, αποδειχθεί ότι ανακουφίζει από τον πόνο. Έτσι, αν ο πόνος είναι η αιτία που δεν κάνετε αερόβια άσκηση υψηλής έντασης, τότε η γιόγκα μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή και να βελτιώσει την ευελιξία σας, καθιστώντας πιο εύκολο το να ξεκινήσετε πιο απαιτητικές δραστηριότητες. Όπως ο βελονισμός έτσι και η γιόγκα μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε σώμα και το μυαλό.

Tai Chi

Αυτή η αρχαία κινεζική πολεμική τέχνη έχει μια σειρά από οφέλη παρόμοια με αυτά της γιόγκα, καθώς επικεντρώνεται στο μυαλό, το σώμα και το πνεύμα. Το τάι τσι είναι μια άσκηση χαμηλής έντασης που απαιτεί αργές και ελεγχόμενες κινήσεις, σχεδιασμένες να εστιάζουν στη χαλάρωση του μυαλού, γυμνάζοντας ταυτόχρονα το σώμα σας. Τα οφέλη του εδώ και καιρό έχουν αναγνωριστεί από τους δυτικούς γιατρούς και τους γκουρού στο χώρο του fitness και η έρευνα έχει δείξει ότι κάνει καλό σε πολλές κατηγορίες ασθενών, συμπεριλαμβανομένων των καρδιαπαθών και όσων πάσχουν από υπέρταση και αρθρίτιδα.

ΠΗΓΗ http://www.huffingtonpost.com

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr