Δύο χειμωνιάτικες τροφές ιδανικές που βοηθούν στην απώλεια λίπους από την κοιλιά

Δύο χειμωνιάτικες τροφές ιδανικές που βοηθούν στην απώλεια λίπους από την κοιλιά

Πλούσιες σε φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις καλλίγραμμη την σιλουέτα σου.

Το ζήτημα της επίπεδης κοιλιάς μπορεί να μας απασχοληθεί ίσως λίγο περισσότερο τους καλοκαιρινούς μήνες, όμως η αξία μιας υγιούς και καλλίγραμμης σιλουέτας είναι διαχρονική οποιαδήποτε εποχή και αν διανύουμε. Ο συνδυασμός μιας ισορροπημένης διατροφής με την τακτική άσκηση είναι και θα παραμείνει ο μοναδικός τρόπος για να φτάσουμε στο επιθυμητικό αποτέλεσμα με ασφάλεια για την υγεία μας.

Επιλέγοντας έτσι μια διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, μπορείς να αποκομίσεις πολλά και σημαντικά οφέλη τόσο για την εικόνα της σιλουέτας σου, όσο και την υγεία του οργανισμού σου.

Μεταξύ αυτών των πολύτιμων στοιχείων ξεχωρίζουν για την συμβολή τους στην απώλεια βάρους οι φυτικές ίνες. Το εν λόγω θρεπτικό συστατικό, όταν φυσικά καταναλώνεται σε λογικές ποσότητες και με μέτρο, αποφέρει σημαντικά οφέλη στον οργανισμό όπως η μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα αλλά και η καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Οι φυτικές ίνες εξαιτίας της ιδιότητάς τους να μην μεταβολίζονται, αλλά να περνούν αδιάλυτες από τον πεπτικό σωλήνα, προλαμβάνουν την δυσκοιλιότητα, φροντίζοντας την υγεία του εντέρου.

Επιπλέον, η ιδιότητα τους αυτή σύμφωνα με την διατροφολόγο Dana Ellis Hunnes ενδέχεται να οδηγήσει στην απώλεια βάρους αφού περιορίζουν την όρεξη, κρατώντας χορτάτο το στομάχι για περισσότερες ώρες. Η ειδικός επισημαίνει πως υπάρχουν δύο χειμωνιάτικες τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, που αξίζει να προσθέσεις στην διατροφή σου την περίοδο αυτή εάν επιθυμείς να αποκτήσεις ή να διατηρήσεις επίπεδη την κοιλιά σου:

Κολοκύθα

Σύμφωνα με την Hunnes η κολοκύθα, η οποία ταιριάζει άψογα τόσο σε γλυκές, όσο και αλμυρές συνταγές, ξεχωρίζει για την περιεκτικότητα της σε φυτικές ίνες, όπως επίσης και για την πλούσια ποσότητα καλίου, βιταμίνης Α και Β, αλλά και αντιοξειδωτικών. “Ο συνδυασμός αυτός συμβάλει με δύο τρόπος στην διαδικασία αδυνατίσματος: σε κρατάει χορτάτη για περισσότερη ώρα, βελτιώνοντας ταυτόχρονα το μικροβίωμα” εξηγεί η διατροφολόγος.

Λάχανο
Μια από τις πιο θρεπτικές τροφές για την υγεία του εντέρου είναι χωρίς αμφιβολία το λάχανο. “Το λάχανο είναι επίσης πλούσιο σε φυτικές ίνες, βοηθάει το μικροβίωμά, και ενώ είναι εξαιρετικά χορταστικό, περιέχει ελάχιστες θερμίδες. Όλα τα παραπάνω προφανώς και συμβάλλουν στην απώλεια βάρους”. Οποιοδήποτε είδος του εν λόγω λαχανικού και αν επιλέξεις, μπορείς να λάβεις την απαιτούμενη ποσότητα φυτικών ινών, χωρίς απαραιτήτως να καταναλώσεις την κλασσική επιλογή, που δεν είναι άλλη από την βρώμη.

shape.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr