Περπάτημα μετά το φαγητό: Τα οφέλη που θα σας πείσουν να το δοκιμάσετε (σωτήριο και για το φούσκωμα)

Περπάτημα μετά το φαγητό: Τα οφέλη που θα σας πείσουν να το δοκιμάσετε (σωτήριο και για το φούσκωμα)

Από την καλύτερη πέψη έως και το μειωμένο φούσκωμα, αυτοί είναι οι λόγοι που θα σας πείσουν να δοκιμάσετε το περπάτημα μετά το φαγητό.

Αν μετά από ένα ικανοποιητικό γεύμα, αισθάνεστε ένα έντονο και άβολο φούσκωμα, ίσως να θέλετε να δώσετε μια ευκαιρία στο περπάτημα μετά τα γεύματά σας. Όχι μόνο ο περίπατος μετά το φαγητό είναι ένας ευχάριστος τρόπος για να απολαύσετε την κοινωνική επαφή με τους αγαπημένους σας, αλλά προσφέρει επίσης εκπληκτικά οφέλη για την υγεία σας.

Από τη βελτιωμένη πέψη έως την καλύτερη διαχείριση του σακχάρου στο αίμα, ένας γύρος γύρω από το τετράγωνο (ή και παραπάνω) μπορεί να είναι απλώς η τέλεια μέθοδος για να απολαύσετε το φαγητό σας χωρίς… παρενέργειες.

Περπάτημα για καλύτερη πέψη
Έρευνες αναφέρουν ότι η φυσική δραστηριότητα μετά το γεύμα μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να αφομοιώσετε καλύτερα το φαγητό σας.

Άλλες, πιο πρόσφατες, έρευνες έχουν δείξει ότι η σωματική δραστηριότητα μπορεί να βελτιώσει τα συμπτώματα του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου.

Διατηρήστε την ένταση ήπια και την ταχύτητα μέτρια για να μην εμφανίσετε άλλα συμπτώματα δυσπεψίας.

Μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης
Πιθανότατα έχετε ακούσει ότι η άσκηση πρόκειται για μια χρήσιμη μέθοδο για την μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Αυτό που ίσως δεν έχετε ακούσει είναι ότι οι σύντομοι περίπατοι κατά τη διάρκεια της ημέρας (όπως μετά τα γεύματα) θα μπορούσε να προσφέρει ακόμη περισσότερα οφέλη κατά της υπέρτασης, συγκριτικά με μια μεγαλύτερο περίοδο άσκησης.

Όπως αναφέρεται σε μελέτη, τα συσσωρευμένα αποτελέσματα των δεκάλεπτων περιόδων σωματικής δραστηριότητας μείωσαν σημαντικά τη διαστολική αρτηριακή πίεση σε άτομα με προ-υπέρταση.

Μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων
Δεδομένου ότι το περπάτημα σας βοηθά να ρυθμίσετε τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης, θωρακίζετε ταυτόχρονα και την καρδιά σας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα άτομα που διατηρούν την αρτηριακή τους πίεση εντός υγιών ορίων έχουν μικρότερη συχνότητα εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων και εγκεφαλικών επεισοδίων.

Ανακουφίζει από το φούσκωμα
Είτε υποφέρετε από φούσκωμα ως αποτέλεσμα περιστασιακής υπερκατανάλωσης φαγητού, ευαισθησίες στα τρόφιμα ή σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, μια βόλτα θα μπορούσε να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε.

Μόλις αισθανθείτε την κοιλιά σας να φουσκώνει, φορέστε τα αθλητικά σας και κάντε μια σύντομη βόλτα για να διευκολύνετε την διαδικασία της πέψης.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr