Όλα τα μυστικά για τον καθαρισμό και την ενυδάτωση του δέρματος

Όλα τα μυστικά για τον καθαρισμό και την ενυδάτωση του δέρματος

Beauty tips: Όλα τα μυστικά για τον καθαρισμό και την ενυδάτωση του δέρματος
Beauty tips: Διατηρήστε το πρόσωπό σας καθαρό, λαμπερό αλλά και νεανικό, ακολουθώντας τις χρήσιμες συμβουλές για τον καθαρισμό και την ενυδάτωση της επιδερμίδας σας.

Κάθε γυναίκα θέλει να διατηρεί το πρόσωπό της καθαρό, λαμπερό, βελούδινο και πάνω από όλα χωρίς ρυτίδες. Το καθημερινό μακιγιάζ, η ασταθής διατροφή, το κάπνισμα, αλλά και η μόλυνση του περιβάλλοντος, είναι μερικές από τις κύριες αιτίες, που το δέρμα είναι κουρασμένο, φθαρμένο και χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα και προσοχή.

Εισάγετε στο πρόγραμμα της ημέρας, τον βραδινό καθαρισμό του προσώπου σας. Ακόμα κι αν το πρόσωπό σας δεν έχει μακιγιάζ, πρέπει να το καθαρίζετε κάθε βράδυ, για να αποσυμφορήσετε τους πόρους του δέρματος από κάθε είδους βρωμιά.

Ο υπερβολικός καθαρισμός του προσώπου – δηλαδή περισσότερο από μία φορά την ημέρα – μπορεί να προκαλέσει ευαισθησία και εξανθήματα στο δέρμα σας.

Επιλέξτε ανάμεσα σε καταστήματα καλλυντικών, ειδικά προϊόντα ντεμακιγιάζ, τα οποία όμως θα πρέπει να ταιριάζουν με τον τύπο της επιδερμίδας σας.
Αποφύγετε να κάνετε make-up στο πρόσωπό σας με απλό σαπούνι χεριών ή σώματος. Προτιμήστε μια κρεμώδη λοσιόν καθαρισμού, όπως προτείνουν οι καλύτερες Γάλλοι αισθητικοί.

Το ζεστό νερό στο πρόσωπο στεγνώνει το δέρμα, γι’ αυτό ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό.
Για την περιοχή των ματιών χρησιμοποιήστε ειδικό ντεμακιγιάζ για αυτήν την περιοχή. Στα καταστήματα καλλυντικών υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε προϊόντα ντεμακιγιάζ ματιών, προτιμήστε ένα υποαλλεργικό προϊόν.
Το δέρμα στην περιοχή των ματιών είναι εξαιρετικά ευαίσθητο, επομένως οι κινήσεις σας για ντεμακιγιάζ πρέπει να είναι απαλές και όχι επίμονες.

Ένα από τα στάδια της περιποίησης του προσώπου -που παραλείπουν οι περισσότερες γυναίκες- είναι η απολέπιση του δέρματος, η οποία είναι απαραίτητη και πρέπει να γίνεται μία φορά την εβδομάδα. Ένας από τους λόγους που το δέρμα των ανδρών είναι πιο ανθεκτικό και με τα χρόνια δείχνει νεότερο, είναι γιατί το δέρμα τους, με το καθημερινό ξύρισμα, δέχεται απολέπιση.

Για να κάνετε απολέπιση στο πρόσωπό σας, θα πρέπει να επιλέξετε και να προμηθευτείτε από τα καταστήματα καλλυντικών, ένα ειδικό προϊόν scrub που θα απλώνετε στο πρόσωπό σας κάθε εβδομάδα. Με το scrub θα αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα σας και το δέρμα σας δεν θα είναι πλέον θαμπό, αλλά θα δείχνει ακόμα πιο καθαρό, λαμπερό, ενυδατωμένο και πάνω από όλα νεανικό!

Για την πλήρη περιποίηση του προσώπου σας, όπως ήδη γνωρίζετε, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε μια καλή ενυδατική κρέμα προσώπου κάθε μέρα. Η κρέμα που θα επιλέξετε πρέπει να ταιριάζει απόλυτα στον τύπο και τις ανάγκες της επιδερμίδας σας. Η ενυδατική κρέμα πρέπει να έχει πάντα δείκτη προστασίας από τον ήλιο χειμώνα – καλοκαίρι. Μην ξεχνάτε ότι οι ακτίνες του ήλιου είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του δέρματος.

 healthweb.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr