Καλλυντικές κρέμες για ώριμα δέρματα

Καλλυντικές κρέμες για ώριμα δέρματα

Η εφαρμογή των κατάλληλων κρεμών μπορεί να βοηθήσει προς το καλύτερο την υγεία και την εμφάνιση του δέρματος, χαρίζοντάς μας την χαμένη υγρασία και ελαστικότητα που έχουμε ανάγκη.

Καλλυντικές κρέμες για ώριμα δέρματα

Παπαγεωργάκη Νατάσα
Αισθητικός

Με την πάροδο των ετών το δέρμα μας τείνει να γίνει λεπτό, ατροφικό, χωρίς ελαστικότητα με καφέ κηλίδες και ωχρή όψη. Η εμφάνιση των ρυτίδων είναι αναπόφευκτη, ενώ τα ελαττωμένα επίπεδα υγρασίας και λιπιδίων δίνουν στο δέρμα τραχιά και ξηρή υφή.

Η εφαρμογή των κατάλληλων κρεμών μπορεί να βοηθήσει προς το καλύτερο την υγεία και την εμφάνιση του δέρματος, χαρίζοντάς μας την χαμένη υγρασία και ελαστικότητα που έχουμε ανάγκη.

Για αυτόν τον λόγο, οι κρέμες για ‘’ώριμα’’ δέρματα θα πρέπει να προσδίδουν υγρασία και θρέψη, αφενός να περιορίζουν την περαιτέρω ατροφία του δέρματος και αφετέρου να προστατεύουν τη δομή του υγιούς δέρματος, να ενεργοποιούν τη σύνθεση βασικών ενεργών στοιχείων του δέρματος, όπως είναι το κολλαγόνο και η ελαστίνη και να περιέχουν προστατευτικά αντηλιακά φίλτρα στη μάχη κατά της φωτογήρανσης.

Ειδικότερα, κρέμες που περιέχουν βιταμίνες Α και Ε προσφέρουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση λειαίνοντας τις ήδη υπάρχουσες ρυτίδες προσδίδοντας στο δέρμα την χαμένη του λάμψη. Οι λευκαντικές κρέμες αποχρωματίζουν ως ένα βαθμό τις καφέ κηλίδες του δέρματος, τις εφηλίδες και το χλόασμα με αποτέλεσμα το δέρμα να αποκτά το αρχικό ομοιόμορφο χρώμα του. Κατά τη διάρκεια χρήσης λευκαντικής κρέμας κρίνεται απαραίτητη και η εφαρμογή αντηλιακής κρέμας, έτσι ώστε να εμποδίσουμε την εκ νέου εμφάνιση δυσάρεστων κηλίδων. Κρέμες οι οποίες είναι εμπλουτισμένες με ορμόνες όπως τα οιστρογόνα θρέφουν και αναγεννούν σε βάθος το γηρασμένο δέρμα, καθώς δραστηριοποιούν την ανανέωση των κυττάρων.

Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές σε γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση. Επίσης, μία καλή επιλογή αποτελούν οι κρέμες που περιέχουν ειδικά ενεργά στοιχεία όπως το DNA το οποίο επανορθώνει τα σημάδια της φθοράς του χρόνου ενεργοποιώντας την κυτταρική ανάπλαση του δέρματος. Ακόμη, το υαλουρονικό οξύ αποτελεί έναν ισχυρό υδατικό παράγοντα στις κρέμες προσώπου, καθώς έχει τη δυνατότητα να συγκρατεί το νερό σε μεγάλες ποσότητες στην κεράτινη στοιβάδα προσφέροντας έντονη ενυδάτωση και ελαστικότητα στο δέρμα, ενώ οι κρέμες που περιλαμβάνουν στην σύνθεση τους κολλαγόνο και ελαστίνη είναι ιδανικές στη μάχη κατά των ρυτίδων αφού επαναφέρουν τη σφριγηλότητα διορθώνοντας την “πτώση” που παρουσιάζει το πρόσωπο με το πέρασμα του χρόνου.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr