Απαλλαγείτε από τις Ρυτίδες και τις Λεπτές Γραμμές: Φτιάξε τις δικές σου Μάσκες Προσώπου με Ρύζι

Απαλλαγείτε από τις Ρυτίδες και τις Λεπτές Γραμμές: Φτιάξε τις δικές σου Μάσκες Προσώπου με Ρύζι

Οι φυσικές μάσκες προσώπου από ρύζι παρέχουν ισορροπημένη φροντίδα στο πρόσωπο απαλλάσσοντάς σας από τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές ενώ ταυτόχρονα το αναζωογονεί. Είτε χρησιμοποιείτε κόκκους ρυζιού, ρυζόνερο ή ρυζάλευρο, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το δέρμα σας λαμβάνει την καλύτερη οργανική θρέψη. 5 Μυστικές DIY Μάσκες Μπανάνας για να Αποκτήσετε Πρόσωπο 18χρονης

Μάσκα με ρύζι και μέλι για λιπαρό δέρμα

Οι μάσκες προσώπου για λιπαρό δέρμα πρέπει να περιέχουν ουσίες που καθαρίζουν τους πόρους χωρίς να ξηραίνουν το δέρμα. Η μάσκα προσώπου με ρύζι, γάλα και μέλι θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από το λιπαρό δέρμα. Το γαλακτικό οξύ, το οποίο υπάρχει στο γάλα, βοηθά στην αποβολή της περίσσειας λιπαρότητας από το δέρμα ενώ παράλληλα το ενυδατώνει. Το μέλι είναι αντισηπτικό και περιέχει αντιβακτηριακές ιδιότητες που καταπολεμούν τους μικροοργανισμούς που προκαλούν ακμή. Τέλος, το επιπλέον σμήγμα στο δέρμα σας απορροφάται από το ρύζι, αφήνοντάς το πιο απαλλαγμένο από λιπαρότητα.

Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας μέλι, 1 κουταλιά της σούπας νωπό γάλα και 3 κουταλιές της σούπας μαγειρεμένο ρύζι σε ένα μπολ.
Ανακατέψτε καλά να σχηματιστεί μια πάστα και απλώστε το στο πρόσωπό σας.
Ξεπλύνετε το με κρύο νερό αφού το αφήσετε να καθίσει για 20 λεπτά.
Εφαρμόστε τη μάσκα δύο με τρεις φορές την εβδομάδα για να αποκτήσετε λαμπερή επιδερμίδα.

 

Μάσκα ρυζιού και κανέλας για ξηρό δέρμα

Με το ρύζι ως φυσικό τονωτικό, το δέρμα θα λάμπει και η κυκλοφορία του αίματος σας θα βελτιωθεί. Η κανέλα είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες. Η γλυκερίνη βοηθά να παγιδευτεί η υγρασία στο δέρμα σας για να αποτρέψετε την ξηρότητα. Συνδυάστε αυτά τα τρία συστατικά για να φτιάξετε μια μάσκα προσώπου που απαλλάσσει από την ξηροδερμία.

Ανακατέψτε 2 κ.σ. κανέλα, 1 κ.γ. γλυκερίνη και ½ φλιτζάνι βραστό ρύζι.
Εφαρμόστε την πάστα στο πρόσωπό σας και αφήστε για 15 λεπτά.
Χρησιμοποιήστε κρύο νερό για να ξεπλύνετε.
Εφαρμόστε αυτή τη μάσκα μία φορά την εβδομάδα για ενυδατωμένο δέρμα.

Μάσκα ρυζιού και ασπράδι αυγού για αντιγήρανση

Ενώ το ρύζι είναι μια καλή πηγή βιταμίνης Β, η οποία βοηθά στην αναγέννηση των κυττάρων και επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης του δέρματος, τα ασπράδια των αυγών έχουν στυπτικές ιδιότητες που συσφίγγουν το δέρμα. Η γλυκερίνη προλαμβάνει τη γήρανση λειτουργώντας ως φραγμός στην επιφάνεια του δέρματος.

Αναμείξτε 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι ρυζιού, 1 ασπράδι αυγού και 4 σταγόνες γλυκερίνη.
Απλώστε το μείγμα στο πρόσωπό σας και κάντε μασάζ.
Ξεπλύνετε με κρύο νερό.
Κάντε αυτό μία ή δύο φορές την εβδομάδα για απαλό, λαμπερό δέρμα.

toftiaxa.gr

Ρυζέλαιο. Το έλαιο της Ιαπωνικής ομορφιάς.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr