Τονώσετε την ανάπτυξη των μαλλιών & σταματήσετε την τριχόπτωση με φύλλα γκουάβα.

Τονώσετε την ανάπτυξη των μαλλιών & σταματήσετε την τριχόπτωση με φύλλα γκουάβα.

Τα φύλλα γκουάβα είναι εξαιρετικά για να ενισχύσουν την αντίσταση των μαλλιών μας στην τριχόπτωση καθώς παρέχουν ένα ευρύ φάσμα από οφέλη για την υγεία.

Είναι υψηλά σε υγιείς φυτικές ίνες, βιταμίνη C, βιταμίνη Α, και κάλιο.


Οι ειδικοί τονίζουν ότι μπορούν να αποτρέψουν αλλά και να σταματήσουν την απώλεια μαλλιών, αν χρησιμοποιηθούν ως καθημερινή φροντίδα στα μαλλιά σας.

Γιατί τα φύλλα γκουάβα είναι καλά για τα μαλλιά;
Ο κύριος λόγος για αυτό είναι επειδή είναι πλούσια σε βιταμίνη Β, η οποία είναι η πιο σημαντική βιταμίνη που προστατεύει την υγεία και την πύκνωση των μαλλιών.

Τι πρέπει να κάνετε;


Βράζετε μια χούφτα φύλλα γκουάβα σε 1 λίτρο νερό για 20 λεπτά. Μετά από αυτό, αφήνετε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Έπειτα εφαρμόζετε το υγρό του γκουάβα στο τριχωτό της κεφαλής και τις ρίζες των μαλλιών και το αφήνετε για μερικές ώρες ωστε να δράσει ως τονωτικό.

Μπορείτε να ενισχύσετε την δράση του κάνοντας παράλληλα μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής. Αφού παραμείνει για μερικές ώρες το υλικό στα μαλλιά σας μετά την εφαρμογή του μασαζ, στη συνέχεια ξεπλένετε τα μαλιά σας.

Μπορείτε ακόμη και να κρατήσετε το τσάι γκουάβα στα μαλλιά σας για μια μέρα και να το ξεπλύνετε το επόμενο πρωί. Επειδή στην Ελλάδα τα φύλλα γκουάβα δεν είναι τόσο εύκολα να τα βρει κανείς, αντικαταστήστε τα με αποξηραμένο βότανο γκουάβα που θα βρείτε στα μπαχαροπωλεία και θα έχετε το ίδιο αποτέλεσμα

Με αυτόν τον τρόπο θα είστε σε θέση να ρυθμίσετε την τριχόπτωση. Το βότανο θα ενισχύσει τις ρίζες και τους θύλακες των τριχών.

www.pexels.com

Καστορέλαιο λίτρο σε τιμή προσφοράς!

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr