DIY | Πανεύκολη συνταγή για σπιτική χαλάουα

DIY | Πανεύκολη συνταγή για σπιτική χαλάουα

Από Όμορφη Ζωή

…και εκεί που κάθομαι αμέριμνη και χαζεύω έρχεται μήνυμα από περήφανη φίλη δημιουργό και δοκιμάστρια φυσικών πρακτικών στο σπίτι να μου λέει περιχαρής για την χαλάουα που έφτιαξε μόνη της χθες και καταευχαριστήθηκε.

Η αλήθεια είναι όταν αναλογίστηκα κι εγώ τα 50άρικα που σκάω κάθε μήνα στην αισθητικό για αποτρίχωση επίσης κατενθουσιάστηκα. Τι λέτε να ενθουσιαστείτε και εσείς κάνοντας αποτρίχωση ανέξοδα και πανεύκολα; Σπιτική χαλάουα Υλικ 3 κουταλιές της σούπας λευκή ζάχαρη 3 κουταλιές της σούπας νερό 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι

Εκτέλεση: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπρικάκι και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να γίνουν μια μάζα χρώματος καφέ-κίτρινη.

Ρίχνουμε την χαλαουα σε ένα πιατάκι ή κεσεδάκι. Καλό είναι να το έχουμε βάλει για λίγο στην κατάψυξη.

Αυτό θα βοηθήσει το υλικό μας να κρυώσει γρήγορα.

Μόλις μπορούμε να πιάσουμε την χαλάουα στα χέρια μας και δεν είναι καυτή (μετά από μισό λεπτό περίπου)… αρχίζουμε να την μαλακώνουμε με τα χέρια μας για ένα δυό λεπτά μέχρι απο καφεκίτρινη να γίνει άσπρη. Την τοποθετούμε πάνω στην επιφάνεια που θέλουμε να αποτριχώσουμε πιέζοντας την με τα δάκτυλα.

Τραβάμε απότομα προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτή της φοράς των τριχών. Το υλικό ξαναχρησιμοποιείται.

Το τοποθετείτε σε ένα πλαστικό σακουλάκι και το αποθηκεύετε στο ψυγείο. Όταν θέλετε να το ξαναχρησιμοποιήσετε βουτάτε το σακουλάκι σε ζεστό νερό μέχρι να μαλακώσει.

Έχε το νου σου …

1. Tο πιθανότερο είναι την πρώτη φορά να πάνε όλα στραβά και να φτιάξεις μια σιχαμένη μάζα που κολλάει παντού.

Μην ανησυχείς. Τα πάντα καθαρίζουν με ζεστό νεράκι. Από τον πάγκο της κουζίνας και το μπρικάκι μέχρι τα χέρια σου και τα μαλλιά σου. 2. Tην δεύτερη φορά το πιθανότερο είναι να σε δυσκολέψει η μάζα που είναι πολύ σκληρή.

Βρέξε λίγο (λίγο είπαμε..) τα χέρια σου και συνέχισε να την απλώνεις στην επιφάνεια που θέλεις να αποτριχώσεις… αλλιώς θα γίνει πολυ νερουλή και δεν θα μπορείς να την χρησιμοποιήσεις καθόλου. Σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιείς τις οδηγίες της σημείωσης νούμερο 1.

3. Tην τρίτη και επιτυχημένη πάντα φορά, δεν είσαι πολύ σίγουρη για το πως να απλώσεις αυτή την μάζα πάνω σου. Βιντεάκια στο youtube θα σε βοηθήσουν να πάρεις μια ιδέα… αν και στο τέλος θα το κάνεις με τον δικό σου μοναδικό αποτελεσματικό τρόπο. Καλό θα ήταν αρχικά να πειραματιστείτε με την ποσότητα που σας δίνω… μέχρι να συνηθίσετε την υφή της χαλάουα και τον τρόπο που δουλεύεται. Μετά απλά φτιάξτε και αποθηκεύστε.

Γιατί χαλάουα ; – Mπορείτε να την φτιάξετε μόνη σας με υλικά από την κουζίνα σας, ανέξοδα και γρήγορα, στην ησυχία του σπιτιού σας

– Ζητήστε από φίλες να σας βοηθήσουν, έχει πλάκα!

– Ειναι φιλική για το δέρμα, δεν περιέχει επιφανειοδραστικά, χημικά και διάφορες βλαβερές ουσίες. – Αποδυναμώνει τις τρίχες αφού τις βγάζει από την ρίζα

– Γλυτώστε μια για πάντα από τα άτιμα τα ξυράφια που είναι και πανάκριβα και μας κάνουν τα ποδαράκια αχινούς. Η χαλάουα κρατάει 2 με 3 εβδομάδες. Όσο περνάει ο καιρός εφαρμογής αραιώνει το διάστημα στο οποίο θα χρειάζεται ξανά.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr