Αδυνάτισμα: Τι τρώμε για να τα καταφέρουμε μετά τα 35

Αδυνάτισμα: Τι τρώμε για να τα καταφέρουμε μετά τα 35

Κάντε το αδυνάτισμα μετά τα 35 «παιχνιδάκι» με αυτές τις τροφές.

Εάν ψάχνετε εύκολους τρόπους για να χάσετε μερικά περιττά κιλά, ξεκινήστε από την οργάνωση και τον εφοδιασμό της κουζίνας σας με τις κατάλληλες τροφές, αφού η ισορροπημένη και θρεπτική διατροφή θα μεγιστοποιήσει τις προσπάθειές σας για αδυνάτισμα. Οι καλύτερες τροφές που μπορείτε να επιλέξετε, περιλαμβάνουν:

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά
Πρόκειται για μία από τις κορυφαίες τροφές αδυνατίσματος εάν είστε άνω των 35, καθώς μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων χαμηλή, διευκολύνοντας την απώλεια βάρους. Μαγειρεύονται επίσης εξαιρετικά γρήγορα, ώστε να τα απολαύσετε εύκολα με τα γεύματά σας.

Καλές επιλογές αποτελούν λαχανικά, σπανάκι και kale, τα οποία είναι χαμηλά σε θερμίδες και είναι γεμάτα νερό και φυτικές ίνες, που θα σας κάνουν να νιώσετε χορτάτοι.

Λιπαρά ψάρια
Μπακαλιάρος, τόνος και σολομός είναι μερικές από τις καλύτερες επιλογές. Δεν είναι μόνο θαυμάσιες πηγές ποιοτικής πρωτεΐνης, αλλά είναι και χαμηλά σε θερμίδες. Η λήψη αρκετής άπαχης πρωτεΐνης είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της μυϊκής μάζας και την υποστήριξη ενός ταχύτερου μεταβολισμού, και τα ψάρια είναι μία από τις καλύτερες πηγές.

Ο σολομός είναι μια θρεπτική «υπερδύναμη». Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και ωμέγα-3, τα οποία συμβάλλουν στην προώθηση του κορεσμού και μας κρατούν ικανοποιημένους.

Το δημοφιλές αβοκάντο
Τα ιδιαίτερα δημοφιλή – για γλυκά και αλμυρά πιάτα – αβοκάντο είναι γεμάτα φυτικές ίνες, καλά λιπαρά και πάνω από 20 βιταμίνες και μέταλλα, σύμφωνα με τους ειδικούς. Πρόσφατη έρευνα αποκαλύπτει ότι συμπεριλαμβάνοντας αβοκάντο στη διατροφή σας μπορεί ακόμη και να προωθήσει την απώλεια βάρους.

Γιαούρτι
Το απλό γιαούρτι χαμηλών λιπαρών είναι μια εξαιρετική επιλογή πρωινού. Μόνο ένα μικρό δοχείο μπορεί να παρέχει έως και 15 έως 17 γραμμάρια πρωτεΐνης, που είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ενίσχυση της λειτουργίας του μεταβολισμού σας. Το σώμα σας παίρνει διπλάσιο αριθμό θερμίδων όταν αφομοιώνει πρωτεΐνες, σε σύγκριση με το λιπαρά και τους υδατάνθρακες.

Επιπλέον, εάν σηκώνετε βάρη (που τονώνει επίσης τον μεταβολισμό σας), η πρωτεΐνη βοηθά στην αναδόμηση της μυϊκής μάζας. Όσο περισσότερους μύες έχετε, τόσο περισσότερες θερμίδες θα κάψετε. Ανακατέψτε ξηρούς καρπούς ή σπόρους, μαζί με μερικά φρούτα, σε άπαχο ή με χαμηλά λιπαρά γιαούρτι για ένα ισορροπημένο πρωινό που υποστηρίζει την απώλεια βάρους και σας κρατά χορτάτους για ώρες.

Αδυνάτισμα με γλυκό
Για να καταφέρετε να χάσετε τα περιττά κιλά αλλά και να τα διατηρήσετε, θέλετε να ακολουθήσετε μια δίαιτα που να είναι ευέλικτη και ευχάριστη. Αυτό είναι απολύτως λογικό και ρεαλιστικό, αφού αν σας αρέσει αυτό που τρώτε, είστε πιο διατεθειμένοι να ακολουθήσετε το πλάνο σας και να υιοθετήσετε γενικά μια πιο υγιεινή διατροφή.

Οι ειδικοί συνιστούν να επιλέγετε σκόπιμα πιο θρεπτικά γλυκά, που εκτός από την γεύση τους θα σας χαρίσουν πολύτιμα για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού συστατικά. Μια καλή επιλογή είναι η μαύρη σοκολάτα, που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες στον οργανισμό.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr