5 στάνταρ λάθη στην εφαρμογή του κραγιόν που σε κάνουν να δείχνεις μεγαλύτερη

5 στάνταρ λάθη στην εφαρμογή του κραγιόν που σε κάνουν να δείχνεις μεγαλύτερη

Και σίγουρα όχι όσο λαμπερή θα ήθελες.

Το κραγιόν είναι ένα από τα πιο αγαπημένα προϊόντα μακιγιάζ των περισσότερων γυναικών – πολλές είναι εκείνες που δεν κάνουν βήμα χωρίς αυτό ή νιώθουν “γυμνές” αν δεν το φορέσουν στην καθημερινότητά τους. Πράγματι, το σωστό χρώμα κραγιόν μπορεί μέχρι και να μεταμορφώσει ένα πρόσωπο, να αναβαθμίσει ακόμα και το πιο απλό μακιγιάζ ή να χαρίσει μια νότα φρεσκάδας και υγείας εκείνες τις μέρες που νιώθεις άτονη και κουρασμένη.

Παρ’ όλα αυτά, είναι γεγονός ότι η λανθασμένη εφαρμογή του κραγιόν στα χείλη σου μπορεί να φέρει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα: να σε κάνει να φανείς άτονη, κουρασμένη, χλωμή, ακόμα και πολύ μεγαλύτερη από την ηλικία σου. Δεν είναι μόνο μια λανθασμένη απόχρωση που μπορεί να δημιουργήσει την παραπάνω εντύπωση, αλλά και μερικές κινήσεις / συνήθειες στην εφαρμογή του που πολλές κοπέλες κάνουν χωρίς να το καταλαβαίνουν.

Τα 5 μικρά λάθη στην εφαρμογή του κραγιόν που πρέπει να αποφεύγεις:
#1. Επιλέγεις πολύ ματ συνθέσεις
Τα (πολύ) ματ κραγιόν τείνουν να στεγνώνουν πάνω στα χείλη αλλά και να τα αφυδατώνουν μετά από λίγη ώρα, ιδίως αν δεν έχεις φροντίσει να τα ενυδατώσεις πλήρως πριν το μακιγιάζ. Αποτέλεσμα; Οι λεπτές γραμμές τονίζονται, τυχόν σκασίματα αναδεικνύονται περισσότερο, ενώ το χρώμα δείχνει στεγνό, άτονο, θαμπό και καθόλου λαμπερό και ελκυστικό. Προτίμησε ενυδατικές φόρμουλες και glossy υφές που όχι μόνο θα ενυδατώσουν ταυτόχρονα τα χείλη, αλλά και θα αφήσουν αυτό το σαγηνευτικό εφέ υγείας και λάμψης στα χείλη σου. Επιπλέον, φρόντισε να περνάς ένα lip balm πριν ξεκινήσεις το μακιγιάζ σου, έτσι ώστε χαρίσεις λίγη ενυδάτωση παραπάνω στα χείλη σου ενώ ετοιμάζεσαι.

#2. Το παρακάνεις με το περίγραμμα – ή το παραβλέπεις εντελώς
Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη είναι να τονίζουμε υπερβολικά το περίγραμμα των χειλιών μας. Το overlining είναι πράγματι μια μεγάλη τάση που βοηθά πολύ στο να αναδείξουμε το σχήμα των χειλιών μας ή να τα κάνουμε να φανούν μεγαλύτερα και πιο σαρκώδη, όπως καλό είναι να γίνεται με προσοχή. Εν ολίγοις, τόσο όσο! Προτείνουμε να μην τραβάς υπερβολικά το περίγραμμα προς τα πάνω καθώς το αποτέλεσμα δείχνει ψεύτικο – και ενδεχομένως να σε μεγαλώνει. Στον αντίποδα, άλλο ένα λάθος είναι να αποφεύγεις εντελώς να κάνεις περίγραμμα. Με αυτόν τον τρόπο όμως δεν σχηματίζεις τα όρια των χειλιών σου, με αποτέλεσμα το κραγιόν να ξεφεύγει εύκολα από αυτά και το χρώμα να δείχνει “απεριποίητο”, σαν να έκανες ένα πρόχειρο πασάλειμμα. Το περίγραμμα στα χείλη είναι απαραίτητο σε όλα τα χρώματα κραγιόν, ακόμα και στα nude – πόσο μάλλον στα πιο σκούρα.

#3. Το λάθος μολύβι χειλιών
Απόφυγε τα μολύβια χειλιών που δεν έχουν το ίδιο χρώμα με το κραγιόν σου και είναι πολύ σκουρότερα από αυτό. Η αντίθεση που δημιουργείται είναι πολύ έντονη και από πολλούς ακόμα και αντιαισθητική, ενώ προσθέτει χρόνια στο πρόσωπο.

#4. Δεν επιλέγεις τη σωστή για τον τόνο επιδερμίδας σου απόχρωση
Πολλές γυναίκες αγοράζουν κραγιόν χωρίς να τα έχουν δοκιμάσει (στα χείλη ή έστω στον καρπό τους). Έτσι, φορούν συχνά λάθος χρώματα κραγιόν ή αποχρώσεις που δεν τις κολακεύουν ή δεν αναδεικνύουν τον τόνο επιδερμίδας, τα μάτια και τα μαλλιά τους. Μην αγοράζεις τυφλά τα κραγιόν και τα μολύβια, επειδή τα είδες σε μια φίλη ή στην αγαπημένη σου celebrity και σου άρεσαν. Καλό είναι να τα δοκιμάζεις πάνω σου, ιδανικά στο φως της ημέρας, έτσι ώστε να είσαι σίγουρη ότι θα κάνεις την καλύτερη επιλογή.

#5. Δεν ενυδατώνεις επαρκώς τα χείλη σου
Φαντάσου να εφαρμόσεις ένα κατακόκκινο κραγιόν σε ξηρά, σκασμένα χείλη. Πώς θα δείξει το χρώμα; Όχι τόσο ομοιόμορφο όσο θα ήθελες ενώ η υφή του θα τονίσει ακόμα περισσότερο τα τραχιά χείλη. Γι’ αυτό και πρέπει να τα ενυδατώνεις επαρκώς καθημερινά, ανεξάρτητα από το αν θα βαφτείς ή όχι.

Beauty editor’s tip: Αν φορέσεις lip balm πριν το κραγιόν, περίμενε λίγα λεπτά μέχρι να απορροφηθεί καλά από τα χείλη, καθώς σε διαφορετική περίπτωση το χρώμα θα αλλοιωθεί / δεν θα απλωθεί καλά / δεν θα μείνει σταθερό για πολλή ώρα.

Σέρουμ οιστρογόνων (για την αναπλήρωση του χαμένου όγκου στην εμμηνόπαυση) 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr