Εισπνοές από Μηλόξυδο για την Ανακούφιση των Φλεγμονών στα Ιγμόρια

Εισπνοές από Μηλόξυδο για την Ανακούφιση των Φλεγμονών στα Ιγμόρια

Η ιγμορίτιδα παραρρινοκολπίτιδα, ή η μόλυνση των παραρρίνιων κόλπων, των ιγμορείων, επηρεάζει μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων κάθε χρόνο. Η ιγμορίτιδα μπορεί να προκαλέσει μια ποικιλία δυσάρεστων συμπτωμάτων και να επηρεάσει σοβαρά την ποιότητα ζωής του πάσχοντος.

Για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση αυτή, πολλοί αναζητούν θεραπευτική αγωγή, ωστόσο ενδεχομένως οι θεραπείες αυτές να προκαλούν ποικιλία παρενεργειών που επιδεινώνουν την κατάσταση και την ποιότητα ζωής. Ευτυχώς, υπάρχει μια φυσική θεραπεία για αυτού του είδους τις λοιμώξεις που πιθανότατα βρίσκεται στην τροφοθήκη σας. Ωστόσο, ας δούμε κατ΄αρχάς τι ακριβώς είναι μια λοίμωξη των ιγμορείων.

Τι είναι η παραρρινοκολπίτιδα (ιγμορίτιδα);

Η παραρρινοκολπίτιδα ή η λοίμωξη των παραρρινίων κόλπων είναι φλεγμονή ή οίδημα του ιγμορείου. Όταν οι παραρρίνιοι κόλποι είναι υγιείς είναι συνήθως κενοί και μας επιτρέπουν να εισπνεύουμε κανονικά από τη μύτη. Ωστόσο, όταν τα ιγμόρεια γεμίζουν υγρό, αναπτύσσονται μικρόβια, όπως βακτήρια, ιοί ή μύκητες που προκαλούν διάφορες μολύνσεις. Αυτή η μόλυνση έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία φλεγμονών, οίδημα και συνήθως την απόφραξη των κόλπων που περιορίζει ή σταματά εντελώς τη ροή του αέρα.

Υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί τύποι ιγμορίτιδας, καθένας με διαφορετική συχνότητα και διάρκεια, όπως:

Οξεία παραρρινοκολπίτιδα: Τα συμπτώματα μοιάζουν με το απλό κρύωμα, καταρροή, μπούκωμα, και συνήθως εξαφανίζονται μετά από 2-4 εβδομάδες

Υποξεία παραρρινοκολπίτιδα: Φλεγμονή των κόλπων που μπορεί να διαρκέσει 4-8 εβδομάδες

Χρόνια παραρρινοκολπίτιδα: Φλεγμονή των κόλπων που διαρκεί περισσότερο από 8 εβδομάδες

Επαναλαμβανόμενη παραρρινοκολπίτιδα: Διάφορες κρίσεις λοίμωξης καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους.

Παρόλο που τα συμπτώματα της ιγμορίτιδας είναι γενικά πιο ενοχλητικά από ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, ενδεχομένως να χρήζουν ιατρικής φροντίδας. Ας δούμε μερικά από τα συμπτώματα που συνήθως συνοδεύουν αυτού του είδους τη μόλυνση.

Ρινικό οίδημα
Πόνος / πίεση των μυών του προσώπου
Καταρροή
Απώλεια αίσθησης οσμής
Βήχας και συμφόρηση
Πυρετός
Κακοσμία
Κόπωση
Οδοντικός πόνος
Πονοκέφαλοι

Τα άτομα που κινδυνεύουν από ιγμορίτιδα είναι όσοι πάσχουν από κοινό κρυολόγημα, άτομα με πολύποδες στη ρινική κοιλότητα ή τυχόν ανεπάρκεια του ανοσοποιητικού συστήματος.
Παρενέργειες των συμβατικών φαρμάκων.

Πολλά εξειδικευμένα φάρμακα προσφέρουν προσωρινή ανακούφιση από τη λοίμωξη, ωστόσο προκαλούν συχνά σειρά συμπτωμάτων που πρέπει να αντιμετωπίσει ο πάσχων. Εκτός από την απόδειξη ότι η αγωγή αυτή δεν είναι ασφαλής για τα παιδιά, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους θα ήταν καλύτερο να μείνουμε μακριά από αυτά τα φάρμακα. Εδώ είναι μερικά από τα συμπτώματα που προκαλούνται από τα τυπικά φάρμακα(1):

Στομαχικές διαταραχές
Ναυτία
Ζάλη
Δυσκολία στον ύπνο
Νευρικότητα
Ακανόνιστος καρδιακός παλμός
Αλλεργικές αντιδράσεις
Ψευδαισθήσεις
Αλλαγές διάθεσης
Παραδόξως, ο κατάλογος των συμπτωμάτων που προκαλούνται από αυτά τα φάρμακα είναι ελαφρώς μικρότερος (αλλά πιο δυσάρεστος, κατά τη γνώμη μου) από τον κατάλογο των συμπτωμάτων που προκαλούνται από μια ρινική λοίμωξη. Δεν νομίζω ότι χρειαζόμαστε άλλο λόγο για να αναζητήσουμε εναλλακτική λύση για τις λοιμώξεις των ιγμορείων.

Μηλόξυδο για τις λοιμώξεις των ιγμορείων.
Ανάμεσα στα άλλα εκπληκτικά οφέλη για την υγεία, το μηλόξυδο είναι μια εξαιρετική σπιτική θεραπεία για τις φλεβοκομβικές λοιμώξεις. Πολλοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι αυτή η ιδιότητα του μηλόξυδου προέρχεται από τα εξαιρετικά θρεπτικά συστατικά του, τα οποία λέγεται ότι καθαρίζουν τις κοιλότητες των κόλπων και μειώνουν τα συμπτώματα. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά συμβάλλουν επίσης στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και βοηθούν στην καταπολέμηση της λοίμωξης που προκαλεί αυτά τα συμπτώματα.

Συνολικά, οι αντιμυκητιακές, αντιβακτηριακές, αντιφλεγμονώδεις και ιδιότητες στήριξης του ανοσοποιητικού μηλόξυδου (2)το καθιστούν σημαντική φυσική θεραπεία για την ιγμορίτιδα. Ας δούμε πώς μπορούμε να εφαρμόσουμε μηλόξυδο και να ανακουφιστούμε από τα ενοχλητικά συμπτώματα:

Ανακατέψτε μισό φλιτζάνι μηλόξυδο και μισό φλιτζάνι νερό
Τοποθετήστε μια κατσαρόλα στο μάτι σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει
Κλείστε το μάτι και εισπνεύστε τον ατμό για 3-5 λεπτά με τα μάτια και το στόμα κλειστά, φροντίζοντας να μην καείτε με τον ατμό
Επαναλάβετε τακτικά για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα

Εάν δεν θέλετε να κάνετε εισπνοές, μπορείτε να το λάβετε και δια στόματος – βοηθά σε κάθε περίπτωση, ωστόσο ο ατμός λέγεται ότι έχει πιο άμεσα αποτελέσματα!!!

naturalsoul.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr