Πολυκυστικές ωοθήκες. 7 βότανα που δίνουν λύση στα προβλήματα

Πολυκυστικές ωοθήκες. 7 βότανα που δίνουν λύση στα προβλήματα

Υπάρχουν βότανα, όπως τονίζουν οι ειδικοί, που μπορούν να βοηθήσουν σε κάποια επιμέρους προβλήματα του Συνδρόμου Πολυκυστικών Ωοθηκών (ΣΠΩ), όπως οι ανωμαλίες περιόδου, η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα, η υπογονιμότητα, η αντοχή στην ινσουλίνη και το σωματικό βάρος.

Ωστόσο θα πρέπει να ξέρετε ότι κανένα βότανο δεν είναι πανάκεια και δεν πρέπει να λαμβάνεται χωρίς επίβλεψη από ειδικό, ο οποίος θα ρυθμίσει τη δοσολογία, και το χρονικό διάστημα που θα γίνεται χρήση των βοτάνων.

1. Λυγαριά: Ρυθμίζει τις ορμόνες
Βοηθά στην αποκατάσταση της ορμονικής ισορροπίας, ιδιαίτερα σε γυναίκες με πολλά οιστρογόνα και λιγότερη προγεστερόνη. Οι γυναίκες με ΣΠΟ που δεν κάνουν συχνά ωορρηξία έχουν σχετική έλλειψη προγεστερόνης και υπερβολική δράση οιστρογόνων, άρα μπορεί να βοηθηθούν απο τη χρήση λυγαριάς. ΕΠίσης χρησιμοποιείται με επιτυχία στην επαναφορά της περιόδου και τη βελτίωση της γονιμότητας, όταν αυτή οφείλεται σε ορμονικά αίτια. Η Λυγαριά είναι επίσης γνωστό αφροδισιακό κι έτσι υπόσχεται στο καλύτερο σεξ και βελτιωμένη γονιμότητα.

2.Saw Palmetto: Ισορροπεί τα ανδρογόνα
Έχει ευεργετική δράση σε γυναίκες με πολλά ανδρογόνα, όπως στο ΣΠΩ. Μπορεί να βοηθήσει στις περιπτώσεις ανεπιθύμητης τριχοφυΐας, ακμής και τριχόπτωσης. Χρειάζεται όμως προσοχή, γιατί μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του βάρους και έτσι δεν είναι κατάλληλο για τις γυναίκες με ΣΠΩ που θέλουν να χάσουν μερικά ανεπιθύμητα κιλά.

3.Holy Basil: Ρυθμίζει το σάκχαρο
Έχει κι αυτό δράση κατά των ανδρογόνων, σε συνδυασμό με χαλαρωτικές ιδιότητες.Μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για γυναίκες με ΣΠΩ, γιατί έχει βρεθεί ότι μειώνει το σάκχαρο πριν και μετά το φαγητό αλλά και τα λιπίδια του αίματος.

4.Fenugreek (Τριγονέλα): Ασπίδα κατά της χοληστερίνης
Είναι ισχυρό αντι-ανδρογόνο, με ευεργετική επίδραση κατά της χοληστερόλης, του σακχάρου και διαφόρων φλεγμονών.

5.Liquorice (Γλυκόριζα): Μειώνει την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα
Λειτουργεί κατά των ανδρογόνων και έτσι βελτιώνει την ακμή και μειώνει την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Αποκαθιστά την καλή λειτουργία των επινεφριδίων, που συχνά συμμετέχουν στην ορμονική διαταραχή του ΣΠΩ.

6.Satavari: Ιδανικό για την υπογονιμότητα
Θεωρείται αναζωογονητικό των γυναικείων γεννητικών οργάνων. Χρησιμοποιείται ευρέως στη θεραπεία της υπογονιμότητας, των αποβολών και της μειωμένης ερωτικής επιθυμίας. Επίσης, έχει ευεργετική δράση στους πνεύμονες, το στομάχι και τις αρθρώσεις.

7. St. John’s Wort: Φτιάχνει τη διάθεση
Xωρίς να έχει ειδική δράση κατά του ΣΠΩ, θεωρείται το καλύτερο φυσικό αντικαταθλιπτικό. Πολλές φορές τα προβλήματα που συνοδεύουν το ΣΠΩ επιβαρύνουν την ψυχολογία της γυναίκας και η λήψη του St. John’s Wort θεραπεύει την ήπια και μέτρια κατάθλιψη.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr