Γλυκολικό οξύ: για Ωριμες ή Πεσμένες Επιδερμίδες, για Ξηρές, για Ακμή, για Βαθειές Ρυτίδες, για Το “καθάρισμα” των Νεκρών Κυττάτων κ.α.

Γλυκολικό οξύ: για Ωριμες ή Πεσμένες Επιδερμίδες, για Ξηρές, για Ακμή, για Βαθειές Ρυτίδες, για Το “καθάρισμα” των Νεκρών Κυττάτων κ.α.

Κι ομως το γλυκολικό οξύ είναι το κατάλληλο ρετούς για το δέρμα μας. Μόνο που δεν είναι μέρος της φαντασίας μας αλλά πραγματικό και απόλυτα φυσικό! Είναι ένα πραγματικό θαύμα.

Χρησιμοποιήστε γλυκολικό οξύ για να αποκομίσετε εκπληκτικά οφέλη για το δέρμα!
Το γλυκολικό οξύ είναι το ιερό δισκοπότηρο για το δέρμα μας. Κατάλληλο και απόλυτα συμβατό με το ξηρό ή το λιπαρό δέρμα, το γλυκολικό οξύ μπορεί να θεραπεύσει μια ποικιλία προβλημάτων. 

Με τόσες πολλές συσκευασίες στα ράφια ομορφιάς , τείνουμε να ξεχνάμε τα πολύ αποτελεσματικά συστατικά περιποίησης της επιδερμίδας μας.

Ήρθε η ώρα  να προσθέσετε γλυκολικό οξύ στην περιποίηση της επιδερμίδας σας για να δείτε θαύματα να συμβαίνουν στο δέρμα σας. 

Τι κάνει το γλυκολικό οξύ ξεχωριστό;

Το ζαχαροκάλαμο είναι μια καλή πηγή γλυκολικού οξέος , το οποίο είναι ένα άλφα-υδροξυ οξύ. Μεταξύ όλων των οξέων, έχει το χαμηλότερο και υψηλότερο μοριακό βάρος, γεγονός που καθιστά εύκολη τη διείσδυση στο δέρμα για να αποδώσει τα καλύτερα αποτελέσματα. Δεν έχει γεύση ή χρώμα και είναι πολύ υδατοδιαλυτό. Το γλυκολικό οξύ μπορεί να χρησιμοποιηθεί καλύτερα για τη θεραπεία ηλικιωμένων επιδερμίδων, ξηρών επιδερμίδων, άτονων , επιδερμίδων που έχουν υποστεί ζημιά,  λιπαρών ή με τάση ακμής . Παλαιότερα, η χρήση του περιοριζόταν μόνο στη θεραπεία λιπαρών δερμάτων ή επιδερμίδων επιρρεπών σε ακμή . Ωστόσο, ανάλογα με την ποσότητα που χρησιμοποιείται,  συνιστάται και η χρήση σε όλους τους τύπους δέρματος.

Οφέλη του γλυκολικού οξέος
Εδώ είναι μερικά από τα οφέλη του γλυκολικού οξέος για το δέρμα:

1. Μειώνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες
Ο ειδικός λέει, «Κάνοντας απολέπιση στο ανώτερο στρώμα του δέρματος, το γλυκολικό οξύ ελαχιστοποιεί την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Ως αποτέλεσμα, διατηρείται η φυσική ικανότητα του δέρματος να συγκρατεί την υγρασία, ενισχύεται ο σχηματισμός κολλαγόνου και οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες προλαμβάνονται και μειώνονται».

2. Ενυδατώνει το δέρμα
Το μυστικό για να έχεις καλό δέρμα είναι η ενυδάτωση και το γλυκολικό οξύ βοηθάει πολύ σε αυτό. Είναι ταξινομημένο ως υγροσκοπικό επειδή έλκει μόρια νερού προς τον εαυτό του, ενυδατώνοντας το δέρμα.

3. Κάνει την επιδερμίδα λαμπερή και λεία
«Ένας από τους βασικούς σκοπούς ή πλεονεκτήματα του γλυκολικού οξέος είναι η αφαίρεση των νεκρών κυττάρων του δέρματος από τα μικροσκοπικά μόριά του, τα οποία διεισδύουν πολύ κάτω από την επιφάνεια του δέρματος. Έτσι το κουρασμένο ταλαιπωρημένο δέρμα δείχνει λαμπερό, λείο, μεταξένιο και λαμπερά φρέσκο ​​σαν βρεφικό δέρμα».

4. Εξαφανίζει την υπερμελάγχρωση


Η τακτική χρήση του γλυκολικού οξέος βοηθά στο ξεθώριασμα της μελάγχρωσης όπως είναι τα διάφορα σκοτεινά σημάδια  της ηλικίας αλλά και οι μαύρες κηλίδες απο τον ήλιο. Όταν έχετε υπερμελάγχρωση, η επιφάνεια του δέρματος αρχίζει να αλλάζει χρώμα και σκουραίνει, ενώ το δέρμα από κάτω είναι λιγότερο χρωματισμένο. Το γλυκολικό οξύ μειώνει την υπερμελάγχρωση εξαλείφοντας τα πιο σκούρα κύτταρα του δέρματος από την επιφάνεια του δέρματος και αποκαλύπτοντας ένα νέο, ομοιόμορφο στρώμα. Ωστόσο, μόνο η τακτική χρήση θα αποφέρει αποτελεσματικά αποτελέσματα.

5. Καταπολεμά την ακμή
Σύμφωνα με τον ειδικό, το γλυκολικό οξύ είναι εξαιρετικό για τη θεραπεία του δέρματος με τάση ακμής, καθώς απολεπίζει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος που συχνά φράζουν τους πόρους και προκαλούν εστίες.

6. Διατηρεί τα λιπίδια του δέρματος
Είναι γνωστό ότι το γλυκολικό οξύ διαλύει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και τα λιπίδια σας παραμένουν ανεπηρέαστα. Τα λιπίδια είναι υγιή λιπαρά οξέα που συνθέτουν τον ελαστικό φραγμό του δέρματος, ο οποίος κρατά την υγρασία μέσα και τα παθογόνα έξω.

με πληροορίες: www.healthshots.com

ΑΗΑ: Σέρουμ απο Οξέα Φρούτων. Αναγέννηση κυττάρων -λεύκανση-κατά των ουλών.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr