4 σπιτικά σέικ πρωτεΐνης και σαλάτες για χτίσιμο μυών και απώλεια βάρους

4 σπιτικά σέικ πρωτεΐνης και σαλάτες για χτίσιμο μυών και απώλεια βάρους

Αν ο στόχος σας αυτή τη στιγμή είναι να κερδίσετε μύες και να χάσετε επιπλέον κιλά, τότε πρέπει να εστιάσετε σε μια υγιεινή προπόνηση και μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες. Όσον αφορά την αύξηση της πρόσληψης πρωτεΐνης, οι περισσότεροι από εμάς καταφεύγουμε στον πιο εύκολο τρόπο, που είναι οι σκόνες πρωτεΐνης που αγοράζονται από το κατάστημα.

Αν και, υπάρχουν πολλά οφέλη για την υγεία απο την έτοιμη σκόνη πρωτεΐνης. ποιος ξέρει τι υπάρχει μέσα σε αυτά τα προϊόντα. Επιπλέον, υπάρχουν πολλά βελτιωτικά γεύσης και τεχνητά συντηρητικά που προστίθενται σε αυτά τα ροήματα  και τις μπάρες πρωτεΐνης που αγοράζονται από το κατάστημα, τα οποία, φυσικά, δεν είναι καλά για την υγεία μας.

Αλλά, μην ανησυχείτε! Μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας σέικ πρωτεΐνης στο σπίτι, με όλα τα φυσικά τρόφιμα, τα οποία μπορούν φυσικά να δώσουν μια άνοδο πρωτεΐνης στη διατροφή σας. Έχουμε παραθέσει μερικά εύκολα παρασκευασμένα σέικ για μια δίαιτα με συμπληρώματα υψηλής πρωτεΐνης.

Ήρθε η ώρα να φορέσετε το καπέλο του σεφ και να ετοιμάσετε μερικά υγιεινά ροφήματα πλούσια σε πρωτεΐνη πριν ξεκινήσετε το γυμναστήριο.

Κρέμα πρωτεΐνης καρύδας και αμυγδάλου
Όλοι γνωρίζουμε ότι τα αμύγδαλα είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης. Ένα φλιτζάνι (30 γραμμάρια) αμύγδαλα έχει 6 γραμμάρια φυσικές πρωτεΐνες. Το γάλα δίνει αυτή την επιπλέον δόση πρωτεΐνης και οι λιναρόσποροι δίνουν ωμέγα-3.
Σπιτικό σέικ πρωτεΐνης καρύδας-αμύγδαλου
Υλικά: 20 αμύγδαλα, 2 φλιτζάνια νερό, αποξηραμένη καρύδα, κανέλα σε σκόνη, λιναρόσποροι και 2 φλιτζάνια πλήρες γάλα.
Τρόπος: Μουλιάζουμε τα αμύγδαλα και την αποξηραμένη καρύδα σε νερό όλη τη νύχτα και τα αλέθουμε και τα δύο σε πηχτή πάστα το πρωί. Τώρα, προσθέστε γάλα, λιναρόσπορους και μια πρέζα κανέλα σε αυτό. Ανακατέψτε το μείγμα και ρίξτε το σε ένα ψηλό ποτήρι ή στο σέικερ πρωτεΐνης σας.

Blueberry Protein Shake
Έχετε βαρεθεί αυτές τις περιορισμένες επιλογές γεύσης που έχετε για τα σέικ πρωτεΐνης σας; Δοκιμάστε αυτό το σέικ πρωτεΐνης βατόμουρου για αλλαγή. Τα βατόμουρα είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C και όταν συνδυάζονται με άλλες τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες, όπως το γάλα αμυγδάλου και οι σπόροι chia, αυτό το φυσικό σέικ πρωτεΐνης μπορεί εύκολα να αντικαταστήσει το ρόφημα πρωτεΐνης που αγοράσατε στο κατάστημα.
smoothie βατόμουρου
Τα βατόμουρα είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C.
Συστατικά: Μισό φλιτζάνι πλυμένα βατόμουρα, 2 φλιτζάνια γάλα αμυγδάλου, 2 κουταλιές σούπας πλήρες πλιγούρι βρώμης, σπόροι chia και 1 κουταλιά της σούπας ωμό μέλι.
Τρόπος: Προσθέστε όλα τα υλικά και τρίψτε τα σε ένα μύλο σε μια πηχτή λεία πάστα. Προσθέστε λίγο τριμμένο πάγο σε αυτό και ανακινήστε το σωστά. Ρίξτε το στο σέικερ πρωτεΐνης σας και είστε έτοιμοι.

Ρόφημα πρωτεΐνης γάλακτος σόγιας-φράουλα

Γνωρίζατε ότι ο συνδυασμός γάλακτος σόγιας με τροφή χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και μερικές πρωτεΐνες σόγιας μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από την παχυσαρκία;

Ναι, σωστά. Επιπλέον, διατηρεί τη μυϊκή σας μάζα στη θέση της. Επιπλέον, το γάλα σόγιας είναι το τέλειο ρόφημα για να εξασφαλίσετε καλύτερη αποκατάσταση μετά την προπόνηση.
σουφλέ φράουλας
Το γάλα σόγιας είναι το τέλειο ρόφημα για να εξασφαλίσετε καλύτερη αποκατάσταση μετά την προπόνηση.
Υλικά: 2 φλιτζάνια γάλα σόγιας, 3/4 ψιλοκομμένες φράουλες, 1/2 κουταλιά της σούπας αλεσμένο αμύγδαλο, 1 κουταλιά της σούπας αλεσμένους σπόρους πεπονιού, 2 κουταλάκια του γλυκού κακάο σε σκόνη.
Μέθοδος: Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μύλο και ανακατέψτε σε ένα παχύρρευστο smoothie. Τώρα, ρίξτε το στο σέικερ του γυμναστηρίου σας. Προσθέστε τρία παγάκια και πιείτε!

Vegan Berry Shake
Διάφορες μελέτες έχουν θεωρήσει τα μούρα ως εξαιρετικά υγιεινά και υποδεικνύουν ότι πρέπει να αποτελούν μέρος της διατροφής σας για απώλεια βάρους, λόγω των υψηλών αντιοξειδωτικών τους επιπέδων. Ρίξτε τα στο πρωτεϊνικό σας σέικ και πάρτε το μετά την προπόνηση.
μούρα ινδική
Τα μούρα είναι υγιεινά και πρέπει να αποτελούν μέρος της διατροφής σας για απώλεια βάρους.
Συστατικά: 5-6 μούρα της επιλογής σας, 3/4 του φλιτζανιού γάλα αμυγδάλου και το ένα τρίτο της κούπας μεταξωτό τόφου.
Μέθοδος: Προσθέστε μισό φλιτζάνι θρυμματισμένα μούρα με το γάλα αμυγδάλου και το μεταξωτό τόφου στο μπλέντερ. Προσθέστε λίγους σπόρους chia σε αυτό και ανακατέψτε το σε ένα λείο μείγμα. Σερβίρετε το σέικ με μια επικάλυψη από σπόρους chia.
Δοκιμάστε αυτές τις 5 υγιεινές συνταγές για σέικ πρωτεΐνης που μπορείτε να ετοιμάσετε στο σπίτι με όλα τα φυσικά συστατικά. Δεν βελτιώνουν μόνο τη μυϊκή σας μάζα αλλά σας βοηθούν να χάσετε βάρος.

Πρωτεϊνούχες σαλάτες για απώλεια βάρους: Εδώ είναι η λίστα με τις 4 σπιτικές σαλάτες πρωτεΐνης για την οικοδόμηση μυών και την απώλεια βάρους

Πράσινη σαλάτα με ψωμί πίτας και χούμους
Υλικά:

100 γραμμάρια ανάμεικτα χόρτα σαλάτας, μισό αγγούρι σε φέτες, μισό τριμμένο καρότο, 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, 2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι, αλάτι και πιπέρι (κατά γεύση), πίτα ολικής αλέσεως (ψημένο) και 15 γραμμάρια χούμους.

Μέθοδος: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα χόρτα, το αγγούρι και το καρότο. Ραντίζουμε με λάδι και ξύδι. Προσθέστε λίγο αλάτι και πιπέρι ανάλογα με το γούστο σας. Σερβίρουμε με πίτα και χούμους.

Εσπεριδοειδή και σαλάτα κοτόπουλου
Υλικά: 200-250 γραμμάρια μαγειρεμένο στήθος κοτόπουλου (τριμμένο ή ψιλοκομμένο), 30 γραμμάρια baby σπανάκι, 1 κομμάτι πορτοκαλιού μεσαίου μεγέθους, 30 γραμμάρια καλαμπόκι ολόκληρο, 4 κουταλιές της σούπας ξύδι από λευκό κρασί, 1 κουταλιά της σούπας κουταλάκι τσαγιού φρέσκια μουστάρδα, , 1-2 κουταλιές της σούπας χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, 1 κουταλιά της σούπας λάδι σαλάτας και αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι (κατά προτίμηση).

Μέθοδος: Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κοτόπουλο, το σπανάκι, τα πορτοκάλια και το καλαμπόκι. Τώρα, προσθέστε ξύδι, μουστάρδα, ρίγανη, λάδι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά. Μπορείτε επίσης να καταψύξετε τη σαλάτα για λίγα λεπτά πριν τη φάτε.

Κλασική σπιτική σαλάτα με κοτόπουλο


Υλικά: 150 γραμμάρια μαρούλι, 30 γραμμάρια σέλινο κομμένο σε κύβους, 30 γραμμάρια ραπανάκια ψιλοκομμένα, 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι σε φέτες, 50 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου ψημένο σε κύβους, 30 γραμμάρια ντοματίνια, (κομμένα στη μέση), 30 γραμμάρια κ.γ. φρέσκα φύλλα μαϊντανού και 4 κουταλιές της σούπας βινεγκρέτ.
Εκτέλεση: Παίρνετε ένα μπολ και ρίχνετε όλα τα υλικά σε αυτό. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Citrus Lime Tofu Σαλάτα
Συστατικά: 60-70 γραμμάρια ανάμεικτα χόρτα, 50 γραμμάρια ψητά λαχανικά, 50 γραμμάρια ψητό τόφου, 2 κουταλιές της σούπας σπόρους κολοκύθας, 4 κουταλιές της σούπας βινεγκρέτ.
Μέθοδος: Ρίξτε όλα τα χόρτα, τα λαχανικά, το τόφου και τους σπόρους κολοκύθας σε ένα μπολ. Πασπαλίζουμε με βινεγκρέτ τη σαλάτα λίγο πριν τη σερβίρουμε.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr