Σε ποιό σημείο του ποδιού η ρεφλεξιολογία καταπολεμά ρυτίδες, πρήξιμο ματιών (και κυτταρίτιδα) και πως θα το κάνεις.

Σε ποιό σημείο του ποδιού η ρεφλεξιολογία καταπολεμά ρυτίδες, πρήξιμο ματιών (και κυτταρίτιδα) και πως θα το κάνεις.

Νικήστε την κυτταρίτιδα και τις ρυτίδες με ρεφλεξολογία

H ρεφλεξολογία είναι η μέθοδος η οποία βασίζεται στην ύπαρξη αντανακλαστικών σημείων στα πέλματα και τις παλάμες που αντιστοιχούν σε κάθε όργανο και τμήμα του σώματος. Η κινη­τοποίηση των σημείων αυτών επιτρέπει στον οργανισμό να απελευθερώσει την ενέργεια της αυτοθεραπείας και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και τις ανισορροπίες με το δικό του σοφό τρόπο.

Σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται

Η ρεφλεξολογία δεν απευθύνεται σε συ­γκεκριμένες παθή­σεις, αλλά αντιμετω­πίζει ολιστικά το σώ­μα, βοηθώντας το να βρει την εσωτερική του ισορροπία. Στην πρακτική εφάρμογή υπάρχουν πολύ καλά αποτελέσματα σε συνήθεις διαταραχές, όπως: αυχενικό σύνδρομο, ημικρανίες, αναπνευστικά προ­βλήματα, αλλεργίες, οσφυαλγία, ισχιαλγία, γυναικολογικά προβλήματα, αρθριτικά, άγχος αλλά και στην τό­νωση του οργανισμού μετά μια περίοδο με­γάλου στρες ή υπερκόπωσης.

Πόσο ασφαλής είναι η μέθοδος;

Στη ρεφλεξολογία δεν υπάρχουν αντεν­δείξεις, ενώ συνδυάζεται άριστα με την κλασική ια­τρική, χωρίς ωστόσο να την υποκαθιστά.

Η πρώτη επίσκεψη

Ο ειδικός ρεφλεξολόγος κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσκεψης:

* Αφού πάρει το ιατρικό ιστορικό, θα εφαρ­μόσει μια γενική τεχνική χαλάρωσης στο πέλ­μα για να δεχτεί τη θεραπεία.

*Με εναλλακτικές πιέσεις, αρχικά με τα χέ­ρια και μετά με ένα μικρό ξυλάκι και λίγη κρέ­μα, θα διαπιστώσει σε ποια σημεία υπάρχουν κρυσταλλικά αποθέματα. Αυτά εκδηλώνονται σαν μικρά γρομπαλάκια στα σημεία που αντι­στοιχούν στα διάφορα όργανα.

*Θα αποφασίσει ποια σημεία έχουν περισσό­τερη ανάγκη και θα κάνει τις ανάλογες κινή­σεις για να τα ξεμπλοκάρει και να ανακουφί­σει σταδιακά ολόκληρο τον οργανισμό.

*Οι τεχνικές πίεσης είναι ανάλογες με το στό­χο. Αρχικά γίνεται ανίχνευση και προθέρμαν­ση της περιοχής με κυκλική πίεση που διεγεί­ρει και διασπά τα κρυσταλλικά αποθέματα που έχουν συσσωρευτεί.

*Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές για χαλά­ρωση ή τόνωση του οργανισμού. Ο συνδυα­σμός των κινήσεων αυτών προκαλεί ένα ευχάριστο συναίσθημα σε όλο το σώμα και ιδιαίτερα στα αντανακλαστικά σημεία.

Οι κινήσεις αυτές μπορεί να είναι «γλιστρήμα­τα» στο πέλμα ή περιστροφές των δαχτύλα.

*Η θεραπεία είναι ανώδυνη. Κι όταν κάποιο σημείο μας πονάει, σημαίνει ότι εκεί υπάρχει ένταση και μπλοκάρισμα, που με τις κατάλληλες κινήσεις θα μειωθεί μέχρις ότου να εξαφανιστεί εντελώς.

Πόσο διαρκεί η θεραπεία

Μια πλήρης θεραπεία ρεφλεξολογίας απο- τελείται από έναν κύκλο 10-12 επισκέψεων διάρκειας 45 λεπτών, που θα καλύψουν το διάστημα δύο-δυόμισι μηνών.

Θεραπευτείτε μόνοι σας

Μετά την επίσκεψη στο ρεφλεξολόγο μπο­ρούμε κατά κάποιο τρόπο να συνεχίσουμε μό­νοι τη «θεραπεία» στο σπίτι βρίσκοντας έτσι ανακούφιση σε αρκετές συνήθεις ενοχλήσεις και τονώνοντας τον οργανισμό.

*Νικήστε την κυτταρίτιδα. Η κυτταρίτιδα οφείλεται βασικά στη συσσώ­ρευση τοξινών στον οργανισμό. Για να βοη­θήσουμε το σώμα μας να αποβάλει τις τοξί­νες, μπορούμε να κάνουμε μασάζ σε όλη την περιοχή της φτέρνας ξεκινώντας από τον αστράγαλο και φτάνοντας στο πίσω μέρος. Στην περιοχή αυτή βρίσκονται: τα αντανα­κλαστικά σημεία της λεκάνης (γοφοί και γλου­τοί), που συνήθως εμφανίζεται η κυτταρίτιδα αλλά και του εντέρου, που η σωστή λειτουργία του εξασφαλίζει μια πληρέστερη αποτοξίνω­ση του οργανισμού και συνεπώς την καταπο­λέμησή της.

*Απαλύνετε τις ρυτίδες

Πιέζοντας την περιοχή ανάμεσα στα δά­χτυλα, στη ράχη του ποδιού αλλά και στο πέλμα επηρεάζουμε τη λυμφατική κυκλο­φορία στο επάνω μέρος του σώματος και ειδικότερα στον αυχένα, το πρόσωπο και γύρω από τα αφτιά. Η κίνηση αυτή ελατ­τώνει το πρήξιμο που εμφανίζεται γύρω από τα μάτια, τα οιδήματα και τις μικρές ρυτίδες, και η επιδερμίδα ξαναβρίσκει ελαστικότητα και σφρίγος.

*Τονώστε την ενέργεια του οργανισμού σας

Κάνετε μασάζ χρησιμοποιώντας:

3 κουταλιές αμυγδαλέλαιο που θα αναμίξετε με 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο από ξύλο τριανταφυλλιάς, που είναι τονωτικό και αντικαταθλιπτικό, 5 σταγόνες δεντρολί­βανο, που χαρίζει ενέργεια, και 5 σταγό­νες κανέλα, που αναζωογονεί την κυκλο­φορία και ελευθερώνει την αναπνοή.

boro.gr

βρείτε τα εδώ.ξύλο τριανταφυλλιάς

σταγό­νες κανέλα

σταγόνες δεντρολί­βανο

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr