Αφαιρέστε αυτές τις 7 τροφές από τη διατροφή σας για λευκά δόντια

Αφαιρέστε αυτές τις 7 τροφές από τη διατροφή σας για λευκά δόντια

 Τα ούλα και τα δόντια είναι μια αντανάκλαση της στοματικής σας υγείας και αυτό που τρώτε επηρεάζει την υγεία τους.

Εδώ είναι 7 τροφές που λερώνουν τα δόντια και τα κάνουν να φαίνονται κίτρινα.

Το στόμα σας έχει να κάνει πολύ με την εντύπωσή σας στους άλλους ανθρώπους. Αλλά αν τα δόντια σας κιτρινίζουν, αυτό είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι και είναι κακό για την υγεία των δοντιών σας. Λοιπόν, τι προκαλεί τους λεκέδες στα δόντια; Το ρητό «Είμαστε ό,τι τρώμε» ισχύει σίγουρα για τη στοματική σας υγεία. Ενώ ορισμένες τροφές μπορεί να σας βοηθήσουν να λευκάνετε τα δόντια σας, υπάρχουν επίσης ορισμένες τροφές που λερώνουν τα δόντια και τους δίνουν μια κίτρινη ή καφέ εμφάνιση.

Καφές και τσάι
Μπορεί να προκαλεί έκπληξη το άκουσμα, αλλά το αγαπημένο σας ρόφημα, όπως το τσάι και ο καφές, περιέχει τανίνες που μπορούν να προκαλέσουν την προσκόλληση των χρωμάτων στα δόντια σας, με αποτέλεσμα να κιτρινίζουν τα δόντια σας.

Σκούρα αναψυκτικά
Ανθρακούχα ποτά όπως η σόδα και η κόλα έχουν πολύ όξινο pH που μπορεί να διαβρώσει τη στιβάδα του σμάλτου, γεγονός που μπορεί να κάνει τα δόντια σας πιο ευαίσθητα στη χρώση.

Γλυκά και καραμέλες
Όλοι συμφωνούν στο γεγονός ότι η ζάχαρη είναι ο πιο κοινός εχθρός της υγείας των δοντιών σας. Η κατανάλωση γλυκών και καραμέλες, ειδικά μαύρων ποικιλιών όπως η σοκολάτα μπορεί να προκαλέσει λεκέδες. Οι σκληρές καραμέλες έρχονται επίσης με χρωστικές ουσίες που μπορούν να κολλήσουν στα δόντια σας.

Σάλτσα σόγιας
Μπορεί να θέλετε να προσθέσετε μια καλή ποσότητα σάλτσας σόγιας στο φαγητό σας αλλά προφανώς δεν θα αρέσει στα δόντια σας. Η σκούρα καφέ χρωστική ουσία που περιέχει μπορεί να λερώσει τα δόντια σας.

Εσπεριδοειδή και όξινα είδη διατροφής
Οι τροφές με κιτρικά άλατα όπως η ντομάτα ή το λεμόνι είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, αλλά αυτά τα πολύχρωμα φαγώσιμα μπορούν να διαβρώσουν το στρώμα του σμάλτου σας όταν καταναλώνονται σε υπερβολικές ποσότητες.

Μύρτιλα, βατόμουρα και ρόδια
Αν και αυτά τα φρούτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, είναι πολύ χρωματισμένα και μπορούν να προκαλέσουν λεκέδες στα δόντια σας. Θα πρέπει να τα τρώτε με μέτρο.

Κόκκινο κρασί
Είτε κόκκινο είτε λευκό, το κρασί μπορεί να είναι ο λόγος πίσω από τα γκριζωπά δόντια σας που είναι ακόμα πιο δύσκολο να αφαιρέσετε αυτόν τον κίτρινο λεκέ. Το οξύ που υπάρχει στο κρασί μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τα δόντια σας καταστρέφοντας το σμάλτο και να κάνει τα δόντια σας πιο επιρρεπή στο να κιτρινίσουν.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr