Εναλλακτικές θεραπείες για τον πόνο στη μέση

Εναλλακτικές θεραπείες για τον πόνο στη μέση

Σας ενοχλεί η μέση σας εδώ και μήνες ή χρόνια; Ο πόνος στην μέση είναι η πιο κοινή αιτία πόνου σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας. Αλλά οι περισσότερες περιπτώσεις οσφυαλγίας δεν μπορούν πάντα να εντοπιστούν σε μια συγκεκριμένη αιτία.

Οι παράγοντες κινδύνου για οσφυαλγία περιλαμβάνουν την ηλικία, το οικογενειακό ιστορικό οσφυαλγίας, το κάπνισμα, το υπερβολικό βάρος, το άγχος, η κατάθλιψη και σωματική ή καθιστική εργασία.

Τα συμπτώματα του πόνου στη μέση μπορεί να περιλαμβάνουν:

Ευαισθησία, πόνος και δυσκαμψία στο κάτω μέρος της πλάτης
Πόνος που εξαπλώνεται στους γλουτούς ή στα πόδια
Δυσκολία να σταθείς όρθιος ή να σταθείς σε μια θέση για πολλή ώρα
Δυσφορία ενώ κάθεστε
Αδυναμία και κουρασμένα πόδια κατά το περπάτημα
Υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αντιμετωπίσετε τον πόνο στη μέση χωρίς φάρμακα ή χειρουργική επέμβαση. Αυτές οι εναλλακτικές θεραπείες μπορούν να προσφέρουν ανακούφιση από τα συμπτώματα και να βοηθήσουν να ζήσετε μια δραστήρια ζωή.

Βελονισμός
Ο βελονισμός είναι μια από τις καλύτερες εναλλακτικές θεραπείες για τον πόνο στη μέση. Λεπτές βελόνες εισάγονται στο δέρμα σας σε συγκεκριμένα σημεία για να βοηθήσουν στην ανακούφιση του πόνου.
Θα αισθάνεστε ανακούφιση μετά από κάθε συνεδρία. Ο βελονισμός είναι ιδιαίτερα χρήσιμος εάν έχετε μυϊκούς σπασμούς ή πόνο που σχετίζεται με τα νεύρα.

Μασάζ
Το μασάζ είναι μια εξαιρετική μορφή θεραπείας για την απελευθέρωση του σφιξίματος στους μύες. Μπορεί να καταπραΰνει τον πόνο στη μέση, να σας βοηθήσει να λειτουργήσετε καλύτερα και να περιορίσει την ποσότητα φαρμάκων που χρειάζεστε.
Σύμφωνα με μια μελέτη, τα άτομα που έκαναν 1 ώρα μασάζ μία φορά την εβδομάδα για 10 εβδομάδες είχαν λιγότερα συμπτώματα, ήταν πιο δραστήριοι και περνούσαν λιγότερο χρόνο στο κρεβάτι από άτομα που έκαναν παραδοσιακές θεραπείες. Η τακτική θεραπεία μασάζ μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε λιγότερο πόνο στη μέση.

Άσκηση
Το να είστε ενεργοί απελευθερώνει την πίεση στους δίσκους σας και αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα. Εάν εργάζεστε σε ένα γραφείο, κάντε διαλείμματα τακτικά. Σηκωθείτε, τεντωθείτε και περπατήστε.
Η τακτική άσκηση είναι σημαντική. Ξεκινήστε ένα πρόγραμμα περπατήματος ή δοκιμάστε μια ρουτίνα προπόνησης που ενισχύει τους μυς σας. Και τα δύο είναι καλά για μακροχρόνιο πόνο στη μέση.

Γιόγκα και Πιλάτες
Υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι η γιόγκα και το pilates μειώνουν τον πόνο στη μέση. Και τα δύο φέρνουν ανακούφιση συνδυάζοντας ασκήσεις διατάσεων και ενδυνάμωσης.

Χειροπρακτικός Χειρισμός Σπονδυλικής Στήλης
Η λήψη χειρισμών της σπονδυλικής στήλης από χειροπράκτη ή άλλο επαγγελματία μπορεί να μειώσει τον πόνο στην πλάτη. Μπορεί να λειτουργήσει εξίσου καλά με άλλες θεραπείες.

olistiki.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr