Αϋπνία; Δοκιμάστε την τεχνική 4-7-8

Αϋπνία; Δοκιμάστε την τεχνική 4-7-8

Αν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που υποφέρουν από αϋπνία ή έχετε πολλά προβλήματα και δεν μπορεί να σας πάρει ο ύπνος, είμαστε σίγουροι ότι έχετε ήδη δοκιμάσει τα πάντα· από χαλαρωτικά ροφήματα μέχρι και νυχτερινούς περιπάτους πριν κοιμηθείτε.

Ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι μια συμβουλή μπορεί για κάποιους να έχει αποτελέσματα ενώ για άλλους όχι. Συνεπώς, αξίζει πάντα να προσπαθείτε να δοκιμάζετε νέες προτάσεις προκειμένου να ανακαλύψετε ποια είναι η κατάλληλη για σας.

Σήμερα, λοιπόν, θα μιλήσουμε για τη δημοφιλή τεχνική 4-7-8. Αν και θα την αναλύσουμε παρακάτω καθώς πρόκειται για ενδιαφέρουσα πρόταση, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι πολλοί άνθρωποι που την εφαρμόζουν τακτικά όχι μόνο κοιμούνται επαρκώς αλλά παράλληλα καταφέρνουν να διαχειρίζονται καλύτερα τα επίπεδα του στρες και να χαλαρώνουν.

Τι είναι η τεχνική 4-7-8;

Η τεχνική 4-7-8 είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να χαλαρώσουμε μέσω της σωστής αναπνοής. Αυτή η μέθοδος αναπτύχθηκε από τον Andrew Weil, ένα γιατρό στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο γιατρός είναι αρκετά δημοφιλής για τις θεραπείες του σχετικά με τη μείωση των επιπέδων του στρες και του άγχους και για τη βοήθεια που έχει προσφέρει στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα αϋπνίας.

Ο γιατρός αυτός έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό Time δυο φορές και, αν και αληθεύει το γεγονός ότι έχει μια εταιρεία μάρκετινγκ πίσω του, οι τεχνικές και οι συμβουλές του συνεχίζουν να είναι πολύ αποτελεσματικές για τα άτομα που η ζωή τους είναι γεμάτη από νευρικότητα και στρες.

Αν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία, αξίζει να θυμάστε την απλή τεχνική 4-7-8 για αυτούς τους λόγους:

Αν την ακολουθήσετε για ένα μήνα, θα παρατηρήσετε πόσο εύκολο είναι να κοιμάστε όλο το βράδυ. Το σώμα σας θα συνηθίσει αυτές τις καθημερινές, χαλαρωτικές ασκήσεις μέχρι που η αναπνοή σας θα αρχίσει να γίνεται πιο ρυθμική και αργή μέρα με τη μέρα. Επιπλέον, οι μυς σας θα χαλαρώνουν και το μυαλό σας θα είναι πολύ πιο ήρεμο· τότε είστε έτοιμοι για να κοιμηθείτε όλο το βράδυ.

Η τεχνική 4-7-8 είναι πολύ χρήσιμη για την καταπολέμηση του καθημερινού στρες, για να μπορούμε να διαχειριζόμαστε καλύτερα το θυμό ή την οργή που κατά καιρούς μπορεί να μας κατακλύζει.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου μήνα, θα εφαρμόζετε την τεχνική 4-7-8 τέσσερις φορές την ημέρα αλλά αργότερα δυο φορές θα είναι αρκετές· μια φορά το πρωί και μισή ώρα πριν κοιμηθείτε. Αυτό αρκεί για να συνηθίσει το σώμα και ο εγκέφαλός σας αυτήν την τεχνική και σχεδόν αυτόματα θα σας βοηθά να κοιμάστε.

Πώς εφαρμόζεται η τεχνική 4-7-8;

Η εφαρμογή της τεχνικής 4-7-8 είναι πολύ εύκολη. Για να την εφαρμόσετε το μόνο που χρειάζεται είναι να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες. Δώστε προσοχή:

Κατά τον πρώτο μήνα

Κατά τη διάρκεια του πρώτου μήνα θα εφαρμόζουμε την τεχνική 4-7-8 τέσσερις φορές την ημέρα. Πρώτη φορά κατά το πρωινό σας ξύπνημα, τη δεύτερη φορά μετά το μεσημεριανό σας γεύμα, την τρίτη φορά όταν φτάνετε στο σπίτι το απόγευμα και την τέταρτη μισή ώρα πριν κοιμηθείτε. Είναι πολύ εύκολο, θέλετε να μάθετε πώς να την εφαρμόζετε;

Κάθεστε σε ένα άνετο μέρος με την πλάτη σας σε ευθεία θέση.

Τοποθετείτε τη γλώσσα σας πίσω από τα μπροστινά σας δόντια, ακριβώς στο σημείο όπου ξεκινά ο ουρανίσκος.

Τώρα κλείνετε το στόμα σας και εισπνέετε μέσω της μύτης σας και καθώς το κάνετε αυτό ΜΕΤΡΑΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 4.

Τώρα κρατάτε την αναπνοή σας ΓΙΑ 7 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ.

Έπειτα, εκπνέετε τον αέρα από τους πνεύμονές σας για 8 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ενώ παράλληλα αποβάλλετε την κούραση, τις πιέσεις και τα άγχη σας. Αυτό θα σας χαρίσει ένα αίσθημα απελευθέρωσης.

Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία τέσσερις φορές.

Αυτό ήταν όλο. Όπως βλέπετε είναι κάτι πραγματικά απλό που μας βοηθά να ρυθμίζουμε την αναπνοή μας και να απελευθερωνόμαστε από το καθημερινό μας στρες. Το πιο σημαντικό από όλα είναι να μην ξεχνάτε να το εφαρμόζετε καθημερινά για ένα μήνα, τέσσερις φορές την ημέρα.

Κατά τους επόμενους μήνες

Μετά τον πρώτο μήνα, το σώμα και το μυαλό θα συνηθίσουν αυτήν την τεχνική. Πρόκειται για ένα χρήσιμο τρόπο ώστε να διαχειρίζεστε τις εξωτερικές πηγές του στρες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, οι οποίες αλλάζουν το ρυθμό της αναπνοής μας με αποτέλεσμα να συγκεντρώνεται αρκετή ένταση μέσα μας και στο τέλος της ημέρας, το βράδυ, να μην μπορούμε να κοιμηθούμε ήσυχα.

Αφού περάσουν οι πρώτες 30 μέρες, αρκεί να εφαρμόζετε την τεχνική 4-7-8 δυο φορές την ημέρα. Πρώτη φορά κατά το πρωινό ξύπνημα και δεύτερη μισή ώρα πριν κοιμηθείτε. Ωστόσο, αν κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της ημέρας αισθανθείτε πολύ αγχωμένοι ή θυμωμένοι λόγω μιας διαφωνίας, για παράδειγμα, μην διστάσετε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την τεχνική καθώς θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε.

Συνεπώς, είναι πολύ σημαντικό να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν ακολουθείτε αυτές τις συμβουλές για να απολαύσετε έναν επαρκή ύπνο:

Να ακολουθείτε πάντα τη ρουτίνα σας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό σημαίνει ότι θα τρώτε το μεσημεριανό και το βραδινό σας γεύμα την ίδια ώρα κάθε μέρα και θα εφαρμόζετε την τεχνική 4-7-8 τις ίδιες ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Να τρώτε ένα ελαφρύ βραδινό γεύμα τουλάχιστον δυο ώρες πριν κοιμηθείτε.

Να κάνετε ένα χαλαρωτικό ντους πριν ξαπλώσετε.

Είναι πολύ σημαντικό, δυο ώρες πριν ξαπλώσετε, να απενεργοποιείτε πάντα τον υπολογιστή και το κινητό σας τηλέφωνο, όποτε είναι εφικτό, καθώς οι οθόνες δρουν ως τονωτικά και σας εμποδίζουν να κοιμάστε καλά και αρκετά.

madata.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr