Μυστικά κατά της γήρανσης  από την Αίγυπτο

Μυστικά κατά της γήρανσης από την Αίγυπτο

Η Αίγυπτος είναι γνωστή για την τέχνη και τον πολιτισμό. Υπάρχει ένας αέρας μυστηρίου γύρω από όλη την Αίγυπτο και αυτό υποκινεί τα περίεργα μυαλά να τολμήσουν περαιτέρω και να εμβαθύνουν.

Με μακρά ιστορία μοναρχίας και εκπληκτικά όμορφες βασίλισσες που κατάγονται από την Αίγυπτο, είναι φυσικό να ελέγξουμε το σχήμα ομορφιάς και τις πρακτικές τους. Σωστά? Αυτό θα κάνουμε εδώ.

Οι Αιγύπτιοι ήταν γνωστοί για την ομορφιά τους και την άψογη εμφάνιση σε μια εποχή που τα προϊόντα styling ήταν πρωτόγνωρα. Επομένως, είμαστε περίεργοι για το τι έκαναν. Δεν είμαστε; 

Φυσικά Συστατικά Χρωστικής

Πολλά αιγυπτιακά αγάλματα και πίνακες ζωγραφικής δείχνουν τις γυναίκες με κόκκινα χείλη. Αν αναρωτιόσασταν πώς ήταν δυνατόν τις εποχές που δεν υπήρχαν κραγιόν, είναι η Κόκκινη Ώχρα . Χρησιμοποίησαν μια πάστα από κόκκινη ώχρα και νερό και την άπλωσαν στα χείλη και το πρόσωπό τους για κοκκινωπή απόχρωση.

Όχι μόνο η ώχρα, χρησιμοποίησαν επίσης χέννα για να τη χρωματίσουν σε αποχρώσεις καφέ, χαλκού και πορτοκαλί, κ.λπ. Τα περισσότερα από τα συστατικά τους είχαν οφέλη που ξεπερνούσαν την προσθήκη ομορφιάς. Η χέννα ήταν γνωστό ότι βελτιώνει τον ρυθμό ανάπτυξης των νυχιών και την υγεία του δέρματος και των νυχιών. Είναι επίσης δροσερό και λέγεται ότι βελτιώνει φυσικά την αναζωογόνηση του σώματος – η ψύξη του σώματος είναι το κλειδί για την καθυστέρηση της γήρανσης.

Καμένα αμύγδαλα

Αναρωτιέστε πώς τα φρύδια τους ήταν πάντα άψογα μαύρα; Αυτό είναι άλλο ένα μικρό κόλπο που έκαναν με τα Καμένα Αμύγδαλα. Ναι, χρησιμοποιούσαν καμένα αμύγδαλα και έφτιαχναν μια πάστα για να βάψουν ή να γεμίσουν τα φρύδια τους. Οι Αιγύπτιοι πιθανότατα ενέπνευσαν τα προϊόντα μακιγιάζ ματιών που βλέπουμε τώρα – eyeliner, γέμισμα φρυδιών, σκιά ματιών κ.λπ.

Έλαια-καστορέλαιο κ.α.

Τα λάδια ήταν αναπόσπαστο μέρος της θεραπείας περιποίησης και ομορφιάς του δέρματος. Χρησιμοποίησαν μια ολόκληρη σειρά ελαίων από το ταπεινό Καστορέλαιο, μέχρι εξωτικά και αρωματικά αιθέρια έλαια. Το σησαμέλαιο, το έλαιο Moringa και το καστορέλαιο ήταν μέρος της ρουτίνας περιποίησης και ομορφιάς του δέρματος. Τα χρησιμοποιούσαν εκτενώς για να διατηρήσουν τη νεότητα και την ομορφιά τους, διατηρώντας παράλληλα το δέρμα τους τρέφεται, περιποιημένο, απαλό και ελαστικό.

Λουτρά γάλακτος

Οι μάσκες δεν ήταν ο μόνος τρόπος με τον οποίο οι Αιγύπτιες γυναίκες ενσωμάτωσαν το γάλα στη ρουτίνα τους. Η Κλεοπάτρα που ήταν πιο δημοφιλής για την εμφάνισή της πιστεύεται ότι έκανε τακτικά μπάνια με γάλα. Λέγεται ότι η αψεγάδιαστη ομορφιά και η νεανική της εμφάνιση οφείλονται στην τακτική χρήση του γάλακτος για μπάνιο.

Kohl

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τα καθορισμένα φρύδια και τα μάτια του που είναι στολισμένα με τον Kohl σωστά; Αποδείχθηκε ότι ο Kohl τους δεν έμοιαζε σε τίποτα με αυτό που βλέπουμε σήμερα! Το Kohl παρασκευάστηκε σχεδόν με τον ίδιο τρόπο, αλλά η περιεκτικότητα σε μόλυβδο στο Kohl τους ήταν πολύ μικρότερη λόγω της διαδικασίας φιλτραρίσματος 30 ημερών που έκαναν. Ο υπολειπόμενος μόλυβδος προστάτευε τα μάτια τους από τον ήλιο και επίσης βελτίωσε την ανοσία τους για να αντισταθούν στις αλλεργίες. Cool, σωστά; Χρησιμοποιούσαν επίσης το εξωτικό μπαχαρικό σαφράν ως σκιά ματιών, τον πράσινο μαλαχίτη για να περιγράψουν τα μάτια τους (eye liner) κ.λπ.

Κίννα

Όλοι χρησιμοποιούμε βερνίκια νυχιών για να βάψουμε τα νύχια μας, αλλά ξέρετε ότι οι Αιγύπτιες γυναίκες έβαφαν τα νύχια τους σε πορτοκαλί και καφέ αποχρώσεις χρησιμοποιώντας Henna; Χρησιμοποιούσαν επίσης πάστα χέννας για τη διακόσμηση των χεριών τους αλλά και για να καλύπτουν τα γκρίζα μαλλιά τους. Το καλύτερο είναι ότι βελτίωσε πραγματικά την υγεία τους και όχι μόνο την εμφάνισή τους.

Σαπούνια

Όχι, αυτά που παίρνουμε τώρα δεν είναι πραγματικά σαπούνια! Είναι φορτωμένα με χημικές ουσίες και αφήνουν το δέρμα μας στριμωγμένο και αδύναμο. Από την άλλη πλευρά, οι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν μια πάστα από ελαιόλαδο και πηλό. Αυτό όχι μόνο καθάρισε το δέρμα τους, αλλά επίσης έτρεφε και θεράπευε το δέρμα τους κάνοντάς τους να φαίνονται νέοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Μάσκες

Οι μάσκες αποτέλεσαν τεράστιο μέρος της ρουτίνας ομορφιάς και περιποίησης του δέρματος. Χρησιμοποιούσαν μάσκες από μέλι και άλλα βότανα ή γάλα για άψογο και νεανικό δέρμα. Το μέλι και το γάλα και τα δύο γνωστά για τις ενυδατικές τους ιδιότητες χρησιμοποιήθηκαν στις περισσότερες από τις συνταγές τους.

beautynaturalsecrets.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr