DIY Σπρέι με Θυμάρι για την Ενίσχυση της Ανάπτυξης των Μαλλιών & την Καταπολέμηση της Πιτυρίδας

DIY Σπρέι με Θυμάρι για την Ενίσχυση της Ανάπτυξης των Μαλλιών & την Καταπολέμηση της Πιτυρίδας

Το θυμάρι είναι ένα αρωματικός αειθαλής θάμνος και ένα δημοφιλές βότανο στην κουζίνα. Είναι επίσης γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Τα φύλλα του, τα άνθη του και το έλαιο του έχουν ισχυρή θεραπευτική αξία.

Η ιατρική χρήση του θυμαριού από τους αρχαίους Βαβυλώνιους, τους Ασσυρίους και τους Σουμέριους ανάγεται σε πολλά χρόνια πριν, σχεδόν πριν από 5.000 χρόνια.

Η αγιουβέρδα χρησιμοποιεί το θυμάρι για τις στυπτικές της, αντιμικροβιακές, αντισηπτικές, αντισπασμωδικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του.

Το θυμάρι επιταχύνει την ανάπτυξη των μαλλιών
Το θυμάρι προσφέρει ισχυρά θρεπτικά συστατικά στα τριχοθυλάκια που είναι απαραίτητα για την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών. Το θυμάρι βελτιώνει επίσης την κυκλοφορία του αίματος, στο τριχωτό της κεφαλής, η οποία ενθαρρύνει την ανάπτυξη των τριχών.

DIY Σπρέι με Θυμάρι για την Ενίσχυση της ανάπτυξης των μαλλιών & την Καταπολέμηση της Πιτυρίδας
Αυτό το σπρέι του τριχωτού της κεφαλής συνδυάζει τρία ισχυρά φυσικά συστατικά, το θυμάρι, το μέλι και το μηλόξυδο για να διατηρήσει την υγρασία και να απομακρύνει την πιτυρίδα.

Το μέλι έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες και είναι ισχυρός αντιβακτηριακός και αντιφλεγμονώδης παράγοντας. Το μηλόξυδο είναι ένα φυσικό στυπτικό και έχει βιταμίνες που θα κρατήσουν το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά σας υγιή.

Συστατικά:
Φρέσκο θυμάρι (περίπου 1/4 του φλιτζανιού)
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1/2 φλιτζάνι βιολογικό μηλόξυδο
Οδηγίες:
Προσθέστε τα φύλλα του θυμαριού σε ένα γυάλινο βάζο. Στη συνέχεια προσθέστε το μηλόξυδο και κλείστε το βάζο με ένα καπάκι.
Αφήστε το για 2-3 ημέρες. Μετά τις 3 ημέρες, στραγγίστε το υγρό και τοποθετήστε το σε ένα ποτήρι.
Τέλος προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας μέλι, ανακατέψτε καλά και μεταφέρετε το υγρό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού.
Τρόπος χρήσης:
Ψεκάστε ελεύθερα στο τριχωτό της κεφαλής, όπως απαιτείται.
Βεβαιωθείτε ότι σπρέι εισχωρεί στο τριχωτό της κεφαλής.
Το σπρέι όχι μόνο θα βοηθήσει να απαλλαγείτε από πιτυρίδα αλλά θα ενισχύσει την ανάπτυξη των μαλλιών. Χρησιμοποιήστε το καθημερινά, αν απαιτείται.

www.hippieteepee.gr

Αιθέριο Έλαιο Θυμάρι.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr