Αχλάδια για νεανικό δέρμα: 5 τρόποι για να προσθέσετε τα ζουμερά φρούτα στα καλύτερα “καλλυντικά” σας!

Αχλάδια για νεανικό δέρμα: 5 τρόποι για να προσθέσετε τα ζουμερά φρούτα στα καλύτερα “καλλυντικά” σας!

Το αχλάδι είναι ένα από τα φρούτα που μπορούν να ευδοκιμήσουν ακόμα και τους πιο κρύους μήνες του χρόνου, οπότε γιατί να μην το συμπεριλάβετε στη διατροφή σας; Το αχλάδι είναι γνωστό για τη βελτίωση της υγείας και της ανοσίας του εντέρου. Γνωρίζατε όμως ότι αυτό το ζουμερό και γλυκό φρούτο μπορεί να κάνει θαύματα στο δέρμα σας; Πολτοποιήστε το και απλώστε το στο πρόσωπό σας ή απλώς φτιάξτε αυτό ένα από τα βασικά συστατικά της σαλάτας σας. Φάτε το ή εφαρμόστε το, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να απολαύσετε τα οφέλη του αχλαδιού. Αν σας αρέσει να χρησιμοποιείτε φρέσκα φρούτα και φυσικά συστατικά για το πρόσωπό σας αντί να αγοράζετε πράγματα από καταστήματα ομορφιάς, διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να συμπεριλάβετε τα αχλάδια στο πρόγραμμα περιποίησης της επιδερμίδας σας.

Σαφώς, τα αχλάδια θα πρέπει να συνοδευτούν με άλλο φυσικό συστατικό εάν θέλετε να το εφαρμόσετε στο πρόσωπό σας.

Τα οφέλη του αχλαδιού για το δέρμα
Μπορείτε να δοκιμάσετε το γλυκό αχλάδι που περιέχει μια δυνατή ποσότητα βιταμινών Α και C. Τα αχλάδια βοηθούν στην πρόληψη της βλάβης από το οξειδωτικό στρες που προκαλείται από την κακή διατροφή,   το στρες και τη ρύπανση. Τα αχλάδια μειώνουν επίσης την ξηρότητα του δέρματος και τις ρυτίδες, ενώ η περιεκτικότητα σε φαινολικά συστατικά των φρούτων περιλαμβάνει χρήσιμους παράγοντες λεύκανσης του δέρματος. Τα εκχυλίσματα των φρούτων χρησιμοποιούνται ως συστατικό περιποίησης του δέρματος, καθώς δεν είναι μόνο αντιοξειδωτικά, αλλά μπορεί επίσης να έχουν ικανότητα αποκλεισμού της UVB.

Οι γυναίκες με πρόβλημα ακμής μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν αχλάδια στο πρόσωπό τους καθώς το φρούτο έχει αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Βοηθούν στην αποτελεσματική καταπολέμηση των «μικροβίων που προκαλούν ακμή και, επομένως, μειώνουν τη φλεγμονή και τις ουλές στο πρόσωπο.

Τα αχλάδια είναι γεμάτα διαιτητικές ίνες που διαδραματίζουν βασικό ρόλο στη διατήρηση της επιδερμίδας απαλή και λεία.

1. Μάσκα προσώπου με αχλάδι και πλιγούρι
Ανακατέψτε αχλάδι, πλιγούρι βρώμης και νερό με εκχύλισμα χυμού αχλαδιού και μετατρέψτε το σε πάστα.
Απλώστε το στο πρόσωπό σας σε ομοιόμορφη στρώση, αφήστε το για 10 λεπτά και τέλος, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το δέρμα σας νεανικό καθώς μειώνει τις κηλίδες ηλικίας  και τις ρυτίδες.

2. Αχλάδι με ενυδατικά συστατικά
Πολτοποιήστε ένα αχλάδι και ανακατέψτε το με φρέσκια κρέμα και μέλι και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε αυτήν την πάστα τρεις φορές την εβδομάδα ως μάσκα προσώπου εάν θέλετε απαλό δέρμα.

3. Αχλάδι για λιπαρές επιδερμίδες
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα πολτοποιημένο αχλάδι με μέλι για να ελέγξετε τη λιπαρότητα στο δέρμα σας, καθιστώντας το ιδανικό καλλυντικό για όσους έχουν λιπαρό δέρμα.

4. Αχλάδι ως πήλινγκ
Μπορείτε επίσης να πολτοποιήσετε τα αχλάδια στο scrub σας για μια εξαιρετική συνεδρία απολέπισης.

5. Αχλάδι για απολέπιση
Εάν θέλετε να αναμίξετε περισσότερα υλικά, μπορείτε να το κάνετε επίσης. Φτιάξτε μια παχιά πάστα χρησιμοποιώντας αχλάδια και στη συνέχεια προσθέστε γάλα καρύδας, μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο μασάζ και λίγο χυμό λεμονιού. Μόλις αποκτήσετε μια λεία πάστα, απλώστε την στο πρόσωπό σας με απαλές κυκλικές κινήσεις και κάντε απολέπιση για περίπου πέντε έως 10 λεπτά και στη συνέχεια, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr