Βασιλόπιτα με σιρόπι αγαύης και ταχίνι

Βασιλόπιτα με σιρόπι αγαύης και ταχίνι

Υλικά

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20γρ. μπέικιν πάουντερ
½ κουτ. γλυκού σόδα φαγητού
½ φλιτζανάκι του καφέ μαύρη ζάχαρη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
4 γεμάτες κουτ. σούπας ταχίνι
1 φλιτζανάκι του καφέ Σιρόπι Αγαύης Synny Via
1 φλιτζανάκι του καφέ σπορέλαιο
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι

Η «αρχόντισσα» των γιορτινών γλυκών και πρωταγωνίστρια της Πρωτοχρονιάς, βασιλόπιτα, σε μια ενδιαφέρουσα εκδοχή με αρώματα πορτοκαλιού και Σιρόπι Αγαύης Sunny Via. Αξίζει να τη δοκιμάσετε!

Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C. Αρχικά, χτυπάτε στο μίξερ τη ζάχαρη με το ταχίνι για 2 λεπτά. Προσθέτετε το σπορέλαιο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Προσθέτετε το ξύσμα, το Σιρόπι Αγαύης και το χυμό πορτοκαλιού.
Βήμα 2
Συνεχίζετε το χτύπημα ενώ προσθέτετε τη σόδα και εναλλάξ το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Σταματάτε το χτύπημα μόλις το μίγμα ομογενοποιηθεί καλά.
Βήμα 3
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα για κέικ και κατόπιν ρίχνετε το μίγμα σας. Ψήνετε στον φούρνο με αέρα για 1 ώρα περίπου. Αφήνετε το κέικ να κρυώσει, ξεφορμάρετε και πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και σπόρους από ρόδι αν θέλετε.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food Styling: Tina Webb

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr