Η Κατάλληλη Μέθοδος Αποτρίχωσης για την Κάθε Περιοχή

Η Κατάλληλη Μέθοδος Αποτρίχωσης για την Κάθε Περιοχή

Laser, ξυραφάκια, κρέμα αποτρίχωσης, αποτριχωτική μηχανή, κερί αποτρίχωσης…

Οι τεχνικές αποτρίχωσης είναι πολλές και διαφορετικές.

Ωστόσο, θα πρέπει να επιλέξετε την κατάλληλη μέθοδο, ανάλογα με την περιοχή του σώματος που θα αποτριχώσετε, προκειμένου να έχετε τα βέλτιστα αποτελέσματα και κυρίως, χωρίς ερεθισμούς!

Η Κατάλληλη Μέθοδος Αποτρίχωσης για την Κάθε Περιοχή.Ας μάθουμε περισσότερα… ώστε στην επόμενή σας αποτρίχωση να κάνετε τη σωστή επιλογή!
Τα βασικά κριτήρια για την επιλογή μιας μεθόδου αποτρίχωσης είναι η ευαισθησία της περιοχής που πρόκειται να αποτριχωθεί και η ανάγκη (ή το αισθητικό κομμάτι) να επιτευχθεί ένα αποτέλεσμα μικρότερης ή μεγαλύτερης διάρκειας.

Ένας άλλος παράγοντας που θα πρέπει να ληφθεί επίσης υπόψη είναι ο βαθμός της δικιάς σας ευαισθησίας, ο προϋπολογισμός σας ή απλά το χρώμα που έχουν οι τρίχες που θέλετε να αποτριχώσετε!

Για αποτρίχωση ποδιών
Για την αποτρίχωση στα πόδια, επιτρέπονται σχεδόν όλες οι τεχνικές, με μια μικρή προτίμηση στο ζεστό κερί αποτρίχωσης, που προσφέρει βελούδινα αποτελέσματα για περίπου δύο εβδομάδες.

Αποφύγετε την αποτρίχωση με κρύο κερί, καθώς το συγκεκριμένο κερί είναι περισσότερο σχεδιασμένο για να αφαιρεί τις τρίχες με κατεύθυνση προς τα κάτω, και έτσι υπάρχει κίνδυνος να σπάσουν οι πυκνές τρίχες, προάγοντας έτσι την εκδήλωση θυλακίτιδας ή τριχών που φυτρώνουν προς τα μέσα.

Ομοίως, περιορίστε τη χρήση του ξυραφιού σε έκτακτες περιπτώσεις, επειδή μερικές φορές προκαλεί ιδιαίτερο ερεθισμό στις γάμπες.

Για αποτρίχωση χεριών
Οι τρίχες στα χέρια είναι Ιδιαίτερα ενοχλητικές και μερικές φορές αντιαισθητικές, ειδικά όταν είναι πολύ σκούρες στο χρώμα ή πολύ απλά όταν είναι υπερβολικά πολλές.

Ως αποτριχωτική μέθοδος, προτείνεται αυτή του laser, καθώς η συγκεκριμένη τεχνική επιτρέπει την αποτρίχωση στα χέρια για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μια άλλη επιλογή είναι η λεύκανση των τριχών στα χέρια. Πρόκειται για μία πιο περιοριστική αλλά λιγότερο δαπανηρή διαδικασία.

Σε κάθε περίπτωση, αποφύγετε το ξυραφάκι ως μέθοδο αποτρίχωσης για τα συγκεκριμένα σημεία.

Εάν κάνετε κάτι τέτοιο, οι τρίχες που θα βλαστήσουν θα είναι ακόμη πιο σκληρές και πυκνές, η επιδερμίδα των χεριών σας θα χάσει την απαλότητά της, ενώ σε βάθος χρόνου θα χρειάζεται να ξυρίζετε τα χέρια σας κάθε μέρα!

Για αποτρίχωση στο μπικίνι
Η περιοχή στο μπικίνι είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη. Μπορούν όμως να εφαρμοστούν πολλές μέθοδοι αποτρίχωσης εκεί κάτω!

Επιλέξτε τη σωστή! Μία τεχνική… είναι αυτή με τη χρήση ειδικής κρέμας αποτρίχωσης.

Οι αποτριχωτικές κρέμες καταστρέφουν τις τρίχες με χημική αντίδραση και είναι εύκολες στη χρήση.

Το αρνητικό όμως είναι ότι αφήνουν το δέρμα απαλλαγμένο από τρίχες μόνο για λίγες ημέρες.

Συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή, ώστε η κρέμα να μην έρθει σε επαφή με τον κολπικό βλεννογόνο.

Η αποτρίχωση με κερί παραμένει μέχρι και σήμερα σε αρκετά υψηλή θέση στις επιλογές των καταναλωτών για την περιοχή στο μπικίνι.

Το μόνο αρνητικό είναι ο πόνος κατά την αποτρίχωση με ειδικές ταινίες στο μπικίνι, όπου το δέρμα είναι λεπτό και ευαίσθητο.

Μερικές γυναίκες προτιμούν την αποτρίχωση με το λεγόμενο ανατολίτικο κερί, δηλαδή κερί αποτρίχωσης από μέλι και λεμόνι, το οποίο λέγεται ότι είναι λιγότερο επώδυνο και προκαλεί λιγότερους ερεθισμούς.

Το ξυραφάκι, στη συγκεκριμένη περιοχή, δεν συνιστάται, λόγω της τάσης του να δημιουργεί μικρές φλεγμονές σε αυτήν την ήδη ευαίσθητη περιοχή και μικρές εγκοπές.

Το ξυραφάκι προορίζεται κατά προτίμηση για την ηβική περιοχή.

Για την αποτρίχωση της μασχάλης.Για την αποτρίχωση της μασχάλης
Το δέρμα στις μασχάλες είναι και εκεί αρκετά λεπτό και ευαίσθητο.

Στην περιοχή αυτή, το κερί αποτρίχωσης δεν είναι και τόσο βολικό στη χρήση, ενώ παράλληλα ο πόνος είναι λίγο έντονος για τις πολύ ευαίσθητες γυναίκες!

Αυτός είναι και ο λόγος που προτιμάται το ξυραφάκι για την αποτρίχωση.

Προπάντων, μην ξεχάσετε να καλύψετε καλά το δέρμα σας με αφρό ξυρίσματος και προμηθευτείτε με ένα ειδικό ξυραφάκι για γυναίκες (είναι μεγαλύτερα, έχουν στρογγυλεμένη λαβή, λωρίδες λίπανσης πάνω και κάτω από τις λεπίδες, για να ενυδατώνουν το δέρμα και να αποτρέπουν τις χαρακιές, κ.λπ.).

Πάνω απ’ όλα, μην εφαρμόζετε αποσμητικό ή άρωμα αμέσως μετά από την αποτρίχωση στη μασχάλη, επειδή ορισμένες τοξικές ουσίες θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τα μικροκοψίματα για να εισέλθουν στον οργανισμό σας.

Αποφύγετε το κρύο κερί, καθώς δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό. Τέλος, όσο για το laser, ως μέθοδος αποτρίχωσης, επιτρέπεται φυσικά, αρκεί να έχετε τα απαραίτητα χρήματα.

Για την αποτρίχωση στο πρόσωπο
Στο πρόσωπο, οι μικρές ανεπιθύμητες τρίχες που ξεπροβάλλουν ανάμεσα από τη μύτη και τα χείλη (μουστάκι), μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν με κρύο κερί και με τις μικρές αποτριχωτικές ταινίες.

Η χρήση τους θα σας απαλλάξει από την παρουσία των αντιαισθητικών τριχών για περίπου δύο έως τρεις εβδομάδες.

Μια άλλη λύση, σε περιπτώσεις όπου οι τρίχες δεν είναι πάρα πολλές, είναι να αφαιρέσετε τις τρίχες με το τσιμπιδάκι.

Ο αποχρωματισμός των τριχών είναι επίσης μια επιλογή, αλλά έχει το μειονέκτημα ότι αφήνει τις τρίχες εκεί που είναι και επομένως το δέρμα δεν είναι λείο.

Το ιδανικό σε αυτή τη ζώνη παραμένει το laser, που επιτρέπει την αποτρίχωση πολύ μεγάλης διάρκειας.

yo.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr